dinsdag, februari 28, 2006

De Stemming in Spoorwijk vanuit Theater Pierrot.

Spoorwijk 27 februari 2006. Met de 14 aanwezige politieke partijen, de ruim 120 wijkbewoners en overige bezoekers kunnen we zeggen dat deze avond zeker geslaagd is. Een druk op de (stem)knop van een draadloze bel laat het geblaf horen van een nogal agressief hondje. Hiermee wordt het startsein gegeven en tevens de toon gezet voor de discussie die avond.
Met name bij het discussieonderdeel ‘Zijn de (kandidaat)Raadsleden Schoothond of Waakhond? wordt dit nogal merkbaar. Tijdens deze forumdiscussie wordt namelijk duidelijk waarom er inmiddels 29 partijen meedoen met de Haagse Raadsverkiezingen. Zo is er enige onvrede en ook de afstand stemmer-politiek komt nogal eens ter sprake.

TinekeVia de zeepkist, welke opgesteld als wijktestzone Schoothond of Waakhond? laten de sprekers horen waar zij de komende 4 jaar op willen gaan inzetten. En met name dus in Spoorwijk. Stemkaarten worden geheven bij het lanceren van de stellingen en het debat barst in alle hevigheid los.

Na de pauze is er dan het Wijkdebat Stemmen vanuit Spoorwijk. Ook hier worden stellingen en stemkaarten ingezet. De vooraf opgehaalde vragen worden ertussendoor gestrooid. Wederom een zeer intensieve discussie waarbij ook de jongeren hoorbaar aanwezig zijn. Een van die jongeren valt nogal op vanwege zijn zeer jonge leeftijd en toch wel zeer wijze vragen.Onze discussieleider Deniz Ozkanli (PublicPeople) had het er zeer druk mee om de goede orde te handhaven. Het leek af en toe wel de Raadszaal in het IJspaleis.

Uit voorzorg hadden we dus slechts 14 van die 29 partijen uitgenodigd. En zeer verstandig dus dat we die Michel van Leefbaar Den Haag en de Groep Labuche thuis hebben gelaten.