zondag, juli 06, 2014

WK 2014 Nederland - Costa Rica 4 - 3

GE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERA
4 - 3
Het Nederlands elftal heeft zaterdag 05.07.2014 de halve finale van het WK bereikt. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg Costa Rica in een zenuwslopende kwartfinale na strafschoppen: 4-3.

13.06.2014 - Bij de eerste wedstrijd kwam Holland op 5-1 tegen Spanje.
18.06.2014 - Bij de tweede wedstrijd kwam Holland op 3-2 tegen Australie.
23.06.2014 - Bij de derde wedstrijd kwam Holland op 2-0 tegen Chili.
29.06.2014 - Bij de vierde wedstrijd kwam Holland op 2-1 tegen Mexico.
WK 2014 NRC
WK 2014 Elsevier
WK 2014 NU
WK 2014 Telegraaf
WK 2014 Trouw
WK 2014 VK
WK 2014 NOS
RTVWEST 06.07.2014  - Alle arrestanten die na afloop van de wedstrijd Nederland - Costa Rica in Den Haag zijn opgepakt voor kleine incidenten, komen aan het eind van zondagmiddag weer vrij. Dat zei een woordvoerster van de politie zondag. Lees verder
NU 06.07.2014 Alle arrestanten na de kleine incidenten in Den Haag na afloop van de wedstrijd Nederland - Costa Rica zijn aan het eind van zondagmiddag weer vrij. Dat zei een woordvoerster van de politie zondag.
Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag 12 verdachten aan in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein. Dat gebeurde onder meer voor het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging.
RTVWEST 06.07.2014  In Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen opgepakt na het einde van de WK-wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica. De politie spreekt van kleine incidenten. ‘De meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden’, meldde een woordvoerder. Ook op het Jonckbloetplein kwamen weer veel mensen samen. Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die er vaak plaatsvinden na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De politie dreef de mensenmassa met zachte dwang uit elkaar. Echt uit de hand liep het hierbij niet.... Lees verder
Den HaagFM 06.07.2014 Na de WK Voetbalwedstrijd van Nederland tegen Costa Rica hebben agenten twaalf personen aangehouden.
De politie greep in bij incidenten in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein. Dat gebeurde onder meer voor het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging. ...lees meer
NRC 06.07.2014  Na de overwinning van het Nederlandse elftal op Costa Rica zijn in Den Haag bij kleine incidenten twaalf mensen aangehouden.
De nacht verliep desondanks volgens de politie rustig, omdat de meeste mensen de overwinning in de kwartfinale van het WK thuis vierden. Politiewoordvoerder Cor Spruijt. LEES VERDER
RTVWEST 06.07.2014  Video De winst van Oranje op Costa Rica is ook in Den Haag uitgebreid gevierd. Na de bloedstollende wedstrijd en de penalty’s gingen veel mensen de straat op. Toeterende auto’s, gezang, vuurwerk en elkaar omhelzende mensen was het straatbeeld.
Ook op het Haagse Jonckbloetplein kwamen weer veel mensen samen. Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die er vaak plaatsvinden na wedstrijden van het Nederlands Elftal. Een grote politiemacht waaronder de ME en politie te paard waren daarom aanwezig om problemen te voorkomen. Lees verder
Regio15 06.07.2014 Den Haag - Na de overwinning van het Nederlands elftal gingen vannacht weer de nodige mensen de straat op om een klein feestje te vieren. Het late tijdstip noch het slechte weer weerhielden enkele honderden Oranjefans er niet van om hun blijdschap op straat te tonen.
Daarbij lijkt het alsof het kruispunt Zuiderparklaan/Escamplaan qua drukte meer en meer de feestviering in Laak (Jonckbloetplein/Lorentzplein) overstijgt. Wellicht door de strenge maatregelen op het Jonckbloetplein en omgeving, vieren steeds meer mensen een Oranjefeestje op de kruising van de Zuiderparklaan met de Escamplaan.
Grote ordeverstoringen bleven ook dit keer uit, hoewel de politie streng optrad tegen uitingen van vreugde die verder gingen dan 'op het trottoir staan juichen en zingen'. Dit leidde nogal eens tot onbegrip bij feestvierders.
Op de Zuiderparklaan werd onder andere opgetreden tegen personen die met een bal schoten en op de openbare weg liepen. Hierbij werden een aantal aanhoudingen verricht, waardoor het even onrustig was.
