dinsdag, augustus 24, 2010

Nieuws van Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !'

(klik op titel)

Nieuwsbericht.Den Haag: 23.08.2010


Het is zomer en het is weer Effe Puffe met die warme dagen. Wordt het teveel van het goede, dan zoek je de koele, geïsoleerde en goed geventileerde woonkamer weer op.

Het klinkt allemaal zo mooi maar helaas wij bewoners van de Rudolf van Brammenstraat e.o. Puffen het hele jaar door. Maar in dit geval niet vanwege de zomerhitte.

Vandaar onze noodkreet om aandacht krijgen voor de situatie hier. Er zijn hier veel bewoners met gezondheidsproblemen zoals longontsteking, astmatische klachten, oogklachten etc. Maar ook hebben we te kampen met schimmelplekken, houtrot en andere schade in de woning. Sinds de oplevering in 2003 hebben wij te maken met een Balansventilatie die niet goed functioneert

Daarom zoeken we aandacht in de hoop dat het probleem voor eens en voor altijd zal worden opgelost.

De laatste jaren worden landelijk steeds vaker bewoners geconfronteerd met schadelijke leefomstandigheden agv. foute ventilatiesystemen, asbest, vervuilde grond etc.

En ook situaties zoals zeer recent bij nieuwbouw woningen op de voorheen ‘Scheepswerf’ in Delft, waar de grond al 8 jaar vervuild blijkt te zijn met PCB, zouden toch niet meer voor mogen komen !?!?!? Hebben de verantwoordelijke partijen dan niets geleerd van Lekkerkerk indertijd ???

Wij als bewoners in Spoorwijk zou het dan ook zeer op prijs stellen als er flink aandacht wordt besteed aan dit probleem.

Inmiddels hebben wij al 2 maal bezoek gehad van RTV-West bijgestaan door de TU-Delft voor nader technisch onderzoek en ook Info Thuis heeft van zich laten horen. En maandag is ook al de Haagsche Courant (AD) op bezoek geweest voor een artikel.

Er zit dus schot in de zaak.Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !


Contact: marcdeklein@hotmail.com

Naam: c.m. van dun
adres: rudolf van brammenstraat 12
telefoon: 0641227329