donderdag, augustus 19, 2010

RTVWEST op bezoek in Spoorwijk

(Klik op de titel)

Vandaag kwam RTVWEST op bezoek naar aanleiding van de Noodkreet van bewoners uit Spoorwijk.

In een eerste reactie deelde Vestia mee dat de bewoners medio september een brief krijgen toegestuurd ivm de mogelijke oplossing.

Schimmel langs de plinten

Bewoners ziek van ventilatiesysteem

RTVWEST 19.08.2010 - DEN HAAG - Bewoners van de Haagse Spoorwijk luidden de noodklok. Doordat in hun nieuwbouwhuizen een balansventilatie is geïnstalleerd, hebben de bewoners al jarenlang gezondheidsklachten.
Naast de gezondheidsklachten hebben de bewoners te kampen met schimmelplekken in de woning.

De bewoners van totaal vijf straten in de Spoorwijk hebben, sinds de oplevering in 2003, al last van het slechte ventilatiesysteem.
Het gaat om zowel huur- als koopwoningen aan de Vosmaerstraat, de Rudolf van Brammenstraat, de Beetstraat, de Hildebrandstraat en het Alberdingk Thijmplein.

Berucht

Het systeem in de huizen is een zogenoemde balansventilatie. Een berucht systeem sinds tientallen bewoners van de Amersfoortse wijk Vathorst gezondheidsklachten kregen. Hoewel daar het systeem uiteindelijk werd aangepast, is nooit onomstotelijk bewezen dat het ventilatiesysteem ook daadwerkelijk voor de klachten zorgden.

TNO laat weten dat de klachten van het ventilatiesysteem bekend zijn en dat er inmiddels onderzoek naar gedaan wordt in opdracht van het ministerie van VROM.

Volgens woningbouwvereniging Vestia zijn de problemen bekend en wordt er op korte termijn naar een oplossing gezocht.