donderdag, juli 18, 2019

Nieuwbouw in de Jonathanstraat, Schimmelweg, Van Meursstraat en de Doctor Schaepmanstraat in SpoorwijkDefinitief
Heembouw en Haag Wonen gaan uiteindelijk samen aan de slag met de sloop-/nieuwbouw van koop- en huurwoningen aan de Jonathanstraat, de Schimmelweg, Van Meursstraat en de Doctor Schaepmanstraat in Spoorwijk Stadsdeel Laak Den Haag.

De huidige 141 woningen maken plaats voor 59 compacte eengezinswoningen, 45 beneden-bovenwoningen en 49 appartementen.

kijk hier: sloop en nieuwbouw woningen Jonathanstraat, Schimmelweg, Van Meursstraat,, Doctor Schaepmanstraat Spoorwijk HaagwonenOp 19 april 2018 tekenden Heembouw en Haag Wonen de bouwteamovereenkomst voor de sloop-/nieuwbouw van woningen aan de Jonathanstraat, de Schimmelweg, Van Meursstraat en de Doctor Schaepmanstraat in Den Haag.Hendrik
De namen ‘Haagse Hendrik’ en ‘Eigen Hendrik’ zijn een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl.

Het zijn compacte en complete eengezinswoningen die ruimte bieden aan 2 tot 3-persoonshuishoudens. Met dit type woning voorziet Haag Wonen in een toenemende vraag naar eengezinswoningen voor kleine huishoudens.Eigen Hendrik
De realisatie van een modelwoning ‘’Eigen Hendrik’’ bood studenten de mogelijkheid om, onder begeleiding van ervaren leermeesters, hun vaardigheden in de praktijk te toetsen.

Daarnaast biedt het de bewoners, Haag Wonen en Heembouw de kans om vóór de daadwerkelijke start van de bouw de woning al te ervaren en nieuwe innovaties te testen. De ervaringen hiervan worden gebruikt in toekomstige projecten en verwerkt in het lesmateriaal van de opleidingen.Sebastiaan Bliemert, projectleider Techniek Innovatie Huis: “”We zijn doorlopend op zoek naar projecten waarin onze studenten hun vak in een realistische praktijksituatie kunnen oefenen.
Deze ‘’Eigen Hendrik’ is een uitstekend voorbeeld waar verschillende disciplines als elektriciens, loodgieters, timmermannen, installateurs en ict-ers met elkaar samenwerken, net als op de bouwplaats’’.


Meer: Haagwonen
lees:  RIS294978 Herstructurering Spoorwijk
lees:  RIS299056 Beantw_ SV Spoorwijk 
zie ook: Woningen van Haagwonen gekraakt in Spoorwijk
zie ook: Sloop woningen Haagwonen; Jonathanstraat, Schimmelweg, Schaapmanstraat en de Van Meursstraat
zie ook: Verdere sloop- nieuwbouw HaagWonen in Spoorwijk
zie ook: Ook weer gedonder bij HaagWonen
zie ook: Gedonder bij HaagWonen
zie ook: Boze brief naar Haagwonen
zie ook: Bijeenkomst ‘Haagwonen Ontspoord’ 08.05.2012