donderdag, juni 30, 2016


Lees hier verder!

Nieuwsbrief Vadercentrum ADAM juni 2016


 
Bekijk deze email in uw browser
Geachte heer, mevrouw,

Ook dit jaar sluiten wij het seizoen af met een bijzondere activiteit, namelijk met een buurtbarbecue op het Jonckbloetplein. Wij verwachten daar circa 1000 gasten uit ons netwerk over het gehele land met o.a. politici en ambtenaren, bezoekers uit de wijk en onze buren.
Bij deze bent ook u van harte uitgenodigd!

Deze activiteit organiseren wij komende week donderdag, 7 juli, samen met deWinkeliersvereniging Laak, Duurzaam Den Haag  en Resto VanHarte. Het thema dit jaar is zorg en cultuur. Rondom dit thema is er een informatiemarkt waar verschillende partners informatie verstrekken.

Het programma van dit festijn begint om 16.00 uur. De barbecue start om 17.00 uur met een toespraak van wethouder Rabin Baldewsingh. Ook wethouder Joris Wijsmuller verzorgt een korte toespraak tijdens het evenement .

Dit Eetfestijn Culinair Laak staat in het teken van elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje.
Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht! Graag tot ziens op donderdag 7 juli.

Rondom het eind van de maand is het natuurlijk weer tijd voor onze maandelijkse Nieuwsbrief. Een deel van onze activiteiten in de afgelopen weken kunt u hierin lezen.

Ik wens u, namens al de vaders, veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Bilal Sahin

Juni 2016
 

In deze editie:
  • Hindoestaanse Immigratieviering
  • Informatiebijeenkomst over Ramadan en gezondheid
  • Een avond aan zee
  • Vaderdag
  • Repair Café Vadercentrum
  • Welkom in onze wijk Laakkwartier
  • Agenda

Hindoestaanse Immigratieviering


Op vrijdag-avond 3 juni herdachten de Hindoestaanse Surinamers met hetimmigratiefeest dat hun voorouders 143 jaar geleden voet zetten op Surinaamse bodem. Al vroeg in de ochtend bracht Radha Mahabali een grote groep vrijwilligers bij elkaar om het feest tot een echt feest te maken. In de loop van de dag kwamen er steeds meer vrijwilligers bij. Die verdwenen allemaal in de keuken òf waren met de versiering van het Vadercentrum bezig. Toen uiteindelijk de muziek was gearriveerd kon het feest losbarsten.
Het Vadercentrum heeft een behoorlijke staat van dienst als het gaat om ervaring met festiviteiten. Over het algemeen wordt aangehouden dat 10% van de aangemelde gasten niet komt opdagen, maar dat geldt niet als het om een Hindoestaans feest gaat. We moesten deze avond juist voor 10% méér gasten stoelen en tafels bijzetten. Er was geen lege stoel meer te vinden, maar eten was er voor iedereen meer dan genoeg.

De heer Ram Ramsahai was als spreker uitgenodigd. Hij hield ons voor, dat alle mensen potentieel migrant of vluchteling zijn. Rampen kunnen overal voorkomen. Wanneer het zeewater gaat stijgen is het niet uitgesloten, dat ook inwoners van Nederland naar elders moeten vertrekken. De historie leert echter dat voor het overgrote deel menselijke interventie de oorzaak van vluchten is. Hoewel de stemming feestelijk was, werd het toch even heel stil toen de heer Ramsahai voorhield dat het iedereen kan overkomen te moeten vluchten. Je kijkt dan toch heel anders naar een vluchteling!
Tussen alle bezoekers werd de heer Chandoe ontdekt. Hij is al vele jaren uit de politiek, maar gedreven als destijds greep hij de microfoon en was niet van plan die snel weer af te staan. Hij is één van de tien Haagse ereburgers en regelmatig in het Vadercentrum te vinden.
Na afloop van de maaltijd gingen de gasten de dansvloer op. Om er pas weer af te gaan toen de muziek stopte en er werd medegedeeld, dat iedereen nu toch echt naar huis moest gaan.
We kunnen terugkijken op een bijzondere avond met een feest en met meer serieuze momenten. Dit alles kwam tot stand met bijdragen van velen, waarbij niemand ook maar één cent vergoeding ontving. Dit willen wij niet onvermeld laten omdat wij dat nog altijd heel bijzonder vinden.

