zaterdag, juni 04, 2011

Nieuwsbrief 18 bewonersgroep Effe Puffe ? Liever niet !!!

klik op titel voor de volledige nieuwsbrief.

Pers/Nieuwsbericht nr. 18


Bewoners in de Rudolf van Brammenstraat 1 t/m 22 en de Vosmaerstraat 1 t/m 27 te Spoorwijk werden ziek van de ventilatie.


Spoorwijk Den Haag: 03.06.2011

Niet alleen in Spoorwijk loopt de temperatuur weer op.

Na de uitzending van Brandpunt op 15 mei 2011 begint er ook een landelijk vuurtje uit te breken vanuit politiek Den Haag. De temperatuur begint weer aardig op te lopen. En juist die straffe wind is best wel link.


Reacties.
RTVWEST en de SP waren al eerder op bezoek. En ook het AD was op 4 mei weer in de buurt. En het is inmiddels alweer ruim een week geleden dat ook de KRO via Brandpunt op de TV verscheen om aandacht te besteden aan de problemen met de ventilatie in de nieuwe woningen ook in Spoorwijk.

Dit heeft veel reacties opgeleverd. Hoewel, van de kant van Vestia is het oorverdovend stil gebleven ??? Want ook die papieren Reactie (nog een en nog een etc.) daar waren we bepaald niet van onder de indruk.


Vanuit de politiek;
Zelfs 2e kamerlid Eric Lucassen (PVV) heeft naar Brandpunt gekeken. Met name het stuk over Spoorwijk heeft hij heel goed gezien. Hij zag daar ene Aad Bouwhuis van Vestia die een nogal krasse uitspraak deed notabene op de TV.

Reden voor de PVV om daar eens kritische vragen over te stellen aan staatssecretaris J. Atsma.

“De staatssecretaris sprak net over een zorgplicht. Wij zijn ons een bult geschrokken toen wij een directeur van een woningcorporatie (red. Vestia Den Haag) in de uitzending van Brandpunt zagen.”

“Hij zei dat zijn corporatie eigenaar is, maar niet gaat over de gezondheid van de mensen. Begrijp ik uit de woorden van de staatssecretaris dat hij het daarmee niet eens en dat de eigenaar wel degelijk verantwoordelijk is, vooral voor het onderhoud? Wordt ervoor gezorgd dat die verantwoordelijkheid ook wordt genomen door de eigenaren, de corporaties?”


Dit alles tijdens het 2e kamer Vragenuur gezondheidsproblemen door ventilatieproblemen.

Hierbij was ook de SP aanwezig.
Een partij als de SP die laten het er niet bij zitten. Als zij ergens hun tanden in hebben dan laten ze niet meer los !!!! Denk alleen al aan de HaagWonen-kwestie in het Schilderwijk. Niet alleen dus vragen stellen maar ook aXXie ondernemen. En niet alleen tijdens de verkiezingscampagne.

Ventilatieproblemen Spoorwijk krijgt landelijke steun
SP 23-05-2011 • De bewoners van de Haagse wijk Spoorwijk krijgen nu ook steun voor gezonde huizen vanuit de landelijke politiek. SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen wil dat er snel maatregelen komen om de ventilatiesystemen van nieuwbouwhuizen te verbeteren. De problemen van de bewoners van de Rudolf van Brammenstraat en Vosmaerstraat tonen aan dat er landelijke maatregelen nodig zijn. Na ruim zeven jaar klagen en actievoeren worden de ventilatiesystemen nu eindelijk aangepakt.

Voer onmiddellijk APK woningventilatie in
17-05-2011 • SP-Kamerlid Paulus Jansen heeft vandaag het kabinet gesommeerd onmiddellijk werk te maken van betere ventilatie van woningen. Afgelopen weekend bleek tijdens een uitzending van Brandpunt dat deze nog steeds vaak ondermaats is. ‘Al jaren stellen we dit aan de kaak, maar tot nu toe vertrouwt het kabinet blind de markt. Met een paar simpele maatregelen verbeteren we de leefomgeving en gezondheid van zoveel mensen, dat nog langer niets doen onverantwoord is.’

Lees verder klik op titel boven artikel