zaterdag, juli 12, 2014

Nederland in strijd om de 3e plaats in de WK-2014

GE DIGITAL CAMERAGE DIGITAL CAMERA
13.06.2014 - Bij de eerste wedstrijd kwam Holland op 5-1 tegen Spanje.
18.06.2014 - Bij de tweede wedstrijd kwam Holland op 3-2 tegen Australie.
23.06.2014 - Bij de derde wedstrijd kwam Holland op 2-0 tegen Chili.
29.06.2014 - Bij de vierde wedstrijd kwam Holland op 2-1 tegen Mexico.
Het Nederlands elftal heeft zaterdag 05.07.2014 de halve finale van het WK bereikt. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg Costa Rica in een zenuwslopende kwartfinale na strafschoppen: 4-3.
Nederland verloor 09.07.2014 in de halve finale met 2-4 van Argentinië, na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging was niet gescoord (0-0). In de strafschoppenserie misten Ron Vlaar en Wesley Sneijder vanaf 11 meter.
verder:
Op het Jonckbloetplein in Den Haag zijn op 13.06.2014 een paar mensen aangehouden, onder meer omdat er met vuurwerk werd gegooid. Het is van oudsher flink raak op het Jonckbloetplein, na wedstrijden van het Nederlands Elftal.
De ME stond dan ook tijdens de wedstrijd al paraat. Ondanks de aanhoudingen is de sfeer op het Jonckbloetplein gemoedelijk, volgens een woordvoerder van de politie.
Op verschillende plekken gingen supporters op 23.06.2014 de straat op om de plaatsing van het Nederlands elftal voor de achtste finale te vieren. De politie verrichtte in totaal acht aanhoudingen voor kleine incidenten.
Politiewoordvoerder Cor Spruijt: "In Den Haag hielden we enkele personen aan voor baldadigheid en gooide iemand met vuurwerk. Tussen de verdachten zitten ook personen die agenten beledigden en geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Ondanks deze aanhoudingen kijken we zeer tevreden terug op deze voetbalavond."
Zoals gebruikelijk rond de WK wedstrijden, was de politie massaal aanwezig rond het Jonckbloetplein en het Lorentzplein. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden, werd echter het verkeer vrij snel weer vrijgegeven op het Jonckbloetplein. Hierdoor konden feestende automobilisten al toeterend over het plein rijden.
Niet door naar de Finale.
Nederland verloor 09.07.2014 in de halve finale met 2-4 van Argentinië, na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging was niet gescoord (0-0). In de strafschoppenserie misten Ron Vlaar en Wesley Sneijder vanaf 11 meter.
Argentinië staat zondag in Rio de Janeiro in de finale tegenover Duitsland. Brazilië werd een dag eerder met 7-1 afgedroogd door Duitsland. Zondag spelen de Argentijnen in de finale tegen Duitsland.
Oranje speelt zaterdag 12.07.2014 de troostfinale tegen het gastland Brazillie, om de derde plaats van het WK 2014.
Argentinië en Duitsland treffen elkaar zondag om  21:00 uur in de finale. Nederland - Brazilië staat voor zaterdagavond 22:00 uur op de planning.
De Hollandse selectie keert zondag 13.07.2014 terug uit Brazilië.
De 3e plaats.
En uiteindelijk is Nederland op zaterdag 12.07.2014  met een winst van 3-0 op Brazilië de derde van de wereld geworden.
Finale  Duitsland - Argentinië  1-0
Met pijn, moeite en ook nog wat geluk heeft Duitsland zondag in Rio de Janeiro de vierde wereldtitel veroverd. 'Die Mannschaft' was in een boeiende WK-finale na verlenging met 1-0 te sterk voor Argentinië. Na 90 minuten was de stand 0-0. Invaller Mario Götze maakte in de 113e minuut met een technisch hoogstandje het immense verschil tussen vreugde en verdriet. Voor Duitsland was het de eerste hoofdprijs sinds de Europese titel in 1996.

Groot feest

Duitsland is zondagavond dus voor de vierde keer in de geschiedenis wereldkampioen geworden, dat wist u waarschijnlijk al. Invaller Mario Götze schoot zijn thuisland in de verlenging naar de felbegeerde titel. Kijk, en luister, hier hoe hij dat deed.
Het feest werd zoals het hoort groots gevierd in Duitsland. De redactie van de krant Bild deelt mee in de feestvreugde.
Door de treffer van de 22-jarige aanvaller is Die Mannschaft erin geslaagd om vanaf de Tweede Wereldoorlog iedere generatie een WK-titel te geven.
De Duitsers zegevierden in 1954, 1974, 1990 en dus in 2014. Dat is een bittere statistiek voor Oranje dat nooit won, maar dit toernooi hoe dan ook met een mooie derde plek afsloot.
Erjan Robben Video

WK 2014 NRC
WK 2014 Elsevier
WK 2014 NU
WK 2014 Telegraaf
WK 2014 Trouw
WK 2014 VK
WK 2014 NOS
Wie wordt er wereldkampioen? Topfavoriet Duitsland, dat in de halve finale Brazilië met 7-1 te kijk zette? Of Argentinië, dat met Messi voorin altijd een keer gevaarlijk wordt? Volg de wedstrijd in ons liveblog.
o    WK voetbal
VK 13.07.2014 Het is tijd voor acceptatie van de Duitse Mannschaft, schrijft Niels Graaf. 'De Duitse pers was de afgelopen weken vol lof over Oranje. Als goede buur mogen we al die steun en sympathie niet onbeantwoord laten.'  We kunnen wel stellen dat sinds dit WK Duitsland een stukje Nederlandser is geworden

  • © afp.
