vrijdag, april 16, 2010

Het blijft gedonder bij Theater Pierrot aan de Ferrandweg

Klik op de titel voor het volledige verhaal
Het blijft gedonder bij Theater Pierrot aan de Ferrandweg en het Openluchttheater in het Zuiderpark

Al eerder waren er problemen bij Theater Pierrot. Deze schijnen nog niet helemaal c.q. nog helemaal niet te zijn opgelost.

De financiƫle situatie bij Theater Pierrot en het Openluchttheater, waarmee het een combinatie vormt, is de afgelopen maanden volledig uit de hand gelopen.

Volgens ingewijdenen is er wederom sprake geweest van mismanagement. Echter deze keer door de nieuwe directeur Dirk de Bruin. Hij zou het beschikbare budget niet in de gaten hebben gehouden, waardoor al het geld voor 2010 al op is.

Bovendien torsen de theaters nog een oude schuld met zich mee. Deze dateert nog uit de tijd van de oude directeur Hans Hollander. Deze vertrok indertijd na een forse greep uit de kas.

Ook blijken de geldstromen van beide theaters dusdanig door elkaar te lopen, dat de Gemeentelijke Accountantsdienst al enige weken bezig is om alles uit te zoeken. Wethouder Marieke Bolle (PvdA, cultuur) liet de gemeenteraad eerder deze week weten dat het gezamenlijke tekort van de theaters wordt geschat op een bedrag van tussen 2,5 en 3,5 ton.