Informatiebijeenkomst over Ramadan en gezondheid


Op donderdag 9 juni organiseerden we, i.s.m. CJG (Centrum Jeugd en Gezin) een informatiebijeenkomst over Ramadan en gezondheid. De juni maand was voor de moslims vastenmaand, die Ramadan wordt genoemd. Moslims vasten gedurende de dag, maar niet iedereen kent bijvoorbeeld de effecten, en misschien ook de voordelen, van het vasten op de gezondheid.

In deze bijeenkomst werd gepraat over de verschillende aspecten van een gezonde en een ongezonde leefstijl. En wat de risico’s zijn van een ongezonde leefstijl. Er werden verschillende tips gegeven om, op een gezonde manier, mee te doen aan de Ramadan.
De Ramadan is één van de vijf ‘zuilen’ van de islam: het is één van de religieuze verplichtingen waaraan moslims moeten voldoen. De Ramadan valt in de negende maand van de islamitische kalender. Deze kalender is gebaseerd op de cycli van de maan, waardoor een jaar ongeveer 354 dagen duurt. Hierdoor valt de Ramadan elk volgend jaar een aantal dagen vroeger op de westerse (Juliaanse) kalender.

De deelnemers aan deze bijeenkomst bedankten CJG, en met name Said Zibouh, voor deze leuke en informatieve bijeenkomst.

Een avond aan zee


Festival Classique maakte het ons, op woensdag-avond 15 juni, mogelijk om met honderd bewoners van het Laakkwartier naar de Kurzaal in het Kurhaus in Scheveningen te gaan. Om te genieten van de Nederlandse vocalistengroep Frommermann.
Vooral bij ouderen riep het binnengaan van de Kurzaal herinneringen op aan vroegere tijden. Destijds gaf Wim Kan er zijn oudejaarsconferences. Het eerste optreden van de Rolling Stones in Nederland vond ook in de Kurzaal plaats, maar dat werd een berucht kort concert. Edith Piaf, Pia Beck, Ramses Shaffy en Paul van Vliet traden er op. Internationaal bekende violisten, pianisten en dirigenten hebben ook hun voetstappen in de Kurzaal liggen. En ook Maria Callas en Marlène Dietrich verzorgden er optredens. Net zoals nu de vocalistengroep Frommermann deed, zong destijds Marlène Dietrich in de Kurzaal: ich hab' noch einen Koffer in Berlin.
Tussen de optredens door werden foto's getoond van de, in de twintiger- en dertiger jaren populaire, groep Comedian Harmonists. In 1933 dwongen de Nazi’s deze groep te stoppen en viel toen uiteen in een groep met joodse en een groep met niet-joodse leden. De twee groepen ontliepen elkaar, ontmoetten elkaar in het Kurhaus, maar toch ook weer niet.
De honderd wijkbewoners werden voor één avond teruggebracht in de tijd. Met aansluitend een hapje en een drankje onder het licht van een prachtige zonsondergang. Met veel genoegen en dank aan Festival Classique kijken de wijkbewoners terug op een bijzondere avond.

Vaderdag

Festival Classique bood voor zondag 19 juni, Vaderdag, twee maal vijftig kaarten aan, plus HTM-dagkaarten, aan bewoners van het Laakkwartier. Opdat gezinnen met kinderen in het Kurhaus te Scheveningen konden genieten van de voorstellingSingin'in the rain. Doel van dergelijke voorstellingen is kinderen (vaak voor het eerst) kennis te laten maken met klassieke muziek.
Het optredend gezelschap bestond uit een orkest met 87 jonge musici van het Hofstads Junioren Orkest, 45 amateurdansers, een musicalgroep en vier professionele acteurs. Het tijdloze verhaal over liefde, roem en showbizz kwam in de Kurzaal tot leven.

