woensdag, januari 12, 2011

Oplossing ventilatieprobleem Vestia in Spoorwijk dichterbij

(klik titel)

Na een kleine vertraging is eindelijk het TNO-rapport bij de bewoners afgeleverd.

Na het onderzoek en de tussenmetingen zijn er helaas toch alweer problemen ontstaan.Ook sloeg de warmtepomp bij een aantal bewoners uit. Dus geen warm water en geen vloerverwarming.

En ook sloeg hier en daar het ventilatiesysteem weer op hol. Tijdens de feestdagen hebben verschillende bewoners dan ook in de kou gezeten.Het duurde wel 3 dagen voordat het onderhoudsbedrijf Mampaay het euvel verhielp. Beetje lang wachten dus tijdens het koude weer.Inmiddels is Sinterklaas terug in Spanje. En ook de Kerstman is alweer vertrokken. Terug naar hun warme plekjes ter voorbereiding van de evenementen eind 2011. Sinterklaas heeft het verlanglijstje van de bewoners uit Spoorwijk boven zijn bed gehangen en houdt alles nauwlettend in de gaten.

Intussen blijft het onrustig in de ‘ijspaleisjes’ in Spoorwijk. De bijnaam ‘ijspaleis’ heeft dan ook weinig te maken met riante en luxueuze villa’s. Doordat de warmtepomp uitviel was er geen warm water. Hierdoor viel ook de vloerverwarming uit. En tot overmaat van ramp sloeg ook de ventilatie weer eens op hol. Verschillende bewoners zaten tijdens de feestdagen met een dikke jas aan op de bank.

Juist met deze feestdagen zoals Sinterklaas, Kerstmis, oud/nieuw dan hakt het er flink op in. Vanzelfsprekend dat het na al die jaren begint op te breken. De afgelopen tijd is er (te) veel gebeurd en juist ook dit trekt veel energie en vreugde uit de bewoners. Juist met de feestdagen en de sfeer er om heen is dat 'thuisgevoel' zo belangrijk en zeker met de kinderen.

Kortom, nog steeds zit de feeststemming er niet in bij de bewoners in Spoorwijk. Zal er rond Oud en Nieuw nog een Vreugdevuur losbarsten ??? Wie het weet mag het zeggen !!!

Stand van zaken:

Het TNO-rapport, dat op 29 november zou verschijnen, is vertraagd en verscheen uiteindelijk in een voorlopige vorm. Vestia gaf alvast een reactie op het rapport. Dit werd de bewoners meegedeeld bij brief 23.12.2010.

Het meest opvallende uit de reactie betreft het feit dat Vestia zijn mensen op cursus stuurt voor het onderhoud en de instellingen van het Ventilatiesysteem. Maar ook blijken er al die tijd (bijna 8 jaar!) verkeerde en te kleine raamroosters geplaatst te zijn aan de straatzijde van de woningen. Hierdoor kwam er te weinig frisse lucht in de slaapkamers. En er zijn in de woningen wederom (!!!) vervuilde ventilatiesystemen aangetroffen door TNO. Dit notabene net nadat Bevico deze, in opdracht van Vestia, had schoongemaakt !!

Het vertrouwen bij de bewoners in het oplossen van de problemen is er echt niet meer en uiteindelijk willen de bewoners een nieuw ventilatiesysteem.

Hier is het laatste woord dus nog niet over gevallen. Het TNO-rapport zal eerst nog bestudeerd worden door de advocaat en deskundigen van de bewoners. En ook de Huurcommissie zal zich nog uitspreken over een huurverlaging vanwege achterstallig onderhoud.

Inmiddels is aannemersbedrijf Bouwborg begonnen met de aanpak van de bouwkundige klachten. Het verwijderen van de schimmels heeft de hoogste aandacht.

De aanpak van de problemen met de warmtepomp zal plaats vinden in overleg met ENECO.

Terugblik.

En ook de afgelopen weken is er weer het een ander gebeurd.

De bewoners waren op bezoek bij Radio Discus 11.12.2010.

En ook RTVWest kwam op 27.12.2010 weer eens op bezoek. Zie: TNO bevestigt ventilatieproblemen Spoorwijk. Zie ook: Ochtendnieuws Video RTVWEST 28.12.2010 (vanaf 2:00 min. tot 3:17 min.)Het Algemeen Dagblad - AD kwam op 28.12.2010 ook weer even kijken.

En ook Den Haag FM schreef op 29.12.2010 een artikel.

En voor de SP staat altijd de koffie klaar. Zie: artikel SP 30.12. 2010

Behalve de vele vragen van de Haagse SP waren er ook nog de Vragen van de PVV vanuit de gemeenteraad met de Antwoorden van het college van b&w.

Weblog: ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ (http://effepuffe.wordpress.com/)