Op het Lorentzplein, in Laak steeds meer de feestlokatie in plaats van het Jonckbloetplein, trad de politie ook op tegen individuen.
Totaal zijn er volgens de politie twaalf personen aangehouden voor onder andere baldadigheid, belediging en openbare dronkenschap. LEES MEER...
Feestelijkheden kruising Escamplaan/Zuiderparklaan Den Haag
Video: Ivar Gieles / Foto's: Ivar Gieles en Nick van der Toorn
Feestelijkheden Lorentzplein Den Haag
Video: Volgt / Foto's: Sander Paardekooper, Danny Botrman en Robert Johnson
RTVWEST 06.07.2014  Met veel feestvreugde van fans op straat en toeterende automobilisten is de overwinning van het Nederlands Elftal op Costa Rica (0-0, door na strafschoppen) in de nacht van zaterdag op zondag groots gevierd.
Overal in de regio kwam het na de beslissende strafschoppenreeks tot een vreugde-explosie. Oranje liet alle fans tot in extremis in spanning en de ontlading was dan ook groot. Mensen gingen de straat op en staken ook vuurwerk af. Nederland had de gehele wedstrijd een groot overwicht, maar scoorde niet. Lees verder
RTVWEST 06.07.2014  Tramlijnen 1, 16, 17 en bus 18 rijden zaterdagavond na 23.00 uur een andere route. HTM heeft een omleiding ingesteld vanwege het WK voetbal in Brazilië.
De politie verwacht veel drukte op het Jonckbloetplein tijdens en na de wedstrijd Nederland - Costa Rica. De omleiding geldt in beide richtingen en zal waarschijnlijk tot het einde van de dienstregeling duren. Ook tijdens voorgaande wedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
De afgelopen jaren was het vaak onrustig op het Jonckbloetplein tijdens speeldagen van het Nederlands elftal. Bij ongeregeldheden moest de mobiele eenheid in actie komen. Relschoppers die zich tijdens dit WK misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot het einde van het WK voetbal. .Lees verder
Trouw 06.07.2014  In meerdere grote steden is de overwinning van het Nederland elftal op Costa Rica uitbundig gevierd. Het uitgaanscentrum liep vannacht vol met Oranjefans die dolblij waren met het bereiken van de halve finales. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie overheerste de feeststemming en waren er weinig incidenten.
Telegraaf 06.07.2014  In meerdere steden loopt het uitgaanscentrum zaterdagnacht vol met Oranjefans. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie is het feest in de steden. Fans die in Rotterdam in het Museumpark naar de wedstrijd keken, juichten massaal toen Tim Krul de wedstrijd besliste. Ze verspreidden zich na afloop van de wedstrijd van Nederland tegen Costa Rica „rustig” over de stad, aldus een woordvoerster van Rotterdam Festivals. Ook in Den Haag was het druk maar er waren geen incidenten.
NU 06.07.2014 In meerdere steden loopt het uitgaanscentrum zaterdagnacht vol met Oranjefans. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie is het feest in de steden. In Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen opgepakt na het einde van de wedstrijd. De politie spreekt van kleine incidenten. ''De meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden'', meldde een woordvoerder.
Regio15 29.06.2014  - Na de spannende wedstrijd tegen Mexico gingen overal in de regio mensen de straat op, om de overwinning van Oranje te vieren. Mede door het mooie weer ontstonden her-en-der spontane feesten op straat.
Jonckbloetplein (Laak) en omgeving, Den Haag
Waar tijdens vorige eindrondes normaliter het 'epicentrum' lag van de vieringen, was het - mede vanwege de maatregelen van de politie - ook dit keer weer rustig. Verderop op het Lorentzplein was het aanmerkelijk drukker. Hier vond een kat en muis spelletje plaats tussen feestvierders en politie. De feestvierders werd gevraagd zich te verwijderen, maar kwamen telkens terug. Toch waren ook hier geen grote ordeverstoringen en verliep het over het algemeen feestelijk.  LEES MEER...
Telegraaf 30.06.2014 In Den Haag heeft de politie zeker acht Oranjefans opgepakt voor onder meer wildplassen, het afsteken van vuurwerk en verboden wapenbezit. Een man uit Den Haag werd opgepakt omdat hij de politie beledigde. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding waardoor twee agenten lichtgewond raakten.