Deze voorstelling had vooral tot doel zo jong mogelijke kinderen te bereiken, maar wij kregen ook veel reacties van ouders, die net zo genoten als de kinderen. Zo'n Vaderdag vergeet je niet snel.

Repair Café Vadercentrum


Op donderdag-middag 23 juni was in het Vadercentrum het laatste Repair Cafévoor de zomervakantie. Het was een regenachtige dag, maar toch een drukbezocht Repair Cafe. Onze deskundige reparateurs hadden de hele middag de handen vol aan diverse herstel werkzaamheden.

In het naailokaal werden verschillende gordijnen vermaakt, diverse kledingstukken gerepareerd en/of  op maat gemaakt en een aantal broeken ingekort.

Onze elektriciens onderzochten een flatscreen tv, maar deze was niet meer te repareren. Zij controleerden verder een laptop, een Senseo koffiezetapparaat, een e-reader, een radio en een blender. De meeste apparaten konden worden gerepareerd.

Verder werd er ook een aantal fietsen hersteld, waarbij de klanten zeer tevreden waren over de ontvangen service. Al met al weer een zeer succesvolle middag.

Het volgende Repair Café is op donderdag 15 september. Heeft u ook nog kapotte spullen? Gooi ze niet weg, maar breng ze mee naar het Repair Café. De middag begint weer om 14.00 uur.

Welkom in onze wijk Laakkwartier


Sinds kort is Quartier Laak, in opdracht van het Stadsdeelkantoor Laak, een project gestart om aan nieuwe bewoners in het Laakkwartier een welkomst-cadeau-pakketaan te bieden. Als partner van Quartier Laak ondersteunt het Vadercentrum Quartier Laak waar mogelijk en waar nodig. Het Vadercentrum is één van de uitreikpunten van deze pakketten aan nieuwe bewoners van onze wijk.
Niet opzienbarend zult u misschien zeggen, maar wij van het Vadercentrum vinden het ontzettend leuk om nieuwe wijkbewoners te leren kennen. Altijd wordt er aan de uitreiking van zo'n welkomstpakket een gezellig praatje vastgeknoopt in de zin van: 'waar woonde u eerder?' en meer van dat soort algemene vragen. Soms moet dat in een andere taal dan het Nederlands gebeuren. Maar met ‘handen en voeten’ komen we ook heel ver. Wat ons betreft is iedereen welkom in onze wijk èn in het Vadercentrum.

Agenda 

Enkele van de activiteiten in de komende weken:
Naast de 20-tal wekelijkse cursussen, de werkzaamheden in de Weggeefwinkel en de werkzaamheden van de Buurtvaders hebben we in de komende weken wegens vakantie weinig bijzondere activiteiten. Maar wel één heel belangrijke activiteit:
  • Donderdag 7 juli, de jaarlijkse barbecue voor en met 1000 personen.
Let op, bij deze activiteit geldt aanmelden verplicht.
De week daarna begint onze zomervakantie en zijn er geen activiteiten.
Het Vadercentrum hervat zijn volledig activiteitenprogramma weer vanaf maandag 22 augustus..

maandag, juni 27, 2016


Lees hier verder!

Haage bomenbrief nr. 50

Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Gemeente Den Haag24 juni 2016
 
