zaterdag, januari 20, 2007

Extra voorzieningen voor de jeugd in Spoorwijk

Zeven miljoen extra voor 5 projecten in Den Haag

Voor de aanpak van de stedelijke vernieuwing heeft de gemeente Den Haag van het Ministerie van VROM zeven miljoen euro extra subsidie ontvangen. De gemeente gaat het geld gebruiken voor maatregelen in Den Haag Zuidwest, Spoorwijk, Transvaal en Duindorp. Dat staat in een brief die het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 januari naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): “Dit geld hebben we hard nodig voor een succesvolle stedelijke vernieuwing. We kunnen zo een pakket aan extra maatregelen uitvoeren die een veelbelovende impuls betekent voor deze wijken en buurten.”

Zuidwest
Bij de maatregelen gaat om het opknappen van het Maerlantpark in Den Haag Zuidwest. Samen met bewoners, bewonersverenigingen, jongerenwerkers en andere instanties wil de gemeente hiervoor een nieuw ontwerp maken.

Spoorwijk en Transvaal.
Daarnaast wordt het ingezet voor een pakket aan extra maatregelen om de openbare ruimte en voorzieningen voor de jeugd in Spoorwijk te verbeteren. In de openbare ruimte en leefomgeving van de Paul Krugerlaan en -plein in Transvaal wordt ook geïnvesteerd.

Duindorp.
Bovendien wordt het geld gebruikt om de sociale problemen in Duindorp adequater aan te pakken. De portieken aan het Tesselseplein zullen worden afgesloten en voorts komen er in deze wijk - naast een nieuw schoolgebouw - een sportzaal en een sporttuin die bestaat uit drie minikunstgrasvelden en een verhard sportveld met aan jongeren aangepaste belijning, indeling en materialen. Er zullen naast gebruik door de scholen extra (sport)activiteiten voor jongeren uit de wijk worden georganiseerd.De maatregelen worden de komende twee jaar uitgevoerd.


bron: gemeente Den Haag Voorlichting www.denhaag.nl www.residentie.net