zondag, april 29, 2012

Smaak van Laak: dé kunstroute van Laak op zondag 3 juni 2012

Vol trots presenteren de inwoners van Laak, het gemeentemuseum en Laaktheater: Smaak van Laak: dé kunstroute van Laak.Smaak

Zoet water

Vis die ik

niet lust, blauw, nat

Smaak

- Gedicht geschreven door een van de deelnemers aan de Smaak van Laak workshops -Smaak van Laak is een vierjarig project waarin de creativiteit en ideeënrijkheid van bewoners voor het voetlicht komt. Voor deze eerste editie hebben de inwoners van Laak, het Gemeentemuseum en Laaktheater de handen ineengeslagen voor dé kunstroute door Laak.

Op zondag 3 juni kunt u gaan kijken in de ateliers en huiskamers van uw kunstzinnige buren, maar er is nog veel meer te zien. Kinderen die zingen en dansen en laten zien wat je allemaal met zwerfafval kunt doen; theater gemaakt door mensen die in de wijk werken; lekkere hapjes op een wel zeer bijzondere wijze gepresenteerd en er op drie plaatsen vijf kunstwerken in de wijk waaraan zo’n 80 bewoners hebben meegewerkt door het schrijven van gedichten en het maken van mozaïeken.

Het krantje met een overzicht van alle locaties waar iets te doen en te beleven is op zondag 3 juni, is vanaf half mei op te halen in Laaktheater, Moedercentrum De Koffiepot, i-shop de Wissel en vadercentrum Adam.

De deuren staan open van 11.00 tot 16.00 uur. Na 16.00 uur sluiten we af met iedereen die aan Smaak van Laak heeft meegewerkt en enthousiaste bezoekers met een feestelijke barbecue in Laaktheater opgeluisterd door de opzwepende muziek van Tougou ‘dougou, een percussiegroep bestaande uit Kees van der Eijk en Ineke Maas.