segmenten
 Nieuwsbrief 
Bomen voor de toekomst
 
De gemeente Den Haag geeft ieder kwartaal bij het wisselen van de seizoenen een bomennieuwsbrief uit met wetenswaardigheden over bomen en boomprojecten in Den Haag.
Veel leesplezier met deze zomereditie van alweer Bomennieuwsbrief 50.
Iepen krijgen jaarlijkse griepprik
Iepen krijgen jaarlijkse griepprik
Op mooie Haagse lanen als de Meppelweg, Melis Stokelaan en de Thorbeckelaan staan iepen. In totaal staan er 16.000 iepen als straatboom in de stad.
De iep is voor Den Haag heel belangrijk, omdat hij goed tegen de zoute zeewind kan, weinig moeite heeft met de arme zandbodem en goed bestand is tegen het stadsklimaat. Kortom, de ideale boom voor de stad en daarmee de meest voorkomende straatboom in Den Haag. Helaas is hij gevoelig voor de besmettelijke iepziekte. De nieuwe soorten die de afgelopen jaren zijn geplant, zijn goed bestand tegen deze ziekte. Maar de oudere exemplaren hebben extra bescherming nodig. Dat doen we in Den Haag sinds 1996 door de bomen een soort jaarlijkse griepprik te geven.
In mei zijn in 3 weken tijd 9.000 iepen geïnjecteerd. Rondom de stam, op ongeveer 1.10 meter hoogte, kregen de iepen om de 10 centimeter een ‘prik’. Het middel Dutch Trig zorgt er voor dat de iep niet heftig reageert op het moment dat hij in aanraking komt met de iepenziekteschimmel. Want als de boom dat wel doet, sluit hij zijn vaten af, verdroogt hij en sterft hij binnen enkele weken.
Alle bomen in een app
Alle bomen in een app
Wat is dat voor boom voor het Mauritshuis? Hoe oud is die en wat is de wetenschappelijke naam? Is het een monumentale boom of een straatboom? Deze wetenswaardigheden kunnen worden teruggevonden op de website Haagse Bomen App.
De informatie van alle 116.000 Haagse straatbomen is daarin te vinden. Deze website is ook goed te bekijken met een smartphone of tablet. Ieder jaar worden de gegevens van bijna 40.000 bomen buiten gecontroleerd en bijgewerkt in het beheersysteem.
Lees verder  ›
Bomen op het Tournooiveld
Bomen op het Tournooiveld
Bij de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld wordt er alles aan gedaan om de aangrenzende bomen niet te beschadigen. Daarom worden er nauwkeurige metingen uitgevoerd. Het diepste punt voor de bouw is inmiddels bereikt. Ook heeft de gemeente vrijwel dagelijks overleg met de bouwers over het werken vlakbij de bomen en de maatregelen die zij moeten treffen om de bomen daarbij te beschermen.
Nederlandse Boominfodagen
Nederlandse Boominfodagen
Op 8 en 9 juni 2016 was er een internationaal congres in Velp over bomen in de openbare ruimte, de Nederlandse Boominfodagen.
Den Haag heeft op dit congres 2 spraakmakende projecten gepresenteerd: de innovatieve redding van 25 monumentale paardenkastanjes op de Koninginnegracht en de nieuwe waardebepalingsmethode van bomen/groen in de stad (I-Tree Teeb).
Koninginnegracht
Bij de Koninginnegracht was er veel belangstelling en waardering voor het proces voor het behoud van 25 monumentale kastanjebomen. Hier moest de trambaan worden vernieuwd. Maar hoe zou dit kunnen gebeuren met behoud van de monumentale bomen tussen de Javastraat en de Delistraat? Het behoud van deze bomen was voor de gemeente erg belangrijk. Daarom heeft de gemeenteraad een participatieproces van bewoners en organisaties ingesteld. Er is voor gekozen om het nieuwe tramspoor verder van de bomen af te leggen. Hierdoor hebben de oude bomen het minste te lijden gehad onder de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden is de stabiliteit van de bomen continu gemonitord met de nieuwe meettechniek Tree Motion Sensor (TMS).
Het tracé is inmiddels klaar, de kademuur is vervangen en de bomen zijn behouden. Het is de moeite waard om de bomen in de nieuwe omgeving te bekijken.
I-Tree
De waarde van bomen voor de stad was bij veel mensen al lang bekend. Met het programma I-Tree dat in New York is ontwikkeld, is het nu mogelijk om de toegevoegde waarde van bomen voor de stad jaarlijks te monitoren. Zo is het met dit programma mogelijk om onder andere de volgende baten per boom te berekenen: verbetering van luchtkwaliteit en tijdelijke waterberging. In Duitsland bijvoorbeeld stelt men nu vast dat iedere geïnvesteerde euro in bomen € 7 oplevert. Kortom de bomen in Den Haag staan weer op de (internationale) kaart
Bomen in Den Haag - De Es
Bomen in Den Haag - De Es
In Den Haag zijn er ruim 8500 essen als straatbomen. Er zijn veel verschillende soorten essen. In Den Haag worden ongeveer 20 verschillende soorten gebruikt. Afhankelijk van de soort worden ze 15 tot 25 meter hoog.
De jonge twijgen hebben een olijfkleurige schors. Oudere schors is grijs met ondiepe verticale groeven. De boom krijgt pas laat in het voorjaar bladeren. Deze bestaan uit negen tot vijftien kleine blaadjes die op een lancet lijken en een kartelrandje hebben.
De boom bloeit vóór het uitlopen van de bladeren, een zogenoemde naaktbloeier. De bloempjes ontluiken in flinke aantallen uit de zijknoppen. De vruchten hebben de vorm van een vleugel en hangen in trossen of afstaande pluimen. Zij zijn vooral ’s winters goed zichtbaar.
Gebruik
Essenhout is buigzaam en splijt bijna niet. Dit maakt het erg geschikt voor stelen van gereedschap, gymnastiektoestellen, meubels en zelfs ski’s. Gewone essen houden van een vochtige en voedzame bodem. Die zijn dus maar beperkt toepasbaar als straatboom. Amerikaanse essen zijn beter geschikt voor drogere gronden. Beiden vragen om veel ruimte en worden daarom bij voorkeur geplant langs doorgaande wegen en op pleinen. Een hele mooie oude es staat op de hoek van de Geysterenweg met de Raaphorstlaan
Aanmelden nieuwsbrief
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan voor de nieuwsbrief 'Bomen voor de toekomst' via de website!
Twitter
Naast deze Bomennieuwsbrief deelt de gemeente ook actueel bomennieuws via Twitter.