    Duitsland plaatste zich dinsdagavond voor de finale door een 7-1-overwinning op gastland Brazilië.
Het is grote winst dat Nederland is uitgeschakeld door Argentinië. De nationale trots is dan wel met een nieuw penaltylitteken opgeluisterd, winnen in de finale van Duitsland had er sowieso niet ingezeten. Wat dat betreft is dit verlies voor de bilaterale banden met onze oosterburen zeer goed nieuws.
Trouw 13.07.2014 Als Duitsland maar geen kampioen wordt. Nog niet zo lang geleden was dat anti-Duitse sentiment wijdverbreid in Nederland. Maar dat is veranderd, vooral doordat Nederland veranderd is.
Er is iets veranderd. Het anti-Duitse sentiment lijkt goeddeels verdwenen.
Robert (18) is voor Duitsland morgenavond. Hij is geboren en getogen in Amsterdam, maar zijn vader is Duitser, vandaar. "Als Nederland de finale had gehaald, was ik ook voor Duitsland geweest."
Trouw 13.07.2014 Vanmiddag om 16.55 zette het toestel, met daarin de Oranjeselectie de wielen op de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. Op de luchthaven staan enkele honderden Oranjesupporters die de selectie toejuichen.
Twee blusvoertuigen zorgden op het platform van het vliegveld voor een waterboog waar het vliegtuig doorheen reed. Nadat de spelers en staf waren uitgestapt, liepen ze gezamenlijk langs de hekken op het vliegveld waarachter vele honderden fans stonden om de voetballers te begroeten en hen toe te juichen.
Meer over;
RTVWEST 13.07.2014 NOORDWIJK - Het Nederlands elftal is zondagavond in Noordwijk toegejuicht door een grote menigte oranjefans. De bus met de technische staf en de spelers kwam rond 18.30 uur aan bij Grand Hotel Huis ter Duin in de badplaats. Anderhalf uur eerder landde het vliegtuig met de voetballers op Rotterdam The Hague Airport. Het toestel was in de nacht van zaterdag op zondag vertrokken vanuit Brazilië en maakte op Kaapverdië een tussenstop om te tanken.
In Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk nemen de spelers en de staf van Oranje uitgebreid afscheid van elkaar. Het team won zaterdagavond in de troostfinale met 3-0 van gastland Brazilië en bereikte daarmee de derde plaats op het WK voetbal.  Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 13.07.2014 De Boeing 767 met daarin de spelers en technische staf van het Nederlands Elftal is zondag om 16.52 uur geland op Rotterdam-The Hague Airport.
Het toestel was in de nacht van zaterdag op zondag om 04.00 uur (Nederlandse tijd) vertrokken vanuit Brazilië. Op Kaapverdië maakte Oranje een tussenstop. Bij het vliegveld waren honderden oranjefans bijeengekomen om een glimp op te vangen van de voetballers. De spelers bedankten het toegestroomde publiek en stapten direct daarna de bus in. Bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zullen de spelers en technische staf afscheid van elkaar nemen. ...lees meer

NU 13.07.2014 De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, die zaterdagavond derde werd op het WK voetbal in Brazilië, kon rekenen op een warm onthaal. Oranje landde zondagmiddag even voor 17.00 uur op Rotterdam The Hague Airport.
Twee blusvoertuigen zorgden op het platform van het vliegveld voor een waterboog waar het vliegtuig doorheen reed. Nadat de spelers en staf waren uitgestapt, liepen ze gezamenlijk langs de hekken op het vliegveld waarachter vele honderden fans stonden om de voetballers te begroeten en hen toe te juichen.
Gerelateerde artikelen
Lees meer over NUoranje Oranje
Telegraaf 13.07.2014  Traditiegetrouw stapte Louis van Gaal weer als eerste uit de bus toen de spelers van het Nederlands elftal zondag aan het begin van de avond arriveerden bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Vermoeid na de lange vlucht uit Brazilië, maar glimmend van trots genoot de bondscoach met volle teugen van het warme welkom dat Oranje in de zonovergoten badplaats kreeg.
Gerelateerde artikelen
VK 13.07.2014 Vanmiddag om 16.55 zette het toestel, met daarin de Oranjeselectie de wielen op de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. Op de luchthaven staan enkele honderden Oranjesupporters die de selectie toejuichen.
RTVWEST 13.07.2014 DEN HAAG - Rotterdam The Hague Airport kleurt zondag langzaam een beetje oranje. Bij de luchthaven hadden zich rond 15.00 uur enkele tientallen Oranjesupporters verzameld om een glimp op te vangen van de spelers van het Nederlands elftal.... Lees verder
Gerelateerde artikelen
VK 13.07.2014 Nederland - Argentinië was de akeligste wedstrijd van het toernooi en misschien wel uit de wereldgeschiedenis, schrijft schrijft Paul Onkenhout in zijn column De Twaalfde Man. 'Maar het gaat gelukkig om iets groters, wat telt is dat het een prachtig wereldkampioenschap was.' Bovenstaande observaties in zijn wedstrijdverslag kwamen Willem Vissers op talloze negatieve reacties te staan. Op Twitter zei iemand te hopen dat hij uit een vliegtuig zou worden gegooid.
Het deed me denken aan de mensen die boos zijn op weermannen en -vrouwen als het regent of stormt. Alsof Gerrit Hiemstra daar iets aan kan doen. Alsof Willem Vissers er iets aan kan doen dat Nederland én Argentinië maar één ding wilden, niet verliezen, en door de coaches kapot waren geïnstrueerd.
