woensdag, augustus 30, 2017

MOELANDERS centrum in Laakhage Peilstraat 67 Molenwijk


Den HaagFM 30.08.2017 Vrijdag wordt in Trefpunt Laakhage het eerste Oost-Europees Ontmoetingscentrum van Den Haag geopend. “Het is een initiatief vanuit de doelgroep en Stichting Mooi heeft dat omarmd”, zei initiatiefneemster Magda Spaans van Stichting Mooi in het radioprogramma Hou je Haags! op Den Haag FM.

“Den Haag telt zo’n 20.000 Oost-Europeanen.” Zij gaven aan behoefte te hebben aan een ontmoetingsplek om zich te kunnen organiseren. Het moet ook een plek worden waar zij zelf initiatieven kunnen starten en waar vrijwilligerswerk wordt gestimuleerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen bij dringende problemen, in het verlengde van de Servicepunten XL. Ook worden bijeenkomsten georganiseerd om praktisch gebruik van de Nederlandse taal te oefenen.

Het Oost-Europees Ontmoetingscentrum aan de Peilstraat 67 wordt vrijdag geopend tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De officiële opening wordt gedaan door wethouder Karsten Klein (kleine foto). “Bezoekers kunnen na de opening op dinsdag- en donderdagavond en op woensdag en zaterdag overdag terecht in het ontmoetingscentrum.” ...lees meer