zondag, april 08, 2007

De verdwenen bomen, de boomhut en Kunst in de Wijk.


Je hebt een paar dagen je hielen gelicht en er is weer eens wat loos in de wijk.
Wederom zijn er bomen gekapt in de Beetsstraat. Dit gebeurde al eens eerder. Echter dit werd toen ruimschoots van te voren bekend gemaakt.

Zo bleek dus dat in verband met de nieuwbouw van Spoorwijk Fase 3, door Ceres Projecten op 22 september 2006 een aanvraag was ingediend voor het kappen van 19 bomen in de Beetsstraat (oneven kant). De kapaanvraag voor deze bomen werd gepubliceerd op 28 oktober 2006 in de Posthoorn. De verlening van de vergunning was op 21 december 2006.

Voor het kappen van deze bomen is er een herplantplicht opgelegd. De herplant van deze bomen zal plaatsvinden na de realisatie van de nieuwbouw en gelijktijdig met de herinrichting van de openbare straat. Dit aldus een bericht van het stadsdeelkantoor.
Daar de Posthoorn nogal onregelmatig wordt bezorgd, waren een aantal buren dus niet op de hoogte.
Er zijn in Spoorwijk inmiddels meer huizen gesloopt dan ervoor terug kwamen. Er zijn bewoners die dat zeer slim compenseren door maar een boomhut te bouwen op de hoek Amazonestraat/Alberdink Thijmstraat.

De Kunstlessen in de wijk http://www.kunst-in-de-wijk.verbindt.nl/ beginnen zichtbaar hun vruchten af te werpen in de Lidewijdestraat/Beetsstraat.