dinsdag, september 13, 2011

Boom valt op busje Hildebrandstraat

Klik op titel voor meer foto's.Boom valt om - busje vangt hem op

12 september 2011 regio15 Den Haag - De eigenaar van een busje op de Hildebrandstraat dacht zijn busje op een veilige plaats geparkeerd te hebben; netjes langs de kant van de weg.

Hij of zij had alleen niet gerekend op de wind, die onverwacht hard over de regio trok. Een boom besloot omstreeks 18:40 uur het bijltje erbij neer te gooien en begon langzaam scheef te zakken. Het busje diende daarbij als steun en voorkwam dat de boom daadwerkelijk omviel op de bovenleiding van tram 16.

Het passerende verkeer werd daardoor misschien voor letsel behoed, maar de eigenaar van het busje zal desondanks zijn bedenkingen hebben.
De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en de politie sloot de straat in beide richtingen volledig af. De brandweer schakelde de stroom af van de bovenleiding en stelde een "plan van aanpak" op.

Middels een hoogwerker begon de brandweer met het snoeien van de boom. De grote kraan van de brandweer werd gebruikt om de boom te zekeren, zodat deze tijdens het snoeien niet verder om zou vallen.

Al met al zijn de hulpdiensten bijna 4 uur bezig geweest in de straat, alvorens de rijbaan en het tramverkeer weer kon worden vrijgegeven.