Op Volkskrant.nl legde Vissers uit hoe het komt dat zo veel mensen aanstoot namen aan zijn stuk. Ik kijk anders naar voetbalwedstrijden dan mensen met een wortelpruik op hun hoofd, zei hij. Op Volkskrant.nl legde Vissers uit hoe het komt dat zo veel mensen aanstoot namen aan zijn stuk. Ik kijk anders naar voetbalwedstrijden dan mensen met een wortelpruik op hun hoofd, zei hij.
MEER OVER;
Trouw 13.07.2014 De troostfinale van het Nederlands elftal op het WK voetbal is gisteravond bekeken door ruim 6,4 miljoen mensen. Nederland won de wedstrijd van Brazilië met 3-0 en pakte brons. De huldiging werd volgens Stichting Kijkonderzoek door nog eens ruim 6 miljoen mensen gezien. Ook de voorbeschouwing op de wedstrijd wist veel kijkers te trekken; ruim 4 miljoen.
Telegraaf  13.07.2014 De troostfinale van het Nederlands elftal op het WK voetbal is zaterdagavond bekeken door ruim 6,4 miljoen mensen. Nederland won de wedstrijd van Brazilië met 3-0 en pakte brons. De huldiging werd volgens Stichting Kijkonderzoek door nog eens ruim 6 miljoen mensen gezien.
LEES OOK;
RTVWEST 13.07.2014  Het Nederlands elftal keert zondagmiddag terug naar Nederland. Oranje wordt rond 16.30 verwacht op Rotterdam The Hague Airport. De fans hebben weinig kans om de spelers daar te zien. De ploeg landt op een achteraf gelegen deel van de luchthaven en stapt direct in de bus op weg naar Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Daar nemen staf en spelers afscheid van elkaar.Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Telegraaf  13.07.2014 Het Nederlands elftal keert zondagmiddag terug naar Nederland. Oranje wordt rond 16.30 verwacht op Rotterdam The Hague Airport. De fans hebben weinig kans om de spelers daar te zien. De ploeg landt op een achteraf gelegen deel van de luchthaven en stapt direct in de bus op weg naar Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Daar nemen staf en spelers afscheid van elkaar.
LEES OOK;
NU 13.07.2014 De politie is tevreden over het verloop van het WK voetbal, in de zin dat er zelden incidenten waren en weinig mensen zijn opgepakt. ''Het is vrij rustig gebleven'', aldus Paul Wiggemansen, Hoofd Informatie van de Landelijke Eenheid zondagochtend.
''Er zijn amper WK-gerelateerde aanhoudingen geweest. In elk geval lag het aantal aanhoudingen niet hoger dan tijdens andere uitgaansavonden'', legt hij uit. Wel werd er meer vuurwerk afgestoken, naarmate Oranje verder kwam in Brazilië. Nergens liep het echt uit de hand.
De Telegraaf pakte in haar digitale zondageditie bijvoorbeeld uit met een foto van Robin Van Persie op de gehele voorpagina en vijf pagina's in het sportgedeelte. ''Oranje bedankt!'', kopte de krant. ''Leeuw brult zich naar brons. Schitterend slotakkoord.'' AD Sportwereld is ''blij met brons'', en vindt dat ''Oranje de trotse nummer drie van de wereld'' is, die zich ''voortreffelijk oprichtte tegen thuisland Brazilië".
Ook in de Braziliaanse media zijn er zondag lovende woorden over Oranje. ''Nadat ze waren geklopt door Argentinië op penalty's, begroef Nederland het Braziliaanse team'', aldus Jornal Do Brasil. De krant verwijt het Braziliaanse elftal ''een blackout''.
De krant Correio Braziliense noemt het voetbal van het Braziliaanse elftal ''pover'' en vindt dat er ''geblunderd werd tegen Nederland''.
Gerelateerde artikelen;
Lees meer over WK 2014  Oranje
RTVWEST 12.07.2014 DEN HAAG - Nederland is met een winst van 3-0 op Brazilië de derde van de wereld geworden. Het was een troostfinale, maar toch ging onder meer in de Haagse wijk Ypenburg het vuurwerk de lucht in om het resultaat te vieren. Ook de bezoekers van de discoparty in 's Gravenzande gingen uit hun dak na de wedstrijd. Met een klinkende overwinning heeft Oranje het toernooi afgesloten. Het elftal hoeft dus zondag niet met een kater in het vliegtuig naar Rotterdam the Hague Airport. Lees verder
Gerelateerde artikelen;
RTVWEST 12.07.2014 Nederland is met een 2-0 voorsprong op Brazilië de rust ingegaan. De tweede helft is net begonnen. Kijkers in 's-Gravenzande zagen in een grote tent de doelpunten, terwijl een dj muziek draaide. Oranje lijkt daar swingend het brons te pakken. Op Twitter is er veel kritiek op de scheidsrechter, die door veel kijkers als een 'aanfluiting' wordt gezien. Volgens Amerika-kenner Willem Post uit Den Haag is het toch wel een knappe prestatie van het Nederlands elftal, dat een voetbalgek land als Brazilië wordt verslagen door een 'dwerg'. Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Telegraaf 12.07.2014 Het Nederlands elftal heeft op een waardige manier afscheid genomen van het WK voetbal. In het gevecht om brons deelde Oranje het gastland Brazilië, na de eerdere 1-7 nederlaag tegen Duitsland, een nieuwe dreun uit. Dankzij snelle goals van Robin van Persie en Daley Blind en een late treffer van Georginio Wijnaldum kon heel Nederland toch weer juichen (3-0 zege). Waar de droom van de wereldtitel enkele dagen eerder nog uiteenspatte, kreeg bondscoach Louis van Gaal in zijn laatste interland zo een mooi en verdiend afscheidscadeau.
