donderdag, maart 29, 2007

De dag van de leerplicht op de Spoorzoeker + Yes-R

Openbare basisschool “de Spoorzoeker” aan de Busken Huetstraat in Spoorwijk had een verrassing voor haar leerlingen op 15 maart jl.!

De kinderen konden hun ogen bijna niet geloven: Eerst kregen ze bij de deur van de wethouder van onderwijs, Sander Dekker, of van een leerplichtambtenaar een sticker met een groene duim erop, als beloning voor het op tijd komen. (Kinderen die te laat waren kregen een sticker met een rode duim en hun ouders een brief erbij met de uitleg dat te laat komen ongeoorloofd schoolverzuim is).

De verbazing van de kinderen werd nog veel groter toen de bekende popartiest Yes-R op school bleek te zijn en voor alle kinderen een spetterend optreden gaf in het speellokaal. Op het NOS journaal van die dag waren hiervan beelden te zien (U kunt ze nog bekijken op: www.uitzendinggemist.nl) .

Ook hebben de leerkrachten foto’s en filmbeelden gemaakt die binnenkort te zien zullen zijn op school. Het was een dag die ze niet snel zullen vergeten op de Spoorzoeker. Zoals een meisje uit groep 7 opmerkte: “Het was net een droom!”

Hieronder vast een paar foto’s:

Yes- R en de wethouder Sander dekker bij de deur
Het optreden met “gasten “op het podium.