Trouw 30.06.2014 In Den Haag heeft de politie zeker acht Oranjefans opgepakt voor onder meer wildplassen, het afsteken van vuurwerk en verboden wapenbezit. Een man uit Den Haag werd opgepakt omdat hij de politie beledigde. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding waardoor twee agenten lichtgewond raakten.
Telegraaf 30.06.2014 Op veel plekken in het land vieren Oranjefans de overwinning van het Nederlands elftal op Mexico. Zo was het bomvol op het Museumplein in Amsterdam en op de Grote Markt in Groningen. Bij - maar ook ín - de Rotterdamse Hofplein-vijver werd gedanst.
Den HaagFM 29.06.2014 Ook voor, tijdens en na de met 2-1 gewonnen WK-wedstrijd van het Nederlands voetbalalftal tegen Mexico, hebben Hagenaars weer massaal foto’s geplaatst op Facebook en Twitter. Een aantal daarvan willen we jullie niet onthouden....lees meer
Den HaagFM 24.06.2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag in 60 seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit den Haag doorgenomen. In de uitzending van dinsdag 24 juni wordt aandacht besteed aan: - Politie tevreden over gedrag voetbalsupporters. ...lees meer
Den HaagFM 24.06.2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
Op het plein was het op vorige WK’s en EK’s vaak erg onrustig, maar dit toernooi valt dat dus mee. De politie kijkt in de hele regio Den Haag tevreden terug op het gedrag van supporters maandag.
Acht mensen zijn aangehouden voor kleine incidenten, zoals baldadigheid. Ook gooide iemand met vuurwerk en zijn agenten beledigd. ...lees meer
Regio15 23.06.2014 Den Haag - In de regio gingen, na de voetbalwedstrijd Nederland-Chili, kleine groepjes supporters de straat op om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. De politie kijkt tevreden terug op het gedrag van de supporters na de laatste speeldag in de groepsfase.
LEES MEER...
Video Laakkwartier: Sander Paardekooper
RTVWEST 23.06.2014 DEN HAAG - Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in. Lees verder
Den HaagFM jun 24, 2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
Op het plein was het op vorige WK’s en EK’s nogal eens erg onrustig, maar dit toernooi valt dat dus mee. De politie kijkt in de hele regio Den Haag tevreden terug op het gedrag van supporters maandag.
Acht mensen zijn aangehouden voor kleine incidenten, zoals baldadigheid. Ook gooide iemand met vuurwerk en zijn agenten beledigd.
Den HaagFM  jun 24, 2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag in 60 seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit den Haag doorgenomen. In de uitzending van dinsdag 24 juni wordt aandacht besteed aan: - Politie tevreden over gedrag voetbalsupporter.

Den HaagFM 23.06.2014 Ook voor, tijdens en na de met 2-0 gewonnen WK-wedstrijd van het Nederlands voetbalalftal tegen Chili, hebben Hagenaars weer massaal foto’s geplaatst op Facebook en Twitter. Een aantal daarvan willen we jullie niet onthouden.
Zo bekeek premier Mark Rutte de wedstrijd samen met nachtburgemeester Rene Bom bij een café in de Oude Molstraat. Ook gemeenteraadslid Kim Waanders van D66 zag de wedstrijd in een kroeg. Radiomakers Jimmy Varma, Charles van Harling en Johan van der Meer hadden zich speciaal aangekleed voor de wedstrijd. Net als Parkpop-sponsorwerver Wim Noordij. Hockeyster Naomi van As hing de vlag uit voor Oranje. ...lees meer
Telegraaf 23.06.2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
RTVWEST 23.06.2014 De avondspits van maandagavond is ruim vier keer zo druk als normaal en begon eerder dan gebruikelijk. De ANWB meldt dat de bovengemiddelde drukte hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van het WK-duel tussen Nederland en Chili. Ook begon de spits eerder dan normaal.
RTVWEST 23.06.2014 De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland - Chili tijdens het WK voetbal. Ook tijdens de andere poulewedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
Op het Jonckbloetplein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steedsonrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Spanje, was het vrij rustig en waren er geen ongeregeldheden. Er werden twee mannen opgepakt. . Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 23.06.2014 Tram 1, 16, 17 en bus 18 rijden maandagavond na 19.00 uur via een omleiding.
