zondag, april 01, 2007

De jonge Einstein op weg naar Berlijn

Vorige week werd door buurman Roelof, na een lange periode van hard studeren, een hoogtepunt bereikt. In Delft promoveerde hij namelijk op zijn studieonderwerp. Met een ruime 9 bijna net zo goed als Einstein dus.

Waar zijn studie nu precies over ging is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Iets wetenschappelijks en in de sfeer van H2O moleculen. Hij heeft het me wel eens geprobeerd uit te leggen. Maar ja, zo’n knakker als ik uit Spoorwijk heeft al genoeg problemen om zijn hersencellen te activeren. Dus laat staan deze ook nog eens nuttig te gebruiken.

Het had in ieder geval iets te maken met het opheffen van de intermoleculaire ruimte bij die H2O-bolletjes. Hierdoor zou het volume van de watermassa afnemen en zou hierdoor vervolgens een belangrijke stap zijn gezet bij de aanpak van het klimaatprobleem recentelijk beschreven door ene Al Gore. Kortom, wateroverlast zal zeer binnenkort tot het verleden gaan behoren.

Buurvrouw Maaike is dus blij dat Roelof even wat meer vrije tijd heeft. Echter het leed is nog niet geleden. Roelof gaat namelijk naar Berlijn. Hij heeft daar namelijk zijn droombaan gekregen. Middels deze studiebaan verdient hij een echt salaris. Terwijl hij tevens verder kan gaan met zijn wetenschappelijk studie.


Echter dit alles ter zijde en over tot de orde van de dag.

Ook is Roelof in zijn vrije zeer actief bij de scouting http://jaguars.scoutnet.nl/ . Naar aanleiding van zijn vertrek naar Berlijn, werd er afgelopen vrijdagavond 30 maart dan ook een groots afscheidsfeest gevierd. Dit alles in het Scoutinghonk van de Jaguars aan het Julialaantje 18-20 te Rijswijk.

Het afscheidscadeau was zeer toepasselijk en uiterst praktisch bedacht. Namelijk een creatieve kast waarmee op zeer innovatieve wijze, de jarenlange opgespaarde herinneringen met de Scouting kunnen worden opgeslagen. Het was een dijk van avond.


Een ding daar maak ik me toch wel ietwat bezorgd over. De Duitse taal zit er bij Roelof nog niet helemaal vloeiend in. Ik hoop dat Roelof niet diezelfde blunder maakt als John F. Kennedy destijds op 26 juni 1963 tijdens dat historische staatsbezoek aan Berlijn. Hij sprak toen de historische woorden:’Ich bin Ein Berliner.’ !!!! http://www.volkskrantblog.nl/bericht/104098 Alsof hij om Bossche bollen had gevraagd!!!!!

Roelof, niet alleen Maaike en de mensen van de scouting maar ook je buren in de Beetsstraat zullen je gaan missen.