dinsdag, januari 27, 2009

Spoorwijk schoon ! De Spoorzoeker helpt mee.

Den Haag Schoon is een project van de Gemeente Den Haag.
We willen toch allemaal dat Den Haag schoner, mooier en veiliger wordt?
Op openbare basisschool de Spoorzoeker (Busken Huƫtstraat 22-24, 0703944997) in Spoorwijk werken we ieder jaar een aantal periodes met thema's die te maken hebben met wereldoriƫntatie. Zo proberen we de buitenwereld dichterbij te brengen en door een breed aanbod kinderen te interesseren en op maat van alles te laten leren en ervaren.

Dit jaar wilden ze o.a. iets doen met afval en energie. Bij de Dienst Stadsbeheer hebben we een heleboel leskisten geleend over dit onderwerp en in overleg met hen hebben ze dit aanbod nog wat kunnen uitbreiden. Nu is er in januari en februari een poppenkastvoorstelling, komt de straatveger op bezoek, vegen de leerlingen zelf het plein en een stuk rond de school en maken ze mooie affiches voor in de wijk.

Daarnaast leren de kinderen over omgaan met afval, recycling, watergebruik, energiewinning etc. Ook komt wethouder Baldewsingh langs om dit alles te bekijken. De kinderen vinden het geweldig om een langere tijd met een onderwerp bezig te zijn en kijken vanzelf beter om zich heen en leren verbanden te zien. Ze stellen ook vragen over wat ze nu echt willen weten. In groep 6 vonden bijvoorbeeld een aantal leerlingen dat glas opnieuw gebruiken niet fris was. Nu ze hier meer over weten denken ze daar heel anders over! De hondenpoeproute en het boodschappen doen met zo min mogelijk verpakkingsmaterialen zijn ook activiteiten waar de leerkrachten en de kinderen veel zin in hebben !
Komt u op 13 februari de resultaten bekijken op de open dag ?