donderdag, juni 23, 2016


Lees hier verder!

Wateroverlast station Moerwijk




En toen zat de weg onaangekondigd dicht. Rood-wit lint bij #Moerwijk. Niemand die waarschuwt #DenHaag @POL_DenHaag



Anniek Enthoven ‏@anniekenthoven  16 uur16 uur geleden

Spoortunnel bij #station #Den Haag #Moerwijk afgesloten want ondergelopen met #water
0 retweets0 vind-ik-leuks
Beantwoorden


Onderdoorgang #station #Moerwijk #DenHaag afgesloten. @omroepwest
0 retweets0 vind-ik-leuks
Beantwoorden

Retweeten


Leuk



Meer

woensdag, juni 22, 2016


Lees hier verder!

Duurzaam Den Haag Magazine - juni 2016

Duurzaam Den Haag Magazine  -  juni 2016
View this email in your browser
DDH Magazine Header
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website

Duurzaam Den Haag Magazine

Aanstaande vrijdag is het weer tijd voor onze maandelijkse borrel, ditmaal bij ons op kantoor in het Nutshuis. Wil je gelijkgestemden ontmoeten en genieten van een hapje en drankje? Ben je benieuwd hoe wij erbij zitten? Kom dan langs!

Deze maand in Duurzaam Den Haag Magazine:
  • Kom naar de Duurzaam Den Haag Borrel op vrijdag 24 juni
  • Vergroen je straat, helemaal gratis. Kom in actie met twee buren!
  • Tweede DeBatMobiel geopend door Joeri Oudshoorn
  • Kom langs bij de Haagse Krach Karavaan op het Let's Go Nuts Festival
  • Bespaar geld en energie: cashback + subsidie op vloerisolatie!
  • Heb je hulp nodig om duurzaam aan de slag te gaan? 
  • Duurzame Kalender 

Wil je vaker op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook. Wil je dit magazine delen in je netwerk? Gebruik de onderstaande social buttons om de nieuwsbrief te delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en via email.
Share
Tweet
Share
Forward
DDH Borrel

Kom naar de Duurzaam Den Haag Borrel in het Nutshuis!


