donderdag, januari 29, 2015


Lees hier verder!

Respect voor Spoorwijk

IMG_0666[1]

Labels:

dinsdag, januari 27, 2015


Lees hier verder!

Geschiedenisproject met wijkbewoners



CDA wil met geschiedenisproject wijkbewoners met elkaar verbinden


Den HaagFM 27.01.2015 De ‘sociale cohesie’ in Den Haag is laag. Mensen hebben nauwelijks contact met elkaar en daar moet iets aan gebeuren, vindt CDA-gemeenteraadslid Desh Ramnath. Hij denkt een oplossing te weten voor het probleem, namelijk een geschiedenisproject.


“Mensen met totaal verschillende roots kunnen door het kennen van de geschiedenis van de wijk waarin ze met elkaar samenwonen onderlinge verbinding gaan voelen”, vertelt Ramnath.

Het project moet uit verschillende onderdelen bestaan, zoals het maken van een website over de geschiedenis van de buurt, het plaatsen van bordjes met historische informatie in de openbare ruimte, het samenstellen van een boekje en het organiseren van buurtwandelingen door vrijwilligers.  ...lees meer

vrijdag, januari 16, 2015


Lees hier verder!

Wijkaanpak Nieuwe Stijl



Het is tijd voor een Wijkaanpak Nieuwe Stijl

PvdAdoor Rabin Baldewsingh op 18 januari 2015
Als je in de wijken blijft doen wat je deed, zullen de resultaten ook navenant zijn. Als wethouder wijken en sport van de gemeente Den Haag ben ik ervan overtuigd dat het beter kan. Ik wil dat er iets in beweging komt in mijn stad. Het is tijd voor een Wijkaanpak Nieuwe Stijl. Dat kan

Bron: Binnenlands Bestuur

Wijkaanpak Nieuwe Stijl in Nieuwslicht op Den HaagFM

Den HaagFM 15.01.2015 In het radioprogramma Nieuwslicht op Den Haag FM wordt zaterdag aandacht besteed aan de ‘Wijkaanpak Nieuwe Stijl’ waarvoor het college van burgemeester en wethouders veertien miljoen euro heeft vrijgemaakt.

Wethouder Rabin Baldewsingh is zaterdag te gast in de radiostudio. Dinsdag legde hij tijdens de eerste Haagse Wijkentop al uit wat wordt bedoeld met ‘Wijkaanpak Nieuwe Stijl’. “Samenwerken, perspectief bieden en investeren in mensen. Daarbij zijn school, werk, wonen én het welbevinden van mensen essentieel.” In samenspraak met bewoners, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke partners worden de plannen uitgewerkt. “In sommige wijken hebben kinderen bij geboorte al een achterstand vanwege hun sociaaleconomische situatie”, zegt Baldewsingh. “Wij moeten ervoor zorgen dat deze kinderen een eerlijke kans krijgen op een beter bestaan. We moeten kiezen voor een integrale benadering die uitgaat van het investeren in mensen, met extra focus op onderwijs en werk.”

Nieuwslicht is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren op Den Haag FM. Het programma wordt deze week gepresenteerd door Ivar Lingen en Janice Roopram. ...lees meer

Veertien miljoen euro voor ‘wijkaanpak nieuwestijl’

Den HaagFM 15.01.2015 Het Haagse college van burgemeesters en wethouders heeft veertien miljoen euro vrijgemaakt voor Wijkaanpak Nieuwe Stijl.
Wethouder Rabin Baldewsingh legde dinsdag tijdens de eerste Haagse Wijkentop uit wat hij daarmee bedoelt. “Samenwerken, perspectief bieden en investeren in mensen. Daarbij zijn school, werk, wonen én het welbevinden van mensen essentieel.” Maatschappelijke partners, ambtenaren van gemeente en rijk, en experts bogen zich dinsdag over de vraag wat wijkaanpak kan betekenen voor de Haagse samenleving.

In samenspraak met bewoners, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke partners worden de plannen verder uitgewerkt. “In sommige wijken hebben kinderen bij geboorte al een achterstand vanwege hun sociaaleconomische situatie”, zegt Baldewsingh. “Wij moeten ervoor zorgen dat deze kinderen een eerlijke kans krijgen op een beter bestaan. We moeten kiezen voor een integrale benadering die uitgaat van het investeren in mensen, met extra focus op onderwijs en werk.” ....lees meer

donderdag, januari 08, 2015


Lees hier verder!

Rondwandeling Hildebrandplein

Op woensdagochtend 7 januari kwamen we om 9 uur bij het Laaktheater bij elkaar om over die rottige verkeerssituatie te praten op het Hildebrandtplein . 

Vervolgens gingen we op pad om de situatie op te nemen.

Behalve de PvdA waren ook een aantal bewoners hierbij aanwezig. Dit alles onder deskundige begeleiding van een aantal deskundige van het stadsdeelkantoor Laak.