De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland-Chili tijdens het WK Voetbal. Ook tijdens de andere poulewedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
Op het Jonckbloetplein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK misdragen, riskeren een celstraf tot aan het einde van het toernooi. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Spanje, was het vrij rustig en waren er geen ongeregeldheden. Er werden toen twee mannen opgepakt. ...lees meer
RTVWEST 23.06.2014 DEN HAAG - Weggebruikers die niets willen missen van de WK-wedstrijd Nederland - Chili, kunnen maandag maar beter op tijd vertrekken. Dat adviseert Rijkswaterstaat. De dienst verwacht net als woensdag een vroege avondspits. Toen stonden er voorafgaand aan de wedstrijd Australië - Nederland om 17.15 uur 71 files, met een totale lengte van 259 kilometer, op de Nederlandse snelwegen. Twee keer zo veel als op een normale woensdag. Lees verder
Gerelateerde artikelen
Op het Jonckbloetplein in Laak is het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK.
Tijdens enkele incidenten verrichtten agenten arrestaties voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Een 19-jarige Hagenaar werd opgepakt omdat hij een gebiedsverbod had voor de wijk Laak in Den Haag wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens het EK van 2012. Agenten herkenden hem.
Bij een van de incidenten, in de omgeving van het Kaapseplein, gooiden jongeren fruit en eieren naar agenten.
Telegraaf 19.06.2014 De politie heeft in Den Haag na de gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Australië acht aanhoudingen verricht.
RTVWEST 18.06.2014 Het is relatief rustig gebleven na de WK-wedstrijd van Nederland tegen Australië. Nergens kwam het tot grote ongeregeldheden. Er werd voornamelijk feest gevierd na de zwaar bevochten overwinning van het Nederlands Elftal.
Direct na de voetbalwedstrijd verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. Tijdens enkele incidenten grepen agenten snel in. Er werden acht personen aangehouden voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Een van de verdachten, een 19-jarige Hagenaar, overtrad een gebiedsverbod voor de omgeving Laak in Den Haag. De man had dit gebiedsverbod vanwege betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens het EK van 2012. Agenten herkenden de man en hielden hem aan.
Een uur na de wedstrijd gooiden enkele jongeren in de omgeving van het Kaapseplein fruit en eieren naar agenten. De politie verspreidde deze jongeren en hield twee verdachten aan. Lees verder
Gerelateerde artikelen
Den HaagFM  18.06.2014 Het is relatief rustig gebleven na de WK-wedstrijd van Nederland tegen Australië. Nergens kwam het tot grote ongeregeldheden. Er werd voornamelijk feest gevierd na de zwaar bevochten overwinning van Oranje.
Direct na de voetbalwedstrijd verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning te vieren. Tijdens enkele incidenten grepen agenten snel in. Er werden acht personen aangehouden voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk. In de omgeving van het Kaapseplein gooiden enkele jongeren fruit en eieren naar agenten. De politie verspreidde deze jongeren en hield twee personen aan. ...lees meer
NU 18.06.2014 De politie heeft in Den Haag na de gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Australië acht aanhoudingen verricht. Direct na het duel verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning te vieren. Tijdens enkele incidenten verrichtten agenten arrestaties voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Trouw 14.06.2014  Op het Kaapseplein in de Haagse wijk Transvaal is de ME gisteravond in actie gekomen nadat jongeren over 'één of meerdere' auto's hadden gelopen. Het is niet duidelijk of er mensen zijn gearresteerd.
De politie van Den Haag weet niet waarom het onrustig was op het plein na de wedstrijd van het Nederlands elftal. Er waren juist extra maatregelen genomen op een ander plein in Den Haag, het Jonckbloetplein. Daar waren toernooi na toernooi ongeregeldheden, maar 'in vergelijking met vorige WK's en EK's was het nu zeer rustig, absoluut', liet de politie weten. Wel werden een paar mensen opgepakt, onder meer omdat ze vuurwerk hadden gegooid. De politie heeft niet het idee dat onruststokers zijn uitgeweken van het Jonckbloetplein naar het Kaapseplein.
Telegraaf 14.06.2014 Na afloop van de wedstrijd Nederland - Spanje zijn er in de Haagse achterstandswijk Laak kleine ongeregeldheden uitgebroken. Er is een gigantische politiemacht op de been.
Jongeren scanderen leuzen naar agenten en er wordt vuurwerk afgestoken. Er geldt een samenscholingsverbod rond het Jonckbloetplein, hier verzamelt zich traditioneel na afloop van WK-wedstrijden straattuig om onrust te stoken.
