vrijdag, mei 29, 2015


Lees hier verder!

Spoorwijzer 2 Voorzomer juni 2015

De nieuwe Spoorwijzer staat weer klaar !!! klik .

Vanaf komend weekend valt hij weer bij alle Spoorwijkers in de bus. Of je kunt hem natuurlijk online lezen.
Boordevol met allerlei activiteiten. 2 juni gaan we al weer door de wijk wandelen. 10 juni komt er een fantastische buitenspeeldag en nog heel veel meer. Veel leesplezier!


Lees je hem liever op je tablet of mobiel, klik dan Hier

maandag, mei 25, 2015


Lees hier verder!

Adopteer je eigen ondergrondse container


Adopteer een ondergrondse container

DH 21.05.2015 In veel wijken van Den Haag staan ondergrondse containers waar u uw huisvuil in kwijt kunt. De meeste mensen zijn er heel tevreden over. Staan er bij u in de straat ook ondergrondse containers? Dan kunt u als bewoner een container adopteren en meehelpen met het schoonhouden van de plek rond de containers.

Een schone omgeving zorgt ervoor dat mensen die omgeving ook graag schoonhouden. Uw hulp draagt hieraan bij. Zo zorgen we samen voor een prettige leefomgeving.

Adoptie
Wanneer u een ondergrondse restafvalcontainer adopteert, dan krijgt u een sleutel om de container vanaf de zijkant open te maken en verstoppingen te verhelpen. Zo voorkomt u afval naast de container. Als er grofvuil of bouwafval bij de containers ligt, kunt een melding maken bij de gemeente via 14070 of het meldformulier gebruiken.

Pakket

U krijgt van de gemeente een prikker, werkhandschoenen en een bezem om verstoppingen in de container te verhelpen en afval dat ernaast staat in de container te stoppen. Ook geeft de gemeente u een telefoonnummer waarmee u direct een kapotte container of verkeerd aangeboden grofvuil kunt melden. Deze meldingen handelt de gemeente dan zo snel mogelijk af.

Aanmelden

Heeft u interesse, dan kunt u het aanmeldformulier invullen. U kunt ook langsgaan bij de gemeente op een van de stadsdeelkantoren.

Alles over afval vindt u ook op denhaag.nl/afval.

zie ook: Meer

zondag, mei 24, 2015


Lees hier verder!

Het plan 'Opwaartse kracht!'

Wijkenaanpak.


In het plan 'Opwaartse kracht!' van wethouder Rabin Baldewsingh staat dat het college stopt met de krachtwijkenaanpakRabin Baldewsingh wil niet langer investeren in ‘stenen’ maar in ‘mensen’. 

Rabin Baldewsingh: 'In deze tijden van economische crisis moet je goed nadenken over de besteding van het geld. Ik kies ervoor om te investeren in het sociale domein en veel minder in het fysieke.'

Volgens wethouder Rabin Baldewsingh is in de wijken veel verbeterd sinds de jaren tachtig. “De straten zijn schoner, de openbare ruimte is fysiek goed op orde, de aanpak van criminaliteit is succesvol, waardoor onder meer het aantal overlastgevende groepen afneemt en het aantal inbraken is verminderd,” schrijft hij. Ook zegt hij dat de staat van de woningen in de stad flink is verbeterd. “Maar op taaie onderwerpen zoals de bestrijding van onderwijsachterstanden, werkloosheid en armoede blijven de aandachtswijken onverminderd slecht scoren.”

Baldewsingh wil dit aanpakken door bewoners en maatschappelijke organisaties uit de wijken aan te spreken, zo staat dit in zijn plan ´Opwaartse kracht!´. “De gemeente neemt het voortouw. Niet door alles zelf te willen doen, maar door samenwerking te organiseren.” 

Nieuw is dat de wijkaanpak zich ook richt op Laak, Mariahoeve, Nieuw Waldeck en Regentesse/Valkenbos Zuid. Voor de ‘wijkaanpak nieuwe stijl’ is inmiddels veertien miljoen euro beschikbaar voor vier jaar.

RTVWEST 21.05.2015 VideoDEN HAAG - Buurtboerderij de Nijkamphoeve aan de Escamplaan in Den Haag bestaat dankzij de inzet van bijna zestig vrijwilligers uit de buurt. Het is een buurtinitiatief dat de gemeente Den Haag graag ziet ontstaan, ook in de ... Lees verder

RTVWEST 20.05.2015 DEN HAAG – Het Haagse college stopt met de krachtwijkenaanpak. Hiervoor in de plaats komt een 'wijkaanpak nieuwe stijl'. Daarbij ligt de nadruk niet meer op het slopen en weer opbouwen van verpauperde wijken maar op initiatieven van ... Lees verder


Den HaagFM 20.05.2015 Den Haag stopt met de krachtwijkenaanpak. Hiervoor in de plaats komt een ‘wijkaanpak nieuwe stijl’. Daarbij ...lees meer


Lees hier verder!

Het Laakerhuisdebat 31.05.2015


zaterdag, mei 16, 2015


Lees hier verder!

Voortgang Kavelwoningen Beetsstraat 15.05.2015



dinsdag, mei 05, 2015


Lees hier verder!

Terugblik Dodenherdenking in de Oase 4 mei 2015


Den Haag 04.05.2015 Met twee minuten stilte heeft Nederland maandag om klokslag 20.00 uur de oorlogsslachtoffers herdacht die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.
Op de Waalsdorpervlakte bij Den Haag was de jaarlijkse herdenking. Het erepeloton luidde de Bourdonklok. Op de Waalsdorpervlakte werden in de Tweede Wereldoorlog meer dan 250 verzetsmensen door de Duitse bezetter gefusilleerd.
Ook op negen andere plekken werd er in Den Haag twee minuten stilte gehouden en kransen gelegd. Bekijk hier een overzicht.





















De stilte op 4 mei is nog steeds van een verpletterende kracht


Nederland stil voor oorlogsslachtoffers

Herdenk alle leed, maar wel in rangorde

'Meer doden dan gedacht na bevrijding'

Sirenes luchtalarm zwijgen vanwege Dodenherdenking