vrijdag, september 09, 2011

Buurten in het Haagse Gemeentemuseum

Welkom bewoners van Laak!

Kom buurten in het Gemeentemuseum

Gratis een gezellig en inspirerend dagje uit voor alle inwoners van Laakkwartier van oktober 2011 t/m maart 2012


Kom genieten in het Gemeentemuseum van kunst, mode, foto’s uit Parijs en zelfs tientallen verlichte poppenhuizen. De toegang is voor u, uw vrienden, familie en organisaties elke dag gratis. Ook kunt u als groepje een eigen rondleiding aanvragen of samen een creatieve workshop doen zoals portrettekenen, keramiek beschilderen, of een gezellige ouder-kind-workshop, met koffie en thee toe.

Voor groepen vanaf 30 personen is gratis busvervoer vanuit Laak naar het museum mogelijk. Dan moet u even bellen voor een afspraak. En tijdens de bijzondere avondopenstellingen voor Laakkwartier rijden er extra museumbussen naar het Gemeentemuseum voor een avondje met kunst, rondleidingen, muziek en een hapje en een drankje.


De eerste avond voor u, bewoners van Laak, staat gepland op donderdag 24 november en hij begint om 18.15 uur met het vertrek van de bussen in uw wijk.
Wat is er te zien en te doen?


Een hele verdieping vol mode en kunst, van ondermeer topontwerpers als Coco Chanel en Yves St. Laurent. En dan de tentoonstelling over Piet Mondriaan en De Stijl, een kunstrichting die alle huiskamers, straten en steden van Nederland heeft beïnvloed met haar heldere kleuren, meubels en levendige kunstwerken. Vanaf november heersen er in het Gemeentemuseum winterse sferen, met XXSmall, poppenhuizen in alle soorten die in het schemerlicht tot leven komen. En dan zijn er nog de 40 topstukken uit Parijs, de stad van onbegrensde mogelijkheden, avontuur en vrijheid, maar bovenal van de moderne kunst.


De kinderen kunnen naar het kinderatelier, jongeren kunnen zich vermaken met het mixen van eigen muziek, met computers en hippe kleren in de Wonderkamers.

Hoe kunt u gratis op bezoek komen bij het Gemeentemuseum?
Vanaf 1 oktober liggen in de bibliotheken, buurtcentra en op het stadsdeelkantoor speciale sleutelhangers voor u klaar. Daarmee krijgt u gratis toegang tot het museum, één sleutelhanger is genoeg voor een groepje of familie.

Afspraken voor een eigen rondleiding (minimaal 10 personen) en/of een eigen workshop kunt u regelen door te mailen of te bellen met het Gemeentemuseum.

Voor alle rondleidingen en workshops kunt u zich opgeven bij:
Jolanda van Zijl tel. 070 3381185 (ma t/m do), jvanzijl@gemeentemuseum.nl