maandag, april 27, 2015

Theatervoorstelling Oase 29 april 2015 We moeten vluchten

Theatervoorstelling: We moeten vluchten. Herinneringen van een meisje uit Spoorwijk 1940-1945.
De voorstelling wordt 3x in de Oase gespeeld.
’s Morgens voor de kinderen van groep 8 van de Jeroenschool.
’s Middags om 15.30 uur en ’s avonds om 19.30 uur.

Het gaat over de aangrijpende herinneringen van een meisje uit Spoorwijk die in de Busken Huetstraat woonde tijdens  de 2e Wereldoorlog.

Het is een prachtige voorstelling, gratis, en voor iedereen vanaf 10 jaar.
De voorstelling heeft nu 12 keer gedraaid. Zowel kinderen als volwassenen hebben ademloos naar de voorstelling gekeken en stelden na afloop veel vragen. Kom dus ook om dit mee te maken.

Anita Poolman (voordracht) en Quirine Hoek (viool)

Locatie: De Oase, van meursstraat 1

De toegang is gratis. Aanmelden hoeft niet!‘We moeten vluchten’ in de Oase in Spoorwijk  woensdag 29 april 2015

In mei 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Het lijkt lang geleden, geschiedenis, maar is het wel zo? Onder oorlog zet je niet zomaar een streep. 

Op 29 april is de bijzondere voorstelling  “We moeten vluchten!”, aangrijpende herinneringen van een meisje uit Spoorwijk/Den Haag   tijdens de bezettingsjaren. Anita Poolman, (spel) en Quirine van Hoek (viool) vertellen in deze aangrijpende familievoorstelling voor kinderen vanaf 10 jaar en hun (groot)ouders het verhaal van Barbara, een Haags meisje in bezettingstijd. Ze vertelt over haar ouders, broer en zuster en ook over haar drie vriendinnen. De oorlog zal voor altijd een stempel drukken op het leven van de kinderen. Op woensdag 29 april tweemaal de voorstelling  van een uur in de Oase, Van Meursstraat 1, Den Haag . Aanvang middagvoorstelling: 15.30 uur; avondvoorstelling om 19.30 uur. De zaal is een half uur van tevoren open en de toegang is gratis.

We moeten vluchten!”, De Oase, Van Meursstraat 1, 2524 XN Den Haag.  ‘
Aanvang middagvoorstelling: 15.30 uur; aanvang avondvoorstelling: 19.30 uur; zaal open vanaf half uur voor aanvang. Graag aanmelden bij de Oase; oase@stekdenhaag.nl

Organisatie: Oase/Stek, Jeroenschool en Stichting Mooi. 

De voorstelling is een productie van Stichting Beleef Taal en mede tot stand gekomen dankzij Fonds 1818 en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Den HaagFM  04.05.2015 Het is precies 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Anita Poolman speelt samen met violiste Quirine van Hoek op verschillende locaties de voorstelling ‘We moeten vluchten!, met herinneringen van een Haags meisje tijdens de bezettingsjaren.
In deze voorstelling vertelt Anita het verhaal over het levenslustige meisje Barbara dat met haar ouders, zus en broer aan de rand van Den Haag woont. Haar vader is acteur. Al jarenlang is er crisis. Veel mensen zijn werkloos. Als pappa piano speelt, vallen alle zorgen weg. Barbara heeft drie hartsvriendinnen. Af en toe schrijft ze in een schriftje wat ze meemaakt. De oorlog zal voor altijd een stempel op hun leven drukken. De gekleurde zeeprestjes, die na de oorlog worden bewaard in glazen potten bovenin de keukenkast staan symbool voor de traumatische oorlogsherinneringen.

De voorstelling, gebaseerd op het boekje ‘Gekleurde zeeprestjes’, is geschikt voor 10 jaar en ouder. De muziek, onlosmakelijk onderdeel van het verhaal, wordt expressief en ontroerend vertolkt door violiste Quirine van Hoek. Deze voorstelling vormt de aanzet voor een voorstellingenreeks in basisscholen, bibliotheken en andere locaties in Den Haag en omgeving. ...lees meer