Gerelateerde artikelen;
Lees meer over;
Telegraaf  12.07.2014 De troostfinale zaterdagavond tussen Nederland en Brazilië is wel te zien op het North Sea Jazz Festival, maar het programma wordt er niet voor aangepast. Volgens festivaldirecteur Jan Willem Luyken wordt de wedstrijd 'low key' vertoond. De organisatie had al een flink draaiboek liggen voor het geval Nederland zondag (de laatste festivaldag) de finale moest spelen. Dan zouden er wel prominent schermen hangen en zou er wat worden geschoven in het programma. Maar dat draaiboek kan dus de kast in.
Oranje zondag terug Telegraaf 11.07.2014
RTVWEST 10.07.2014 DEN HAAG - De aanpak van de gemeente Den Haag, politie en bewoners tijdens het WK voetbal in de Haagse wijk Laakkwartier was de ‘beste in jaren’. Dat vindt Peter van Eijk, eigenaar van koffiehuis De Aanloop op het Jonckbloetplein. Daar kwam het in het verleden tijdens EK’s en WK’s regelmatig tot rellen, maar dit jaar bleef het rustig.
Op en rond het Jonckbloetplein werden voorzorgsmaatregelen genomen. Zo was samenscholing en alcohol op straat niet toegestaan en werden tramlijnen omgeleid. Ook kondigde de gemeente aan hard op te treden tegen relschoppers. Bij overtredingen zou snelrecht worden toegepast en bij ernstige misdragingen zou een relschopper het hele WK achter de tralies worden gezet.
Op een enkel incident na kwam het op het plein in Laakkwartier niet tot ongeregeldheden. Twee jaar geleden werd het plein nog ontruimd. Dat was dit jaar niet nodig - tot tevredenheid van bewoners, politie en de gemeente. Bewoners zijn vooral positief over het goede contact met de politie en de gemeente. ... Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 10.07. 2014 Ondernemers op het Jonckbloetplein in het Laakkwartier noemen het WK Voetbal in Brazilië “het beste in jaren”.
Ze doelen daarmee niet op de prestaties van de voetballers maar op het rustige verloop van de bijeenkomsten op het plein na elke wedstrijd. Peter van Eijk is eigenaar van koffiehuis De Aanloop op het Jonckbloetplein. In De Telegraaf geeft hij complimenten voor de aanpak van de gemeente, politie en bewoners die dit jaar zorgde voor een rustig verloop van het WK. ...lees meer
RTVWEST 10.07. 2014  Het is doodstil op straat woensdagnacht na de uitschakeling van Oranje, dat zegt de politie tegen Omroep West. 'Op de bekende locaties, zoals het Jonckbloetplein hebben we niemand aangetroffen', zegt woordvoerder Cor Spruijt. 'Ik verwacht dan ook dat iedereen naar huis is om te balen en te huilen.' Er is dan ook niemand aangehouden.
Tijdens de halve finale die in 0-0 eindigde en na penalty's werd verloren van Argentinië werd op veel verschillende plaatsen gekeken in de stad. Toch is de politie erg blij met deze rust. 'Dit is beter dan de stad slopen. Laten we naar huis gaan en slapen', zegt de politiewoordvoerder. Ook de ME kon om 1.30 uur het Jonckbloetplein verlaten.
Gerelateerde artikelen;
RTVWEST 10.07.2014 In het Haagse restaurant San Telmo wil niemand nog naar huis na de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. De sfeer in het Argentijnse restaurant van eigenaar German Ariel Covarrubias is uitbundig. 'Het is ongelofelijk, wat een wedstrijd', aldus de uitbater.Lees verder
Gerelateerde artikelen
RTVWEST 10.07.2014 Het Nederlands elftal heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WK. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moest woensdag in São Paulo na strafschoppen buigen voor Argentinië: 2-4. In de reguliere speeltijd en verlenging was niet gescoord (0-0).
In de strafschoppenserie misten Ron Vlaar en Wesley Sneijder vanaf 11 meter. Argentinië staat zondag in Rio de Janeiro in de finale tegenover Duitsland. Oranje speelt een dag eerder om het brons tegen Brazilië. Lees verder
RTVWEST 10.07.2014 Het Jonckbloetplein is woensdagnacht een uur na de wedstrijd Nederland - Argentinië rustig, er zijn nog geen incidenten gemeld. Nederland treurt na de uitschakeling op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Nederland verloor, ondanks een gescoorde penalty van Katwijker Dirk Kuyt, de halve finale van Argentinië na strafschoppen. Lees verder
Gerelateerde artikelen
Rustig WK in Haagse Wijk Telegraaf 10.07.2014
'Derde plek om trots op te zijn' Telegraaf 10.07.2014
Hoe beleefde u het WK? Telegraaf 10.07.2014
'Trots op onze jongens!'  Telegraaf 10.07.2014
Trouw 10.07.2014 De ochtend na de WK-uitschakeling van Oranje door Argentinië hebben zich een stuk meer Nederlanders ziek gemeld dan op andere ochtenden. Dat blijkt uit een eerste prognose van i-Signaal, dat gedurende het WK voetbal het ziekteverzuim bijhoudt.
Om half 11 vanochtend telde de zogeheten Verzuimbarometer 1314 nieuwe ziekmeldingen. Dat is ruim drie keer zo hoog als voorgaande dagen rond dat tijdstip. Toen lag het aantal nieuwe ziekmeldingen rond de 400.
Verwant nieuws;
Trouw 10.07.2014 De Nederlandse kranten reageren teleurgesteld op de uitschakeling van Oranje op het WK voetbal. Het Nederlands elftal verloor de halve eindstrijd na strafschoppen van Argentinië. Doordat de Argentijnen de penalty's beter namen is volgens de Telegraaf 'een droom voorbij'.
