maandag, augustus 15, 2016

Duurzaam Den Haag borrel op vrijdag 26 augustus bij Emma's Hof Galileïstraat 36

Duurzaam Den Haag Magazine  -  augustus 2016
View this email in your browser
DDH Magazine Header
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website

Duurzaam Den Haag Magazine

Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine:
 • Kom naar de DDH Borrel op vrijdag 26 augustus bij Emma's Hof
 • Vacature: Projectleider Natuur & Water 
 • 100 gezinnen, 100 dagen, 100% afvalvrij - doe je mee? 
 • We zoeken klussen/opknapwerk voor de Dag van de Duurzaamheid!
 • Gratis Lezing & Excursie: 'Groene & Levendige Stad' 
 • Duurzame Kalender 
Wil je vaker op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook. Wil je dit magazine delen in je netwerk? Gebruik de onderstaande social buttons om de nieuwsbrief te delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en via email.
Share
Tweet
Share
Forward
DDH Borrel

Kom naar de DDH Borrel bij Emma's Hof! 


Vrijdag is het weer tijd voor de maandelijkse Duurzaam Den Haag Borrel, van 17.00 tot 19.00 - op locatie bij de romantische stadstuin Emma's Hof. 
Elke laatste vrijdag van de maand organiseren we een duurzame netwerkborrel op diverse locaties. Geïnteresseerde bewoners, ondernemers en experts die bezig zijn met duurzaamheid kunnen elkaar hier op een toegankelijke manier ontmoeten. Ben je benieuwd wat jouw mede-bewoners, ondernemers en/of experts in Den Haag doen op het gebied van duurzaamheid? Of heb je een vraagstuk? Zoek je iemand om mee te sparren? Kom langs!

Akoestische Sessies
Op deze borrel is er ruimte voor akoestische sessies. Ook spontane jamsessies worden aangemoedigd! Wil jij een paar nummertjes spelen, mail dan naar rosalie@duurzaamdenhaag.nl.

Aanmelden
Meld je aan door je op dit Facebook event op aanwezig te zetten. Geen Facebook? Mail dan naar rosalie@duurzaamdenhaag.nl.

Waar: Stadstuin Emma's Hof, Galileïstraat 36, Den Haag
Wanneer: 26 augustus 17.00 uur - 19.00 uur
Wie: Iedereen is welkom, dus nodig vooral je vrienden uit! 
Meer informatie

Vacature: Projectleider Natuur & Water

Wegens pensionering van onze projectleider Natuur en Water zijn we op zoek naar een nieuwe collega met passie voor natuur en water in de stad. Iemand die met enthousiasme initiatieven van bewoners en ondernemers uit de stad wil aanwakkeren op het gebied van natuur en water om Den Haag duurzamer te maken.
Download de vacature in PDF of bekijk de vacature op onze website
Bekijk de vacature

Doe mee met de Haagse 100-100-100 uitdaging!

Het doel is om 100 dagen zo goed als mogelijk afvalvrij te leven - geef je op als ambassadeur

In co-creatie met de stad wil Duurzaam Den Haag in 2016 de Haagse 100-100-100 uitdaging aangaan: 100 Haagse huishoudens, 100 dagen, 100% afvalvrij! 
Het doel is om 100 dagen zo goed als mogelijk afvalvrij te leven. Dit betekent dat je afval moet gaan zien als bruikbare grondstoffen. De thema's afval scheiden, recyclen en hergebruiken staan centraal. Benieuwd hoe dat er in andere gemeentes aan toeging? Bekijk de website hier!
Geef je op
Ben je enthousiast over deze uitdaging en wil je anderen helpen om hieraan deel te nemen? We zoeken 10 enthousiaste ambassadeurs die 10 weken lang een groepje van 10 mensen wil begeleiden tijdens de uitdaging.
Je kan je voor 22 augustus nog aanmelden (of meer informatie opvragen) door een e-mail te sturen naar amber@duurzaamdenhaag.nl. 
Mail Amber

Meld jouw klus aan voor de Dag van de Duurzaamheid!

10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid, tijd voor wat Haagse Krach! Duurzaam Den Haag en PEP Den Haag slaan de handen ineen. Op deze dag willen we zoveel mogelijk werknemers en werkgevers in de stad aan het werk zetten om samen in 1 dag de stad een stukje mooier en duurzamer te maken. Duurzaam aan de slag dus! Weg achter dat bureau en de handen uit de mouwen voor een mooier Den Haag!
Om al deze vrijwilligers op 10-10 aan het werk te zetten, zoeken wij klussen op het gebied van duurzaamheid waarbij de ondernemers en hun medewerkers een dagje kunnen helpen. Denk aan:
 • Opknappen van een clubhuis
 • Schilderen van een kinderboerderij
 • Afval opruimen/ recyclen
 •  Tuinafval verzamelen
 • Isolatiemateriaal aanbrengen in een bejaardentehuis
 • Verzorgen van een biologische lunch
 • Oogsten in de moestuin
 • ……….
Meld je aan als (bedrijfs)vrijwilligers
Wil jij met jouw werknemers of collega's een duurzame klus doen op 10/10? Willen jullie de handen uit de mouwen steken op de Dag van de Duurzaamheid voor een mooier Den Haag? Meld je team aan en ga 10/10 aan de slag als vrijwilliger(s) bij een duurzame klus. Mail contactgegevens, een omschrijving van het bedrijf en het aantal vrijwilligers naar info@duurzaamdenhaag.nl.

Meld jouw duurzame klus aan
Heb jij een duurzame klus op 10/10 waar je vrijwilligers voor nodig hebt? Meld je aan via het aanmeldingsformulier
Meer info: 
Sandra Nap (Duurzaam Den Haag) sandra@duurzaamdenhaag.nl
Fatos Ipek-Demir (PEP Den Haag) f.ipek@pepdenhaag.nl
Meer informatie
DDH Borrel

Lezing & Excursie: 'Groene & Levendige Stad' 

Op zaterdag 3 september geeft Noud te Riele (Duurzaam Den Haag Ambassadeur & Architect) een GRATIS lezing over het vergroenen van je omgeving! Noud is in Den Haag heel actief op het gebied van verduurzamen van de woonomgeving. Hij heeft een zelf een hele mooie, groene stadstuin, middenin de stad! Lees hier alles over zijn groene oase. 
Wat leer ik? 
Tijdens deze lezing vertelt Noud wat je dichtbij huis kan doen om je omgeving groener, levendiger en leefbaarder te maken. Na de lezing is er een excursie door de stad waar Noud verschillende groene voorbeelden uit de stad zal laten zien. 
Datum: 3 september 2016,
Tijd: 13:30 uur
Locatie: Culturele ruimte, 3de verdieping Centrale Bibliotheek: Spui 68, Den Haag
Aanmelden: aantal personen mailen naar anna@duurzaamdenhaag.nl

Deelname is geheel gratis!
Meer informatie

Duurzame Haagse Kalender


De Duurzame Haagse Kalender biedt een compleet overzicht van alle duurzame events in en rondom Den Haag. Klik op de events voor meer informatie!  Wil je zelf promotie maken voor een duurzaam event? Mail ons een korte omschrijving, link naar je website en een foto naar: redactie@duurzaamdenhaag.nl 
Volg ons op je favoriete social media kanaal en blijf op de hoogte:

Copyright ©  Duurzaam Den Haag 2016

Mail ons voor tips, vragen en opmerkingen:
redactie@duurzaamdenhaag.nl

Wil je onze mail op een andere manier of niet meer ontvangen?
Verander je instellingen of meld je af.