woensdag, juni 22, 2016

Duurzaam Den Haag Magazine - juni 2016

Duurzaam Den Haag Magazine  -  juni 2016
View this email in your browser
DDH Magazine Header
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website

Duurzaam Den Haag Magazine

Aanstaande vrijdag is het weer tijd voor onze maandelijkse borrel, ditmaal bij ons op kantoor in het Nutshuis. Wil je gelijkgestemden ontmoeten en genieten van een hapje en drankje? Ben je benieuwd hoe wij erbij zitten? Kom dan langs!

Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine:
  • Kom naar de Duurzaam Den Haag Borrel op vrijdag 24 juni
  • Vergroen je straat, helemaal gratis. Kom in actie met twee buren!
  • Tweede DeBatMobiel geopend door Joeri Oudshoorn
  • Kom langs bij de Haagse Krach Karavaan op het Let's Go Nuts Festival
  • Bespaar geld en energie: cashback + subsidie op vloerisolatie!
  • Heb je hulp nodig om duurzaam aan de slag te gaan? 
  • Duurzame Kalender 

Wil je vaker op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook. Wil je dit magazine delen in je netwerk? Gebruik de onderstaande social buttons om de nieuwsbrief te delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en via email.
Share
Tweet
Share
Forward
DDH Borrel

Kom naar de Duurzaam Den Haag Borrel in het Nutshuis!


Vrijdag is het weer tijd voor de maandelijkse Duurzaam Den Haag Borrel, van 17.00 tot 19.00 - ditmaal bij ons op kantoor in het Nutshuis, op de tweede etage. 
Over Duurzaam Den Haag Borrel 
Duurzame denkers, doeners en dromers ontmoeten elkaar elke laatste vrijdag van de maand tijdens de Duurzaam Den Haag Borrel. Duurzame matches leiden tot nieuwe samenwerkingen, succesverhalen inspireren tot nieuwe plannen, en vergezichten komen een stap dichter bij realisatie. Draag jij met jouw initiatief bij een aan duurzamer Den Haag? Of wil je dat doen en ben je op zoek naar gelijkgestemden of partijen die je daar verder bij kunnen helpen? Dan ben je van harte welkom!

Duurzaam Den Haag Borrel
Datum: vrijdag 24 juni
Tijd: 17:00 - 19:00 uur
Locatie: Nutshuis, 2e etage, Riviervismarkt 5


Meld je hier aan voor het Facebook evenement!
Meer informatie

Vergroen je straat, kom in actie met twee buren!

Wil jij wel wat meer groen in je straat? We zijn het helemaal met je eens. Groen in de straat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens goed voor de bijen, vlinders & vogels. Wij helpen je dan ook graag!

Wat moet je hiervoor doen? 
Trommel twee buren op die samen met jou de straat mooier en groener willen maken. Wij zorgen voor gratis planten, contact met diverse partijen (gemeente, hoveniers) en we helpen met planten en opruimen. Vul het formulier op onze websitein en start een straatactie onder het motto: "Vergroen je straat en tuin!" Minimaal drie bewoners moeten meedoen waarbij één als contactpersoon optreedt. We nemen na ontvangst van het formulier zo snel mogelijk contact met je op.
Hoe gaat het verder in zijn werk
Na goedkeuring ontvang je planten die goed zijn voor vlinders, wilde bijen en andere bestuivers. Wij nemen de tegels voor jullie mee. Je kan ook aangeven of je behoefte hebt aan hulp bij het planten.
Lees meer
DeBatMobiel

De Tweede DeBatMobiel is gelanceerd!


De tweede DeBatMobiel in de Buijs Ballotstraat is zondag 19 juni geopend door Joeri Oudshoorn (Haagse Stadspartij). Oudshoorn was ook aanwezig bij de HK1000, als beleidsmaker was hij ingedeeld bij de groep die de DeBatMobiel bedacht heeft.

Tijdens de opening afgelopen zondag werden er hapjes en drankjes uitgedeeld, er kwamen steeds meer mensen op de reuring af. Uiteindelijk hebben zo'n 30 buren de DeBatMobiel bewonderd.

DeBatMobiel: ga het gesprek aan met je buren!
De eerste DeBatMobiel werd op 28 mei geopend. DeBatMobiel is een plek in de straat om met de buren samen te verpozen. Een plek waar we het gesprek aangaan met de buren over de inrichting van de straat. Is het mogelijk om plekken in de straat te creëren waar men elkaar kan ontmoeten? Kan de straat groener? Hoe gaan we dan om met de auto’s? Kunnen we 2 of 3 plekken missen in de straat?