Vrijdag is het weer tijd voor de maandelijkse Duurzaam Den Haag Borrel, van 17.00 tot 19.00 - ditmaal bij ons op kantoor in het Nutshuis, op de tweede etage. 
Over Duurzaam Den Haag Borrel 
Duurzame denkers, doeners en dromers ontmoeten elkaar elke laatste vrijdag van de maand tijdens de Duurzaam Den Haag Borrel. Duurzame matches leiden tot nieuwe samenwerkingen, succesverhalen inspireren tot nieuwe plannen, en vergezichten komen een stap dichter bij realisatie. Draag jij met jouw initiatief bij een aan duurzamer Den Haag? Of wil je dat doen en ben je op zoek naar gelijkgestemden of partijen die je daar verder bij kunnen helpen? Dan ben je van harte welkom!

Duurzaam Den Haag Borrel
Datum: vrijdag 24 juni
Tijd: 17:00 - 19:00 uur
Locatie: Nutshuis, 2e etage, Riviervismarkt 5


Meld je hier aan voor het Facebook evenement!
Meer informatie

Vergroen je straat, kom in actie met twee buren!

Wil jij wel wat meer groen in je straat? We zijn het helemaal met je eens. Groen in de straat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens goed voor de bijen, vlinders & vogels. Wij helpen je dan ook graag!

Wat moet je hiervoor doen? 
Trommel twee buren op die samen met jou de straat mooier en groener willen maken. Wij zorgen voor gratis planten, contact met diverse partijen (gemeente, hoveniers) en we helpen met planten en opruimen. Vul het formulier op onze websitein en start een straatactie onder het motto: "Vergroen je straat en tuin!" Minimaal drie bewoners moeten meedoen waarbij één als contactpersoon optreedt. We nemen na ontvangst van het formulier zo snel mogelijk contact met je op.
Hoe gaat het verder in zijn werk
Na goedkeuring ontvang je planten die goed zijn voor vlinders, wilde bijen en andere bestuivers. Wij nemen de tegels voor jullie mee. Je kan ook aangeven of je behoefte hebt aan hulp bij het planten.
Lees meer
DeBatMobiel

De Tweede DeBatMobiel is gelanceerd!


De tweede DeBatMobiel in de Buijs Ballotstraat is zondag 19 juni geopend door Joeri Oudshoorn (Haagse Stadspartij). Oudshoorn was ook aanwezig bij de HK1000, als beleidsmaker was hij ingedeeld bij de groep die de DeBatMobiel bedacht heeft.

Tijdens de opening afgelopen zondag werden er hapjes en drankjes uitgedeeld, er kwamen steeds meer mensen op de reuring af. Uiteindelijk hebben zo'n 30 buren de DeBatMobiel bewonderd.

DeBatMobiel: ga het gesprek aan met je buren!
De eerste DeBatMobiel werd op 28 mei geopend. DeBatMobiel is een plek in de straat om met de buren samen te verpozen. Een plek waar we het gesprek aangaan met de buren over de inrichting van de straat. Is het mogelijk om plekken in de straat te creëren waar men elkaar kan ontmoeten? Kan de straat groener? Hoe gaan we dan om met de auto’s? Kunnen we 2 of 3 plekken missen in de straat?

DeBatMobiel wilt parkeerstraten in Den Haag transformeren naar straten met meer groen en sociale interactie met de buurt.
 
Meer informatie

Bezoek de Haagse Krach Karavaan!

