vrijdag, maart 16, 2018

Rioolwerkzaamheden Laakweg-Laakkade en verbeterering verkeersveiligheid kruispunt Gouverneurlaan-De Genestetlaan

Verbeteren verkeersveiligheid kruispunt
DH 12.03.2018 - Het kruispunt Gouverneurlaan-De Genestetlaan is vanaf 3 april tot ongeveer 20 april 2018 volledig afgesloten. De gemeente gaat het kruispunt veiliger maken. Verkeer moet via een omleidingsroute rijden en ook de bus heeft een andere route.
Het kruispunt Gouverneurlaan-De Genestetlaan is een gevaarlijk punt omdat er verschillende (rij)richtingen van zowel fietsers, voetgangers, auto’s en tram samenkomen. De gemeente gaat het kruispunt daarom verbeteren door:
  • betere geleide wegmarkering
  • betere afstemming verkeerslichten
  • aparte opstelruimte voor fietsers en voetgangers bij oversteken aan te brengen.
Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden
De tramlijnen 16 en 17 blijven tijdens de werkzaamheden rijden. Ook bus 18 richting Neherkade blijft gebruikmaken van de kruising. Bus 18 richting Rijswijk rijdt om via de Van Zeggelenlaan. Daar is ook een tijdelijke halte nabij het kruispunt Gouverneurlaan-Van Zeggelenlaan.   
Tijdens de werkzaamheden zijn woningen, winkels en sociale voorzieningen via tijdelijke loopplanken bereikbaar voor voetgangers en fietsers.  
Het verkeer moet via een omleidingsroute rijden.
Bewoners
Bewoners in de directe omgeving hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden.
Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michael Ilahi, projectleider van de gemeente via telefoonnummer 06 - 558 44 144. Spreek bij geen gehoor uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Laakweg-Laakkade
Vanaf 12 maart 2018 zijn er rioolwerkzaamheden op de Laakweg en Laakkade. De werkzaamheden duren tot 25 april 2018.
Het riool op de Laakweg en het riool op de Laakkade wordt onder het water van de Laak met elkaar verbonden. Dit gebeurt naast de voetgangersbrug. Hiervoor komen 2 rioolputten op de Laakweg en 1 rioolput op de Laakkade. Eerder waren er al voorbereidende werkzaamheden door de aannemer.

Planning

  • 12 tot 30 maart 2018: maken rioolputten Laakweg
  • 3 tot 10 april 2018: verbinden riool
  • 10 tot 25 april 2018: maken rioolput Laakkade

Overlast en bereikbaarheid

De werkzaamheden geven overlast. De rioolputten op de Laakweg en Laakkade worden tijdens het werk afgezet. Bij de werkzaamheden op de Laakweg kan het autoverkeer om de werkplek heen rijden. Tijdens de werkzaamheden aan de Laak en op de Laakkade is er een omleiding via de Noordpolderkade. Hiervoor komen gele verkeersborden te staan. De voetgangersbrug blijft bereikbaar.

Meer informatie

Neem bij vragen over de werkzaamheden contact op met het projectbureau via het e-mailadres projectbureau-NRR@denhaag.nl of via het telefoonnummer (070) 353 86 86.