DeBatMobiel wilt parkeerstraten in Den Haag transformeren naar straten met meer groen en sociale interactie met de buurt.
 
Meer informatie

Bezoek de Haagse Krach Karavaan!

Wil je energie en geld besparen? Comfortabeler en gezonder wonen? Haak dan aan bij de Haagse Krach Karavaan! Onder deze noemer trekt Duurzaam Den Haag, samen met duurzame bewoners en onafhankelijke adviseurs, de wijk in om te laten zien hoe je energiezuinig kunt wonen en wat de voordelen zijn. 
Op 25 juni staat de Haagse Krach Karavaan op het Let's Go Nuts-festival. 
Lees meer
Duurzaam Den Haag
Vloerisolatie

Bespaar geld en energie: extra korting op vloerisolatie

Twijfel je over vloerisolatie, omdat het een flinke investering is en veel gedoe? Eén van onze ambassadeurs, Monica, vertelt je graag meer over haar ervaring:

Geen koude voeten meer!
"We hadden voorheen altijd last van koude vloeren. In 2014 kozen we ervoor de vloer te laten isoleren met behulp van subsidie. We keken hier wel tegenop, want we dachten dat dit een heel gedoe zou zijn. Dat ze je hele woonkamer open moest breken en dat we dagenlang klussers over de vloer zou hebben. Niets bleek minder waar! De installateurs maken alleen een kleine opening op een onopvallende plek, kruipen hierin en isoleren vanuit hier de hele vloer binnen ongeveer 2 dagen. Bij ons zit het luik onder de trap, uit het oog. We zijn er heel blij mee, want het scheelt zoveel in optrekkende kou! De lucht is ook veel droger, het was voorheen altijd vochtig. We zijn er heel blij mee."
Besparing per jaar
Bij een vloeroppervlak van 60 m2 begane grond, valt met vloerisolatie gemiddeld 230 m3 gas per jaar te besparen.  Dat bespaart ruim 140 euro op de stookkosten. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het soort en de dikte van het isolatiemateriaal. Ook het juist aanbrengen van de isolatie, je stookgedrag en hoe vaak je thuis bent is van belang. Als je nooit thuis bent en een lage binnentemperatuur aanhoudt, dan valt de besparing lager uit, dan wanneer je veel aanwezig bent en warmer stookt. 
Geld terug actie
Je hebt nog twee weken om te profiteren van de geld terug actie van Duurzaam Den Haag en TONZON. Iedereen die vóór 1 juli een offerte aanvraagt, ontvangt na uitvoering € 50,- retour. Maar dat is niet alles.
Heb je een huis dat is gebouwd vóór 1985, dan kom je daarnaast in aanmerking voor subsidie van de gemeente. Woon je in een huis van ná 1985? Niet getreurd, dan geeft TONZON € 2,- per m² korting!
Heb je al vloerisolatie van TONZON en wil je met terugwerkende kracht profiteren van de kortingsacties? Dat kan! Lees hier wat je dan moet doen.
Ben je geïnteresseerd? Vraag een offerte aan!
1. Vul hier het formulier in om een offerte aan te vragen
2. Een TONZON installateur neemt contact op voor een opname bij jou thuis.
3. De installateur helpt je met het aanvragen van gemeentelijke subsidie of met de € 2,- per m² kortingsactie
4. Na de installatie door een van de geselecteerde installateurs, ontvang je € 50 van TONZON en indien van toepassing ook de € 2,- per m² retour.
5. Breng je stookkosten omlaag en heb nooit meer koude voeten in huis!
Vraag een offerte aan
DDH Loket

Hulp nodig om duurzaam aan de slag te gaan? Kom langs!

Wil je duurzaam aan de slag? Kom langs bij ons loket. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.
Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.
Openinstijden
Dinsdag 12.30 – 15.30 uur
Woensdag 12.30 – 15.30 uur
Donderdag: 12.30 – 15.30 uur
Vrijdag: 12.30 – 15.30 uur
Waar
3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag
Meer informatie

Duurzame Haagse Kalender


De Duurzame Haagse Kalender biedt een compleet overzicht van alle duurzame events in en rondom Den Haag. Klik op de events voor meer informatie!  Wil je zelf promotie maken voor een duurzaam event? Mail ons een korte omschrijving, link naar je website en een foto naar: redactie@duurzaamdenhaag.nl 
Volg ons op je favoriete social media kanaal en blijf op de hoogte:

Copyright ©  Duurzaam Den Haag 2016

Mail ons voor tips, vragen en opmerkingen:
redactie@duurzaamdenhaag.nl

Wil je onze mail op een andere manier of niet meer ontvangen?
Verander je instellingen of meld je af.