vrijdag, september 05, 2014

Beslis mee over je wijk


Vul de Enquete in Klik àHier
voorbeeld;

Verder lezen


Voor deze enquête maken wij gebruik van de 1e trede van de participatieladder: 'Raadplegen'. Lees meer over ‘Haagse kracht' in uw eigen wijk op www.denhaag.nl/haagsekracht.


RTVWEST 07.09.2014  Hagenaars mogen weer meedenken over de toekomst van hun wijk. De gemeente is begonnen met de actie 'Haagse kracht in de wijk'.
Huis-aan-huis zijn brieven verspreid met de oproep om ideeën in te sturen voor een 'schonere, groenere, socialere en groene wijk'. De inwoners kunnen bijvoorbeeld vragen om het opknappen van de speeltuin of de aanleg van een schelpenpad.
Op de website van de gemeente staat een enquete die nog tot eind september ingevuld kan worden. De resultaten worden gebruikt bij de plannen die Den Haag maakt voor de wijken. Het onderzoek onder bewoners vindt jaarlijks plaats. Lees verder


Den HaagFM 05.09.2014 De gemeente Den Haag wil meer inwoners actief laten meedenken en meewerken aan verbeteringen in hun buurt of wijk.
baldewsingh_thumb_15671_03-jpgWie bijvoorbeeld meer groen in de wijk wil of wenst dat de speeltuin om de hoek wordt opgeknapt, kan meedoen met een enquête op de website Denhaag.nl. Ook kunnen ideeën voor activiteiten in de wijk worden aangedragen. Invullen van de enquête kan tot eind september en kost een paar minuten. Vorig jaar reageerden ruim 3.700 Hagenaars via de internetenquêtes. In 2012 waren dat er 600. Wethouder Rabin Baldewsingh van Stadsdelen en Wijken hoopt dat het er nu nog meer worden. “Ik vind het geweldig om te zien wat voor mooie initiatieven er allemaal zijn in Den Haag. Ik nodig iedereen in Den Haag uit om hun ideeën kenbaar te maken.”
In december 2011 heeft de gemeente samen met bewoners op hoofdlijnen vastgesteld wat er van 2012 tot en met 2015 in de acht stadsdelen moet gebeuren. Jaarlijks worden die ambities verder ingevuld, onder meer aan de hand van de internetenquêtes. Voor de uitvoering daarvan is acht miljoen euro beschikbaar..lees meer