Regio15 13.06.2014 Den Haag - Na de glorieuze overwinning van het Nederlands elftal zijn grote wanordelijkheden uitgebleven. Alle aandacht was ook dit keer weer gericht op het Jonckbloetplein, waar het tijdens eerdere eindrondes steevast onrustig was na wedstrijden van het Nederlands elftal. Veelal werd dit veroorzaakt door personen van buiten de wijk. Het was de autoriteiten er dit jaar dan ook alles aan gelegen om herhaling te voorkomen.
Zo was het kruispunt afgesloten voor al het verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook waren er camera's geplaatst en kregen omwonenden een schrijven waarin stond dat de politie streng zou optreden bij wanordelijkheden.
Er was vanavond dan ook een groot aantal politie-eenheden paraat op en rond het Jonckbloetplein. Mede hierdoor was het in vergelijking met andere eindrondes zeer rustig en bleven wanordelijkheden uit. Wel werd er in omringende straten gefeest. Desondanks zijn door aanhoudingseenheden enkele aanhoudingen verricht, onder andere voor het gooien van vuurwerk. LEES MEER...
Video: Piet de Ruyter
RTVWEST 13.06.2014 Op diverse plaatsen in Den Haag zijn vrijdagavond enkele aanhoudingen verricht na de overwinning van Oranje op Spanje met 1-5.
Op het Jonckbloetplein in Den Haag zijn een paar mensen aangehouden, onder meer omdat er met vuurwerk werd gegooid. Het is van oudsher flink raak op het Jonckbloetplein, na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De ME stond dan ook tijdens de wedstrijd al paraat. Ondanks de aanhoudingen is de sfeer op het Jonckbloetplein gemoedelijk, volgens een woordvoerder van de politie.
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 13.06.2014 Op diverse plaatsen in Den Haag zijn vrijdagavond aanhoudingen verricht na de overwinning van Oranje op Spanje met 1-5.
Op het Jonckbloetplein zijn een paar mensen aangehouden, onder meer omdat er met vuurwerk werd gegooid. Het is van oudsher flink raak op het Jonckbloetplein, na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De ME stond dan ook tijdens de wedstrijd al paraat. Ondanks de aanhoudingen bleef de sfeer op het Jonckbloetplein gemoedelijk, volgens een woordvoerder van de politie. . ...lees meer

RTVWEST 13.06.2014  Het WK voetbal is eindelijk van start gegaan. En dus slaat de Oranjekoorts weer toe. Ook bij ons in de regio, zoals bij het Haagse Jonckbloetplein, kunnen ze niet wachten tot het moment waarop Nederland vanavond de eerste groepswedstrijd speelt tegen het ‘angstgegner’ Spanje.... Lees verder
Gerelateerde artikelen
RTVWEST 13.06.2014 Het Jonckbloetplein in Den Haag vierde vrijdagavond een WK-feestje, nadat het Nederlands elftal 'Angstgegner' Spanje met 1-5 had verslagen.
Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die na elke wedstrijd van het Nederlands Elftal losbarsten. De ME staat daarom klaar om in te grijpen als dat nodig is.
Op straat was het vrij rustig, van ongeregeldheden was geen sprake. Veel mensen toeteren en steken vuurwerk af. Kort na de wedstrijd pakten 'stille' agenten verkleed als oranjesupporters twee mannen op. Één van hen had vuurwerk afgestoken. Lees verder
RTVWEST 13.06.2014 Tram 1, 16, 17 en bus 18 rijden vrijdagavond na 22.00 uur via een omleiding. Dat laat HTM weten op Twitter.
De omleiding is  ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland - Spanje tijdens het WK voetbal.
Op het Jonckbloetplein in Laak is het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steedsonrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK. Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 13.06.2014 Trams 1, 16, 17 en bus 18 rijden vrijdagavond na 22.00 uur via een omleiding.
De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein na de wedstrijd Nederland-Spanje tijdens het WK voetbal. Op het plein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. ...lees meer
Den HaagFM 13.06.2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag In 60 Seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit Den Haag doorgenomen. In de uitzending van vrijdag 13 juni wordt aandacht besteed aan: - Verbod op samenscholing en alcohol rondom Jonckbloetplein bij wedstrijden van Oranje. ...lees meer