Wil je energie en geld besparen? Comfortabeler en gezonder wonen? Haak dan aan bij de Haagse Krach Karavaan! Onder deze noemer trekt Duurzaam Den Haag, samen met duurzame bewoners en onafhankelijke adviseurs, de wijk in om te laten zien hoe je energiezuinig kunt wonen en wat de voordelen zijn. 
Op 25 juni staat de Haagse Krach Karavaan op het Let's Go Nuts-festival. 
Lees meer
Duurzaam Den Haag
Vloerisolatie

Bespaar geld en energie: extra korting op vloerisolatie

Twijfel je over vloerisolatie, omdat het een flinke investering is en veel gedoe? Eén van onze ambassadeurs, Monica, vertelt je graag meer over haar ervaring:

Geen koude voeten meer!
"We hadden voorheen altijd last van koude vloeren. In 2014 kozen we ervoor de vloer te laten isoleren met behulp van subsidie. We keken hier wel tegenop, want we dachten dat dit een heel gedoe zou zijn. Dat ze je hele woonkamer open moest breken en dat we dagenlang klussers over de vloer zou hebben. Niets bleek minder waar! De installateurs maken alleen een kleine opening op een onopvallende plek, kruipen hierin en isoleren vanuit hier de hele vloer binnen ongeveer 2 dagen. Bij ons zit het luik onder de trap, uit het oog. We zijn er heel blij mee, want het scheelt zoveel in optrekkende kou! De lucht is ook veel droger, het was voorheen altijd vochtig. We zijn er heel blij mee."
Besparing per jaar
Bij een vloeroppervlak van 60 m2 begane grond, valt met vloerisolatie gemiddeld 230 m3 gas per jaar te besparen.  Dat bespaart ruim 140 euro op de stookkosten. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het soort en de dikte van het isolatiemateriaal. Ook het juist aanbrengen van de isolatie, je stookgedrag en hoe vaak je thuis bent is van belang. Als je nooit thuis bent en een lage binnentemperatuur aanhoudt, dan valt de besparing lager uit, dan wanneer je veel aanwezig bent en warmer stookt. 
Geld terug actie
Je hebt nog twee weken om te profiteren van de geld terug actie van Duurzaam Den Haag en TONZON. Iedereen die vóór 1 juli een offerte aanvraagt, ontvangt na uitvoering € 50,- retour. Maar dat is niet alles.
Heb je een huis dat is gebouwd vóór 1985, dan kom je daarnaast in aanmerking voor subsidie van de gemeente. Woon je in een huis van ná 1985? Niet getreurd, dan geeft TONZON € 2,- per m² korting!
Heb je al vloerisolatie van TONZON en wil je met terugwerkende kracht profiteren van de kortingsacties? Dat kan! Lees hier wat je dan moet doen.
Ben je geïnteresseerd? Vraag een offerte aan!
1. Vul hier het formulier in om een offerte aan te vragen
2. Een TONZON installateur neemt contact op voor een opname bij jou thuis.
3. De installateur helpt je met het aanvragen van gemeentelijke subsidie of met de € 2,- per m² kortingsactie
4. Na de installatie door een van de geselecteerde installateurs, ontvang je € 50 van TONZON en indien van toepassing ook de € 2,- per m² retour.
5. Breng je stookkosten omlaag en heb nooit meer koude voeten in huis!
Vraag een offerte aan
DDH Loket

Hulp nodig om duurzaam aan de slag te gaan? Kom langs!

Wil je duurzaam aan de slag? Kom langs bij ons loket. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.
Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.
Openinstijden
Dinsdag 12.30 – 15.30 uur
Woensdag 12.30 – 15.30 uur
Donderdag: 12.30 – 15.30 uur
Vrijdag: 12.30 – 15.30 uur
Waar
3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag
Meer informatie

Duurzame Haagse Kalender


De Duurzame Haagse Kalender biedt een compleet overzicht van alle duurzame events in en rondom Den Haag. Klik op de events voor meer informatie!  Wil je zelf promotie maken voor een duurzaam event? Mail ons een korte omschrijving, link naar je website en een foto naar: redactie@duurzaamdenhaag.nl 
Volg ons op je favoriete social media kanaal en blijf op de hoogte:

Copyright ©  Duurzaam Den Haag 2016

Mail ons voor tips, vragen en opmerkingen:
redactie@duurzaamdenhaag.nl

Wil je onze mail op een andere manier of niet meer ontvangen?
Verander je instellingen of meld je af.