donderdag, februari 07, 2019

‘De kracht van rolmodellen’ 2e Nationale Mannenconferentie in Vadercentrum Adam dinsdag 5 maart 2019

Bekijk deze email in uw browser

 

Den Haag, 7 februari 2019
Betreft: Uitnodiging mannenconferentie

Geachte heer, mevrouw,

‘De kracht van rolmodellen’, is de titel van de 2e Nationale Mannenconferentie die Vadercentrum Adam in Den Haag op dinsdag 5 maart organiseert. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.
 

Het succes van het Vadercentrum is voor een groot deel te danken aan rolmodellen. Het Vadercentrum richt zich op de ontwikkeling van kwetsbare mannen. In het Vadercentrum krijgen bezoekers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen met het volgen van cursussen, door vrijwilligerswerk te doen en door met elkaar in dialoog te gaan.
Het is lang niet altijd eenvoudig om de veranderingen in de samenleving bij te benen, zoals veranderende sekserollen. Daarom willen we stilstaan op de 2e mannenconferentie van het Vadercentrum bij de kracht van rolmodellen met (ervarings)deskundigen, politici, theatermakers en geïnteresseerden. Wat kunnen mannen voorleven voor de volgende generatie? Het programma is interactief en ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
  • 12.45 uur inloop met koffie/thee en zoetigheden door vrijwilligers gemaakt.
  • 13.15 uur Opening met interactieve kwis: wat is een rolmodel?
  • 13.25 uur ‘Het belang van nieuwe rolmodellen’, inleiding door Mohammed El Achkar, directeur Publiekszaken gemeente Den Haag en voormalig adjunct-directeur bedrijfsvoering van de Nationale Politie.
  • 13.40 uur Wat kun je als rolmodel betekenen? Interview met trainer van de boksschool de Haagse Directe
  • 13.50 uur Sekserollen veranderen. Wat betekent dat voor de rolmodellen die mannen nu voorgeleefd worden? Inleiding door Lauk Woltering, gedragsdeskundige en expert op het gedrag van jongens.
  • 14.20 uur kort interviews met mannen die zich via het Vadercentrum hebben ontwikkeld en nu zelf ook rolmodel zijn.
  • 14.35 uur; intermezzo; theatermaakster Rajae El Mouhandiz
  • 14.55 uur Pauze en wisselmoment naar interactieve workshops:
  • 16.00 uur. Welkom terug, ervaringen delen. Afronding met de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) over het belang van rolmodellen met betrekking tot haar portefeuille: wat verwacht ze van mannen?
  • 16.25 uur Feestelijke afsluiting en samenzijn met Harira-soep en hapjes gemaakt door de vrijwilligers van het Vadercentrum
U bent van harte welkom en u kunt zich aanmelden via b.sahin@mooiwelzijn.nl
Wilt u meer informatie, dan kunt u ook contact opnemen via 06-40644037.
Met vriendelijke groet,
Bilal Sahin