maandag, mei 25, 2015

Adopteer je eigen ondergrondse container


Adopteer een ondergrondse container

DH 21.05.2015 In veel wijken van Den Haag staan ondergrondse containers waar u uw huisvuil in kwijt kunt. De meeste mensen zijn er heel tevreden over. Staan er bij u in de straat ook ondergrondse containers? Dan kunt u als bewoner een container adopteren en meehelpen met het schoonhouden van de plek rond de containers.

Een schone omgeving zorgt ervoor dat mensen die omgeving ook graag schoonhouden. Uw hulp draagt hieraan bij. Zo zorgen we samen voor een prettige leefomgeving.

Adoptie
Wanneer u een ondergrondse restafvalcontainer adopteert, dan krijgt u een sleutel om de container vanaf de zijkant open te maken en verstoppingen te verhelpen. Zo voorkomt u afval naast de container. Als er grofvuil of bouwafval bij de containers ligt, kunt een melding maken bij de gemeente via 14070 of het meldformulier gebruiken.

Pakket

U krijgt van de gemeente een prikker, werkhandschoenen en een bezem om verstoppingen in de container te verhelpen en afval dat ernaast staat in de container te stoppen. Ook geeft de gemeente u een telefoonnummer waarmee u direct een kapotte container of verkeerd aangeboden grofvuil kunt melden. Deze meldingen handelt de gemeente dan zo snel mogelijk af.

Aanmelden

Heeft u interesse, dan kunt u het aanmeldformulier invullen. U kunt ook langsgaan bij de gemeente op een van de stadsdeelkantoren.

Alles over afval vindt u ook op denhaag.nl/afval.

zie ook: Meer