vrijdag, april 04, 2008

Locatie verslaafde daklozen aan het Alberdingk Thijmplein ?

De bewonersorganisatie Spoorwijk, B.O.S. heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd met de boodschap dat ze deze ellende er gewoon niet bij kunnen hebben.

Hierbij worden ze gesteund door allerlei organisaties, scholen en de leefbaarheidscoördinator allen werkzaam in en voor de wijk. Zij namelijk vinden het totaal onverantwoord om dakloze verslaafden in Spoorwijk te vestigen.

Het Alberdingk Thijmplein werd notabene in overleg met de omwonende zeer recent flink opgeknapt.

Kijk verder op: http://denhaagtekijk.library-blogs.net/locatie_verslaafde_daklozen_aan_de_alberdingk_thijmstraat_in.htm

De voorheen Albardaschool was geruime tijd tijdelijk een leerwerkplaats. Vanwege de sloop en de nieuwbouw van de Spoorwijkse basisschool Jeroen is het gebouw tijdelijk gebruikt als wissellocatie tijdens de uitvoering van hun nieuwbouw.

Na oplevering van de nieuwbouw staat het pand nu alweer geruime tijd leeg. Er zou eerst sprake zijn van sloop. Echter er heerst nog steeds grote duisternis rondom de nieuwe bestemming.

Men is in de omgeving van het Alberdinck Thijmplein wezen kijken naar mogelijke voorbereidende activiteiten in het pand. Er waren inderdaad reeds een aantal mannen binnen die met 'onderhoudsklussen' bezig waren. Ook stonden er een aantal bedrijfsvoertuigen verderop geparkeerd.

Ook is er gesproken met een aantal bewoners in de omgeving. Deze wisten te vertellen dat er zeer onlangs een groep van häötemetäöte (hotemetote) met nette pakken waren komen kijken naar het pand. Dit is al een belangrijk signaal.


Als het waar is, dat alhier een daklozenopvang voor verslaafden komt, dan zullen er mogelijk nogal wat koopcontracten ontbonden worden.

Het lijkt dan ook raadzaam om er voor te zorgen dat de gemeente en Wethouder (B. van Alphen GL) dat onzalige plan, als dat inderdaad aan de orde mocht zijn, afblazen.

Een forse claim voor eventuele planschade wil ook nog wel eens helpen om dit soort voortvarende wethouders af te remmen.


We hebben namelijk ook nog steeds te kampen met andere problemen.
Kijk bij Dieptepunt in de wijk 2006: http://www.spoorwijk.benik.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=224691

Daarnaast moeten we het Den Bosch effect zeker niet willen onderschatten!!!! Zie de Bossche toestanden: http://denhaagtekijk.library-blogs.net/verslaafdenopvang_preventief_geruimd.htm

Labels: