vrijdag, december 02, 2011

Moeders Spoorwijk boeken veel succes

klik op titel voor volledig artikel.Rust in Spoorwijk keert terug • Overleg tussen bewoners, stadhuis en politie heeft nu al effect • Zorgenpunt: opvang...

Ouders en jongeren uit Spoorwijk gaan met de Haagse politie en gemeente vaker rond de tafel zitten om actuele kwesties, klachten en problemen te bespreken.


Metro 01.12.2011 - Belangrijkste zorgen van de bewoners in Spoorwijk - vertegenwoordigd door een tiental moeders - zijn de dreigende sluiting van clubhuis De Keet, het gebrek aan voorzieningen voor hun zonen en dochters, de overlast van Oost-Europeanen, de bekoelde relatie met de politie en het als provocerend ervaren gedrag van een gezin uit de buurt. “Wij zijn een gezellige volkswijk en we willen dat zo houden.”

Zoals bekend moet een derde van de buurthuizen in Den Haag dicht. Jongerenhonk De Keet gaat eind januari op slot. Deze voorziening wordt verplaatst naar De Wissel, onderdeel van Buurt- en Kerkgebouw De Oase. De buurtmoeders betwijfelen of het een goed idee is om dit alternatieve trefpunt midden in de wijk te planten.