'De strijd is gestreden', schrijft de Volkskrant. 'Na een gedrocht van een duel bieden penalty's dit keer geen verlossing.' Ook waren de wissels opgebruikt en moest Jasper Cillessen de strafschoppen tegenhouden. 'Hij was kansloos.'
Verwant nieuws;
Teleurstelling na penaltydrama Telegraaf 10.07.2014
9 mln kijkers Oranje Telegraaf 10.07.2014
Pleinen stromen leeg Telegraaf 10.07.2014
RTVWEST 06.07.2014  - Alle arrestanten die na afloop van de wedstrijd Nederland - Costa Rica in Den Haag zijn opgepakt voor kleine incidenten, komen aan het eind van zondagmiddag weer vrij. Dat zei een woordvoerster van de politie zondag. Lees verder
NU 06.07.2014 Alle arrestanten na de kleine incidenten in Den Haag na afloop van de wedstrijd Nederland - Costa Rica zijn aan het eind van zondagmiddag weer vrij. Dat zei een woordvoerster van de politie zondag.
Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag 12 verdachten aan in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein. Dat gebeurde onder meer voor het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging.
RTVWEST 06.07.2014  In Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen opgepakt na het einde van de WK-wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica. De politie spreekt van kleine incidenten. ‘De meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden’, meldde een woordvoerder. Ook op het Jonckbloetplein kwamen weer veel mensen samen. Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die er vaak plaatsvinden na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De politie dreef de mensenmassa met zachte dwang uit elkaar. Echt uit de hand liep het hierbij niet.... Lees verder

Den HaagFM 06.07.2014 Na de WK Voetbalwedstrijd van Nederland tegen Costa Rica hebben agenten twaalf personen aangehouden.
De politie greep in bij incidenten in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein. Dat gebeurde onder meer voor het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging. ...lees meer
NRC 06.07.2014  Na de overwinning van het Nederlandse elftal op Costa Rica zijn in Den Haag bij kleine incidenten twaalf mensen aangehouden.
De nacht verliep desondanks volgens de politie rustig, omdat de meeste mensen de overwinning in de kwartfinale van het WK thuis vierden. Politiewoordvoerder Cor Spruijt. LEES VERDER
RTVWEST 06.07.2014  Video De winst van Oranje op Costa Rica is ook in Den Haag uitgebreid gevierd. Na de bloedstollende wedstrijd en de penalty’s gingen veel mensen de straat op. Toeterende auto’s, gezang, vuurwerk en elkaar omhelzende mensen was het straatbeeld.
Ook op het Haagse Jonckbloetplein kwamen weer veel mensen samen. Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die er vaak plaatsvinden na wedstrijden van het Nederlands Elftal. Een grote politiemacht waaronder de ME en politie te paard waren daarom aanwezig om problemen te voorkomen. Lees verder
Regio15 06.07.2014 Den Haag - Na de overwinning van het Nederlands elftal gingen vannacht weer de nodige mensen de straat op om een klein feestje te vieren. Het late tijdstip noch het slechte weer weerhielden enkele honderden Oranjefans er niet van om hun blijdschap op straat te tonen.
Daarbij lijkt het alsof het kruispunt Zuiderparklaan/Escamplaan qua drukte meer en meer de feestviering in Laak (Jonckbloetplein/Lorentzplein) overstijgt. Wellicht door de strenge maatregelen op het Jonckbloetplein en omgeving, vieren steeds meer mensen een Oranjefeestje op de kruising van de Zuiderparklaan met de Escamplaan.
Grote ordeverstoringen bleven ook dit keer uit, hoewel de politie streng optrad tegen uitingen van vreugde die verder gingen dan 'op het trottoir staan juichen en zingen'. Dit leidde nogal eens tot onbegrip bij feestvierders.
Op de Zuiderparklaan werd onder andere opgetreden tegen personen die met een bal schoten en op de openbare weg liepen. Hierbij werden een aantal aanhoudingen verricht, waardoor het even onrustig was.
Op het Lorentzplein, in Laak steeds meer de feestlokatie in plaats van het Jonckbloetplein, trad de politie ook op tegen individuen.
Totaal zijn er volgens de politie twaalf personen aangehouden voor onder andere baldadigheid, belediging en openbare dronkenschap. LEES MEER...
Feestelijkheden kruising Escamplaan/Zuiderparklaan Den Haag
Video: Ivar Gieles / Foto's: Ivar Gieles en Nick van der Toorn
Feestelijkheden Lorentzplein Den Haag
Video: Volgt / Foto's: Sander Paardekooper, Danny Botrman en Robert Johnson
RTVWEST 06.07.2014  Met veel feestvreugde van fans op straat en toeterende automobilisten is de overwinning van het Nederlands Elftal op Costa Rica (0-0, door na strafschoppen) in de nacht van zaterdag op zondag groots gevierd.
Overal in de regio kwam het na de beslissende strafschoppenreeks tot een vreugde-explosie. Oranje liet alle fans tot in extremis in spanning en de ontlading was dan ook groot. Mensen gingen de straat op en staken ook vuurwerk af. Nederland had de gehele wedstrijd een groot overwicht, maar scoorde niet. Lees verder
RTVWEST 06.07.2014  Tramlijnen 1, 16, 17 en bus 18 rijden zaterdagavond na 23.00 uur een andere route. HTM heeft een omleiding ingesteld vanwege het WK voetbal in Brazilië.
De politie verwacht veel drukte op het Jonckbloetplein tijdens en na de wedstrijd Nederland - Costa Rica. De omleiding geldt in beide richtingen en zal waarschijnlijk tot het einde van de dienstregeling duren. Ook tijdens voorgaande wedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
De afgelopen jaren was het vaak onrustig op het Jonckbloetplein tijdens speeldagen van het Nederlands elftal. Bij ongeregeldheden moest de mobiele eenheid in actie komen. Relschoppers die zich tijdens dit WK misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot het einde van het WK voetbal. .Lees verder
Trouw 06.07.2014  In meerdere grote steden is de overwinning van het Nederland elftal op Costa Rica uitbundig gevierd. Het uitgaanscentrum liep vannacht vol met Oranjefans die dolblij waren met het bereiken van de halve finales. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie overheerste de feeststemming en waren er weinig incidenten.

Telegraaf 06.07.2014  In meerdere steden loopt het uitgaanscentrum zaterdagnacht vol met Oranjefans. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie is het feest in de steden. Fans die in Rotterdam in het Museumpark naar de wedstrijd keken, juichten massaal toen Tim Krul de wedstrijd besliste. Ze verspreidden zich na afloop van de wedstrijd van Nederland tegen Costa Rica „rustig” over de stad, aldus een woordvoerster van Rotterdam Festivals. Ook in Den Haag was het druk maar er waren geen incidenten.
NU 06.07.2014 In meerdere steden loopt het uitgaanscentrum zaterdagnacht vol met Oranjefans. Volgens de Rotterdamse en de Haagse politie is het feest in de steden. In Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen opgepakt na het einde van de wedstrijd. De politie spreekt van kleine incidenten. ''De meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden'', meldde een woordvoerder.
Regio15 29.06.2014  - Na de spannende wedstrijd tegen Mexico gingen overal in de regio mensen de straat op, om de overwinning van Oranje te vieren. Mede door het mooie weer ontstonden her-en-der spontane feesten op straat.
Jonckbloetplein (Laak) en omgeving, Den Haag
Waar tijdens vorige eindrondes normaliter het 'epicentrum' lag van de vieringen, was het - mede vanwege de maatregelen van de politie - ook dit keer weer rustig. Verderop op het Lorentzplein was het aanmerkelijk drukker. Hier vond een kat en muis spelletje plaats tussen feestvierders en politie. De feestvierders werd gevraagd zich te verwijderen, maar kwamen telkens terug. Toch waren ook hier geen grote ordeverstoringen en verliep het over het algemeen feestelijk.  LEES MEER...
Telegraaf 30.06.2014 In Den Haag heeft de politie zeker acht Oranjefans opgepakt voor onder meer wildplassen, het afsteken van vuurwerk en verboden wapenbezit. Een man uit Den Haag werd opgepakt omdat hij de politie beledigde. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding waardoor twee agenten lichtgewond raakten.
Trouw 30.06.2014 In Den Haag heeft de politie zeker acht Oranjefans opgepakt voor onder meer wildplassen, het afsteken van vuurwerk en verboden wapenbezit. Een man uit Den Haag werd opgepakt omdat hij de politie beledigde. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding waardoor twee agenten lichtgewond raakten.
Telegraaf 30.06.2014 Op veel plekken in het land vieren Oranjefans de overwinning van het Nederlands elftal op Mexico. Zo was het bomvol op het Museumplein in Amsterdam en op de Grote Markt in Groningen. Bij - maar ook ín - de Rotterdamse Hofplein-vijver werd gedanst.
Den HaagFM 29.06.2014 Ook voor, tijdens en na de met 2-1 gewonnen WK-wedstrijd van het Nederlands voetbalalftal tegen Mexico, hebben Hagenaars weer massaal foto’s geplaatst op Facebook en Twitter. Een aantal daarvan willen we jullie niet onthouden....lees meer
Den HaagFM 24.06.2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag in 60 seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit den Haag doorgenomen. In de uitzending van dinsdag 24 juni wordt aandacht besteed aan: - Politie tevreden over gedrag voetbalsupporters. ...lees meer
Den HaagFM 24.06.2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
Op het plein was het op vorige WK’s en EK’s vaak erg onrustig, maar dit toernooi valt dat dus mee. De politie kijkt in de hele regio Den Haag tevreden terug op het gedrag van supporters maandag.
Acht mensen zijn aangehouden voor kleine incidenten, zoals baldadigheid. Ook gooide iemand met vuurwerk en zijn agenten beledigd. ...lees meer
Regio15 23.06.2014 Den Haag - In de regio gingen, na de voetbalwedstrijd Nederland-Chili, kleine groepjes supporters de straat op om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. De politie kijkt tevreden terug op het gedrag van de supporters na de laatste speeldag in de groepsfase.
LEES MEER...
Video Laakkwartier: Sander Paardekooper
RTVWEST 23.06.2014 DEN HAAG - Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in. Lees verder
Den HaagFM jun 24, 2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
Op het plein was het op vorige WK’s en EK’s nogal eens erg onrustig, maar dit toernooi valt dat dus mee. De politie kijkt in de hele regio Den Haag tevreden terug op het gedrag van supporters maandag.
Acht mensen zijn aangehouden voor kleine incidenten, zoals baldadigheid. Ook gooide iemand met vuurwerk en zijn agenten beledigd.
Den HaagFM  jun 24, 2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag in 60 seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit den Haag doorgenomen. In de uitzending van dinsdag 24 juni wordt aandacht besteed aan: - Politie tevreden over gedrag voetbalsupporter.

Den HaagFM 23.06.2014 Ook voor, tijdens en na de met 2-0 gewonnen WK-wedstrijd van het Nederlands voetbalalftal tegen Chili, hebben Hagenaars weer massaal foto’s geplaatst op Facebook en Twitter. Een aantal daarvan willen we jullie niet onthouden.
Zo bekeek premier Mark Rutte de wedstrijd samen met nachtburgemeester Rene Bom bij een café in de Oude Molstraat. Ook gemeenteraadslid Kim Waanders van D66 zag de wedstrijd in een kroeg. Radiomakers Jimmy Varma, Charles van Harling en Johan van der Meer hadden zich speciaal aangekleed voor de wedstrijd. Net als Parkpop-sponsorwerver Wim Noordij. Hockeyster Naomi van As hing de vlag uit voor Oranje. ...lees meer
Telegraaf 23.06.2014 Ook maandagavond bleef het rustig op het Jonckbloetplein in Den Haag. Omdat de eerste twee wedstrijden van Oranje op het plein goed zijn verlopen, zette de politie rond de wedstrijd tegen Chili minder mensen in.
RTVWEST 23.06.2014 De avondspits van maandagavond is ruim vier keer zo druk als normaal en begon eerder dan gebruikelijk. De ANWB meldt dat de bovengemiddelde drukte hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van het WK-duel tussen Nederland en Chili. Ook begon de spits eerder dan normaal.
RTVWEST 23.06.2014 De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland - Chili tijdens het WK voetbal. Ook tijdens de andere poulewedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
Op het Jonckbloetplein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steedsonrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Spanje, was het vrij rustig en waren er geen ongeregeldheden. Er werden twee mannen opgepakt. . Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 23.06.2014 Tram 1, 16, 17 en bus 18 rijden maandagavond na 19.00 uur via een omleiding.
De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland-Chili tijdens het WK Voetbal. Ook tijdens de andere poulewedstrijden van het Nederlands elftal waren er omleidingen.
Op het Jonckbloetplein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK misdragen, riskeren een celstraf tot aan het einde van het toernooi. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Spanje, was het vrij rustig en waren er geen ongeregeldheden. Er werden toen twee mannen opgepakt. ...lees meer
RTVWEST 23.06.2014 DEN HAAG - Weggebruikers die niets willen missen van de WK-wedstrijd Nederland - Chili, kunnen maandag maar beter op tijd vertrekken. Dat adviseert Rijkswaterstaat. De dienst verwacht net als woensdag een vroege avondspits. Toen stonden er voorafgaand aan de wedstrijd Australië - Nederland om 17.15 uur 71 files, met een totale lengte van 259 kilometer, op de Nederlandse snelwegen. Twee keer zo veel als op een normale woensdag. Lees verder
Gerelateerde artikelen
Op het Jonckbloetplein in Laak is het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK.
Tijdens enkele incidenten verrichtten agenten arrestaties voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Een 19-jarige Hagenaar werd opgepakt omdat hij een gebiedsverbod had voor de wijk Laak in Den Haag wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens het EK van 2012. Agenten herkenden hem.
Bij een van de incidenten, in de omgeving van het Kaapseplein, gooiden jongeren fruit en eieren naar agenten.
Telegraaf 19.06.2014 De politie heeft in Den Haag na de gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Australië acht aanhoudingen verricht.
RTVWEST 18.06.2014 Het is relatief rustig gebleven na de WK-wedstrijd van Nederland tegen Australië. Nergens kwam het tot grote ongeregeldheden. Er werd voornamelijk feest gevierd na de zwaar bevochten overwinning van het Nederlands Elftal.
Direct na de voetbalwedstrijd verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning van het Nederlands elftal te vieren. Tijdens enkele incidenten grepen agenten snel in. Er werden acht personen aangehouden voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Een van de verdachten, een 19-jarige Hagenaar, overtrad een gebiedsverbod voor de omgeving Laak in Den Haag. De man had dit gebiedsverbod vanwege betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens het EK van 2012. Agenten herkenden de man en hielden hem aan.
Een uur na de wedstrijd gooiden enkele jongeren in de omgeving van het Kaapseplein fruit en eieren naar agenten. De politie verspreidde deze jongeren en hield twee verdachten aan. Lees verder
Gerelateerde artikelen
Den HaagFM  18.06.2014 Het is relatief rustig gebleven na de WK-wedstrijd van Nederland tegen Australië. Nergens kwam het tot grote ongeregeldheden. Er werd voornamelijk feest gevierd na de zwaar bevochten overwinning van Oranje.
Direct na de voetbalwedstrijd verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning te vieren. Tijdens enkele incidenten grepen agenten snel in. Er werden acht personen aangehouden voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk. In de omgeving van het Kaapseplein gooiden enkele jongeren fruit en eieren naar agenten. De politie verspreidde deze jongeren en hield twee personen aan. ...lees meer
NU 18.06.2014 De politie heeft in Den Haag na de gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Australië acht aanhoudingen verricht. Direct na het duel verschenen op diverse plekken voetbalsupporters op straat om de overwinning te vieren. Tijdens enkele incidenten verrichtten agenten arrestaties voor belediging, opruiing en het afsteken van zwaar vuurwerk.
Trouw 14.06.2014  Op het Kaapseplein in de Haagse wijk Transvaal is de ME gisteravond in actie gekomen nadat jongeren over 'één of meerdere' auto's hadden gelopen. Het is niet duidelijk of er mensen zijn gearresteerd.
De politie van Den Haag weet niet waarom het onrustig was op het plein na de wedstrijd van het Nederlands elftal. Er waren juist extra maatregelen genomen op een ander plein in Den Haag, het Jonckbloetplein. Daar waren toernooi na toernooi ongeregeldheden, maar 'in vergelijking met vorige WK's en EK's was het nu zeer rustig, absoluut', liet de politie weten. Wel werden een paar mensen opgepakt, onder meer omdat ze vuurwerk hadden gegooid. De politie heeft niet het idee dat onruststokers zijn uitgeweken van het Jonckbloetplein naar het Kaapseplein.
Telegraaf 14.06.2014 Na afloop van de wedstrijd Nederland - Spanje zijn er in de Haagse achterstandswijk Laak kleine ongeregeldheden uitgebroken. Er is een gigantische politiemacht op de been.
Jongeren scanderen leuzen naar agenten en er wordt vuurwerk afgestoken. Er geldt een samenscholingsverbod rond het Jonckbloetplein, hier verzamelt zich traditioneel na afloop van WK-wedstrijden straattuig om onrust te stoken.
Regio15 13.06.2014 Den Haag - Na de glorieuze overwinning van het Nederlands elftal zijn grote wanordelijkheden uitgebleven. Alle aandacht was ook dit keer weer gericht op het Jonckbloetplein, waar het tijdens eerdere eindrondes steevast onrustig was na wedstrijden van het Nederlands elftal. Veelal werd dit veroorzaakt door personen van buiten de wijk. Het was de autoriteiten er dit jaar dan ook alles aan gelegen om herhaling te voorkomen.
Zo was het kruispunt afgesloten voor al het verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook waren er camera's geplaatst en kregen omwonenden een schrijven waarin stond dat de politie streng zou optreden bij wanordelijkheden.
Er was vanavond dan ook een groot aantal politie-eenheden paraat op en rond het Jonckbloetplein. Mede hierdoor was het in vergelijking met andere eindrondes zeer rustig en bleven wanordelijkheden uit. Wel werd er in omringende straten gefeest. Desondanks zijn door aanhoudingseenheden enkele aanhoudingen verricht, onder andere voor het gooien van vuurwerk. LEES MEER...
Video: Piet de Ruyter
RTVWEST 13.06.2014 Op diverse plaatsen in Den Haag zijn vrijdagavond enkele aanhoudingen verricht na de overwinning van Oranje op Spanje met 1-5.
Op het Jonckbloetplein in Den Haag zijn een paar mensen aangehouden, onder meer omdat er met vuurwerk werd gegooid. Het is van oudsher flink raak op het Jonckbloetplein, na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De ME stond dan ook tijdens de wedstrijd al paraat. Ondanks de aanhoudingen is de sfeer op het Jonckbloetplein gemoedelijk, volgens een woordvoerder van de politie.
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 13.06.2014 Op diverse plaatsen in Den Haag zijn vrijdagavond aanhoudingen verricht na de overwinning van Oranje op Spanje met 1-5.
Op het Jonckbloetplein zijn een paar mensen aangehouden, onder meer omdat er met vuurwerk werd gegooid. Het is van oudsher flink raak op het Jonckbloetplein, na wedstrijden van het Nederlands Elftal. De ME stond dan ook tijdens de wedstrijd al paraat. Ondanks de aanhoudingen bleef de sfeer op het Jonckbloetplein gemoedelijk, volgens een woordvoerder van de politie. . ...lees meer

RTVWEST 13.06.2014  Het WK voetbal is eindelijk van start gegaan. En dus slaat de Oranjekoorts weer toe. Ook bij ons in de regio, zoals bij het Haagse Jonckbloetplein, kunnen ze niet wachten tot het moment waarop Nederland vanavond de eerste groepswedstrijd speelt tegen het ‘angstgegner’ Spanje.... Lees verder
Gerelateerde artikelen
RTVWEST 13.06.2014 Het Jonckbloetplein in Den Haag vierde vrijdagavond een WK-feestje, nadat het Nederlands elftal 'Angstgegner' Spanje met 1-5 had verslagen.
Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die na elke wedstrijd van het Nederlands Elftal losbarsten. De ME staat daarom klaar om in te grijpen als dat nodig is.
Op straat was het vrij rustig, van ongeregeldheden was geen sprake. Veel mensen toeteren en steken vuurwerk af. Kort na de wedstrijd pakten 'stille' agenten verkleed als oranjesupporters twee mannen op. Één van hen had vuurwerk afgestoken. Lees verder
RTVWEST 13.06.2014 Tram 1, 16, 17 en bus 18 rijden vrijdagavond na 22.00 uur via een omleiding. Dat laat HTM weten op Twitter.
De omleiding is  ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein door de wedstrijd Nederland - Spanje tijdens het WK voetbal.
Op het Jonckbloetplein in Laak is het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steedsonrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. Relschoppers die zich tijdens dit WK voetbal misdragen, riskeren een gevangenisstraf tot aan het einde van het WK. Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Den HaagFM 13.06.2014 Trams 1, 16, 17 en bus 18 rijden vrijdagavond na 22.00 uur via een omleiding.
De omleiding is ingesteld vanwege de verwachte drukte op het Jonckbloetplein na de wedstrijd Nederland-Spanje tijdens het WK voetbal. Op het plein in Laak was het de afgelopen jaren tijdens de speeldagen van Oranje steeds onrustig. Bij de ongeregeldheden moest de mobiele eenheid ingrijpen. ...lees meer
Den HaagFM 13.06.2014 In het korte nieuwsprogramma ‘Den Haag In 60 Seconden’ van Den Haag FM wordt elke werkdag het belangrijkste nieuws uit Den Haag doorgenomen. In de uitzending van vrijdag 13 juni wordt aandacht besteed aan: - Verbod op samenscholing en alcohol rondom Jonckbloetplein bij wedstrijden van Oranje. ...lees meer