vrijdag, april 26, 2013

Koningsspelen in de Spoorzoeker 26.04.2013

Kroningsspelen 2013

26.04.2013 Ruim 1,3 miljoen kinderen van de 65.000 scholen in Nederland deden die dag mee aan deze bijzondere Koninklijke sportdag, een cadeau van alle schoolkinderen aan het aanstaande koningspaar Alexander en Maxima..

De kinderen zouden oer-Hollandse spelletjes gaan doen zoals zaklopen, hinkelen en koekhappen. ‘Iedereen is die dag bezig om op een leuke manier te bewegen’. Helaas bracht het weer hier wat verandering in. 


De dag begon, toen nog zonder regen, met een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Daarna gingen de kinderen op de speelplaats Gezond Bewegen olv de schooldirectrice. Aansluitend hierop zongen en danste ze met zijn allen op de maat het liedje Bewegen is gezond van Kinderen voor Kinderen.


Vervolgens ging het gezelschap weer de school binnen om vanaf het grote beeldscherm vanaf 09.30 uur de aftrap mee te maken van de Koningsspelen.Daarna vertrokken ze naar het sportterrein ’t Zandje aan de Schimmelweg. Er werd druk gevoetbald en ook het korfballen was favoriet.


Jammer dat het die dag regende. Vandaar dat er waarschijnlijk weinig publiek was. Echter het kon de pret niet drukken. zie ook nog hier

En toen weer gauw terug naar school.