vrijdag, augustus 25, 2006

Oud en Nieuw in Spoorwijk

Op 16 september 2006 is er weer een daverend evenement in Spoorwijk.
Binnenkort valt er een mededeling in de brievenbus met nadere details.
Lees ook de Spoorwijzer die binnenkort op de deurmat valt.
Er is veel veranderd de laatste jaren in Spoorwijk. Er is gesloopt en er zijn nieuwe huizen gebouwd. Op plekken waar voornamelijk huurwoningen stonden, staan nu spiksplinternieuwe koopwoningen. Waar eerst van oorsprong Nederlandse mensen woonden, hebben nu Hindoestanen en Turkse mensen een huis. De buurt verandert en de bewoners veranderen en dat is voor de Spoorwijkers die nog steeds in hun zelfde huis zitten, soms behoorlijk wennen. Als nieuwe bewoner trouwens ook.
Sommige mensen wonen immers al heel decennia lang in Spoorwijk en beschouwen dat als hun wijk. Hoe kijk je daar tegenaan als nieuweling? Daarom organiseren een aantal organisaties een OUD&NIEUW SPOORWIJK feest op zaterdag 16 september van 13.00 -17.00 uur in de Beetsstraat tussen de Vosmaerstraat en de Max Havelaarstraat. Je kunt er lekker eten, maar ook informatie over de wijk krijgen van (zelf) organisaties en verenigingen, en optredens bekijken van artiesten uit de wijk.
Voor nieuwe bewoners is het dé gelegenheid om anders buurtbewoners te leren kennen en te weten wat er in de wijk speelt. Voor oude bewoners is het een kans om nieuwe bewoners te ontmoeten en hun verenigingen en activiteiten onder de aandacht te brengen.
Het programma zal o.a. bestaan uit een podium waar doorlopend optredens, demonstraties en talentjacht te zien is. Daarnaast een rommelmarkt, een infomarkt, eet/drinktentjes en hapjes.