donderdag, maart 23, 2017

Stadspenning voor Ria en Trees tijdens de jaarvergadering B.O.S. 21.03.2017


OmroepWest 22.03.2017 De Haagse Spoorwijk is met zijn 4.000 inwoners door de jaren heen behoorlijk veranderd. Niemand zag de verandering beter dan Ria Groot-Brekelmans en Trees Hoekstra-Groenewegen, twee 80-jarige dames die zich jarenlang als vrijwilliger hebben ingezet voor hun wijk. Ze kregen dinsdagavond een Stadspenning.
Wethouder Rabin Baldewsingh reikte de Stadspenningen aan de dames uit tijdens de jaarvergadering van bewonersorganisatie Spoorwijk. Ria en Trees zaten jarenlang in het bestuur van deze club en namen dinsdagavond afscheid. Sinds 1990 zetten ze zich op uiteenlopende manieren in als vrijwilliger.

'Wij hebben hier veel nieuwbouw gekregen. Het is helemaal veranderd, in de goede zin van het woord', zegt Trees. De oude arbeiderswijk wordt moderner en multicultureler. 76 procent van de bewoners heeft een niet-Nederlandse achtergrond. 'Jammer dat je ze niet ziet als je ergens bent. Wij hadden ze vanavond ook hier verwacht, want ik vind het leuk als er andere mensen zijn van andere culturen', zegt Ria.

Ouderwetse gezelligheid
Tussen de strakke nieuwbouw missen de dames vooral de ouderwetse gezelligheid. 'Vroeger speelden kinderen buiten, mensen zaten buiten. Nu moet je je deur goed dichthouden. Het is niet meer zoals het vroeger was', zegt Ria.

Toch willen de dames op geen andere plek op aarde wonen. 'Spoorwijk is mijn wijk en tot aan mijn dood blijf ik in mijn huis zitten', zegt Ria met een glimlach.

LEES OOK: Stadspenning voor oud-ADO-speler George van Rosmalen: 'ADO-man in hart en nieren'
Meer over dit onderwerp: