Duurzaam Den Haag Magazine
Aanstaande vrijdag is het weer tijd voor onze maandelijkse borrel. Deze maand staat de borrel in het tegen van Vier de Haagse Krach, voor iedereen die duurzaam dromen, denken, doen omarmt. We zijn te gast bij Make It Art Worthy, een bijzondere, creatieve plek voor kunstenaars middenin de Haagse binnenstad. Tijden deze speciale editie van de Duurzaam Den Haag Borrel verzorgen we ook een kunstworkshop. Laat je Haagse Krach zien en meld je aan voor de workshop! Het Facebook evenement vind je hier. Deze maand:
Wil je vaker op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook. Wil je dit magazine delen in je netwerk? Gebruik de onderstaande social buttons om de nieuwsbrief te delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en via email.
|
|
Volg een kunstworkshop tijdens de DDH-borrel: Vier de Haagse Krach
Vrijdag is het weer tijd voor onze maandelijkse borrel. Deze maand staat de borrel in het teken van Vier de Haagse Krach, voor iedereen die duurzaam dromen, denken, doen omarmt. Ruim een jaar geleden hebben we met elkaar tijdens de HK1000 de eerste stap gezet. Het afgelopen jaar zijn diverse initiatieven aan de slag gegaan om hun ideeën en dromen uit te werken voor een nóg mooier Den Haag. Echt Haagse Krach dus? We blikken terug en kijken vooruit op deze mooie initiatieven, zoals de Debat Mobiel! Om de Haagse Krach tijdens de borrel te vieren, kun je meedoen aan een kunstworkshop bij MIAW, om uiteindelijk samen 1 groot ‘Vier de Haagse Krach’ kunstwerk te maken. 10 MIAW-kunstenaars zullen ieder aan 3 mensen (tegelijk) een workshop van een uur geven. Laat je Haagse Krach zien en meld je aan voor de workshop! De borrel is vrij toegankelijk voor alle duurzame denkers, doeners en dromers!Datum: Vrijdag 25 november Locatie: Make It Art Worthy – Noordwal 18 Den Haag 17.30-18.30 Workshop Vier de Haagse Krach 17.00-19.00 Duurzaam Den Haag netwerkborrel Voor wie mee wil doen aan de workshop, dan graag aanmelden door je gegevens te mailen naar info@hk1000.nl - vermeld hierbij in de onderwerpregel: Aanmelding workshop.
|
|
200 Haagse huishoudens zijn begonnen met 100 dagen afvalvrij leven!
Op 31 oktober startte 200 Haagse huishoudens met het project 100-100-100. Het doel: zo min mogelijk restafval produceren en een blijvende gedragsverandering creëren. De deelnemende huishoudens worden via het platform www.denhaag.100-100-100.nl geïnspireerd in hun zoektocht naar afval verminderen, recyclen, composteren en afval scheiden. Door middel van tips, advies en weekopdrachten komen zij steeds een stapje dichter bij het doel: afval als waardevolle herbruikbare grondstoffen zien zodat we deze zo goed mogelijk kunnen benutten. Op het forum kunnen ze ervaringen delen en eigen tips over afvalscheiding en -vermindering kwijt. Helaas kan je niet meer deelnemen aan de actie, maar iedereen kan meekijken op het platform voor tips & trucs over een afvalvrij leven! Dus benieuwd naar hoe het de deelnemers vergaat? Kijk mee op het platform en volg de hashtag #afvalvrijdenhaag via Twitter en via Facebook! 100% afval scheiden moet het nieuwe normaal worden.
|
|
Lancering Come & Eat Den Haag groot succes!
Op woensdag 23 november is het initiatief Come & Eat Den Haag officieel gelanceerd. Op de lancering in Buurthuis De Mussen kwamen ruim 130 mensen af, waarvan bijna de helft bestond uit vluchtelingen die in Den Haag wonen. Gastgezinnen en vluchtelingen kunnen zich nu opgeven via www.comeandeatdenhaag.nl om op 14 januari samen te eten. Stichting Duurzaam Den Haag koppelt vervolgens de gastgezinnen aan vluchtelingen. Iedereen die zijn huis openstelt voor een ontmoeting, krijgt een gratis pakket lokaal en eerlijk verbouwde groenten van Lekkernassûh om mee te koken.
Trots op Haagse Krach Ingrid van Engelshoven (wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) opende de avond samen met Heleen Weening (directeur Duurzaam Den Haag) en Fred Zuiderwijk (Omroep West Presentator). Ingrid benadrukte hoe trots zij is er zoveel Haagse Krach in de stad aanwezig is. Waar je wieg ook stond, iedereen is gelijk.
'Mooi om te zien dat dit initiatief is ontstaan uit Haagse Krach. Bewoners die zelf aan de slag gaan om vluchtelingen een warm welkom te heten in onze stad.' Heleen Weening, directeur Duurzaam Den Haag
'Come & Eat Den Haag is een goede aanzet om met elkaar te praten en elkaar beter te leren kennen. Tegenstanders van vluchtelingenopvang in Nederland weten niet altijd wie deze mensen zijn. Ze vinden de opvang niet terecht of ze zijn bang voor hen zonder de mensen te kennen. Dit initiatief breekt het ijs!' Ahmet Abufoul, Palestijnse vluchteling
|
|
Gratis filmavond: Before the Flood van Leonardo DiCaprio
In samenwerking met TransitieCinema en Het Nutshuis organiseert Duurzaam Den Haag elke maand een gratis filmavond waarbij we in de oude kluis van het Nutshuis, nu een bioscoopzaal, een spraakmakende film of documentaire vertonen. Op vrijdag 9 december wordt Before The Flood vertoond.Klimaatverandering: het is een groot probleem. Maar hoe vaak wetenschappers en journalisten dat ook schrijven, het blijkt lastig om het grote publiek daarvan te doordringen. Dat constateerde Leonardo DiCaprio - hoog tijd voor een nieuwe klimaatfilm, vond hij. In de film uiten verschillende prominenten en (voormalige) wereldleiders, waaronder Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus, Elon Musk en Piers Sellers, zich over klimaatverandering. TransitieCinema in het NutshuisDatum: Vrijdag 9 december Tijd: Deur open 19:00, film begint om 19.30 Entree: Gratis Waar: Riviervismarkt 5, Nutshuis
|
|
Kom naar ons loket voor interessante lezingen en inspiratiesessies!
Wil je duurzaam aan de slag? Kom langs bij ons loket in de openbare bibliotheek aan het Spui op de 3e etage. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen. Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Ook houden we regelmatig interessante lezingen en inspiratiesessies, zoals de lezing over Consuminderen en een workshop Kunst maken met afval. OpeningstijdenDinsdag 12.30 – 15.30 uur Woensdag 12.30 – 15.30 uur Donderdag: 12.30 – 15.30 uur Vrijdag: 12.30 – 15.30 uur Waar3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag
|
|
Duurzaam Den Haag: ook voor bedrijven!
Duurzaam Den Haag en het Klimaatfonds zijn er niet alleen voor particuliere initiatieven. Wij zijn er ook voor ondernemers, bedrijven en organisaties. Neem bijvoorbeeld de actie ‘Led op de Fred’. Daarbij nodigen we winkeliers van de Frederik Hendriklaan uit om op ledverlichting over te gaan. Het eerste succes is met deze actie al behaald. Kaasspecialist Kalkman is afgelopen maandag overgegaan op ledverlichting. Kalkman: ‘De sfeer in de winkel is veel beter, het is beter voor de kaas en mijn rekening gaat omlaag. Heel mooi dus. Maar allereerst doe ik het voor de volgende generatie. Zodat er voor mijn kinderen van 8 en 10 ook nog iets moois is als ze groot zijn.’ Ben jij als ondernemer of directeur benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Kijk eens op onze pagina voor duurzaam ondernemen of lees meer over het Klimaatfonds en klimaatneutraal ondernemen.
|
|
|
|
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home