De laatste tijd gebeuren er nogal eens ongelukken en is de veiligheid een serieus knelpunt geworden. Fietsers en voetgangers ervaren de plek als onveilig. En vooral tijdens de spits is het oversteken nogal riskant. 

We hopen snel de situatie in beeld te hebben om verder te kunnen praten over een alternatieve oplossing.


Wordt vervolgd.



dinsdag, januari 06, 2015


Lees hier verder!

Aanrijding kruising Alberdingk Thijmstraat en Amazonestraat

Aanrijding.

Een paar minuten voor half acht gisteravond vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de kruising Alberdingk Thijmstraat met de Amazonestraat.
RTVWEST 05.01.2015  Spoorwijk Bij een aanrijding op de hoek van de Alberdingk Thijmstraat en de Amazonestraat in Spoorwijk Den Haag, zijn zondagavond 2 gewonden gevallen. Iets na 08.00 uur botsten 2 auto's op elkaar.  1 van hen reed daarbij tegen een paaltje aan.
Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de aanrijding is geweest.  Beide gewonden zaten in de voorste auto. Er is niets bekend over hun toestand. Lees verder
Den HaagFM 05.01.2015 Bij een aanrijding op de hoek van de Alberdingk Thijmstraat en de Amazonestraat zijn zondagavond twee gewonden gevallen.
Iets na acht uur botsten de auto’s op elkaar. Een daarvan reed daarbij tegen een paaltje aan. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de aanrijding is geweest. Beiden gewonden zaten in de voorste auto. Er is niets bekend over hun toestand. ....lees meer
Regio15 04.01.2015 Vanavond is de Alberdingk Thijmstraat langere tijd afgesloten geweest na een ongeval tussen twee auto's.
Een paar minuten voor half acht vanavond vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigenop de kruising Alberdingk Thijmstraat met de Amazonestraat.
Door deze aanrijding schoot het voorste voertuig door en botste op een zogenaamd 'Hagenaartje'. Meerdere inzittenden van beide voertuigen klaagden bij aankomst van de eerste ambulance over pijn in de nek en/of rug.
Omdat dit betekende dat er mogelijk slachtoffers bevrijd moesten worden, werd door de ambulancedienst om de brandweer verzocht. Deze kwam met onder andere een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit ter plaatse. Ook kwamen er nog twee ambulances om alle inzittenden te kunnen verzorgen.
De brandweer heeft van het voorste voertuig beide portieren aan de rechterkant eraf geknipt om de beide slachtoffers uit dat voertuig te kunnen halen. Beide slachtoffers zijn direct op de wervelplank gefixeerd en in de ambulance onderzocht op verwondingen. Later werden zij naar het ziekenhuis vervoerd. Een inzittende uit de achterste auto hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.
Foto's: Ivar Gieles en Nick van Mourik  Lees meer...

maandag, januari 05, 2015


Lees hier verder!

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam December 2014



Geachte heer, mevrouw,

Met het Vadercentrum hebben wij heel bijzonder jaar achter de rug. Vol  bijzondere activiteiten, waar wij trots op kunnen zijn:
  • In de Weggeefwinkel hebben we ruim 10.000 klanten geholpen.
  • We hebben 46 stagiaires begeleid: 21 MBO`ers, 12 maatschappelijk stagiaires, 12 taakstraf jongeren en 1 HBO`er.
  • Aan de cursussen en overige activiteiten van het Vadercentrum hebben duizenden personen deelgenomen.
  • De rol van de Buurtvaders was, vooral tijdens de evenementen en tijdens het oud en nieuw, weer heel belangrijk.  
Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door ruim 113 vrijwilligers, die zich met hart en ziel hebben ingezet. De vrijwilligers zullen ook in 2015 doorgaan met dezelfde inzet en met hetzelfde enthousiasme.

Het is weer tijd voor de nieuwsbrief van het Vadercentrum Adam. Een deel van de activiteiten in de maand december hebben we in onze nieuwsbrief opgenomen, waarover door op onderstaande link te klikken, kunt lezen.


Namens alle vaders, wens ik u een fijn, gezond en succesvol 2015 toe!

Met vriendelijke groet,

Bilal Sahin

Vadercentrum Adam
Onderdeel van Stichting MOOI

Centrum Jonckbloetplein
Jonckbloetplein 24
2523 AR Den Haag


070-2052410

vrijdag, januari 02, 2015


Lees hier verder!

Autobrand op de Schimmelweg

Autobrand op de Schimmelweg


Auto in brand (gestoken?) Schimmelweg
Regio15 29.12.2014 Exact om middernacht kwam er een melding van een autobrand op de Schimmelweg binnen bij de brandweer alarmcentrale.
En die melding bleek te kloppen: bij aankomst bleek de auto ‘van voor tot achter’ in lichterlaaie te staan. De brandweer kon dan ook niets meer redden; de auto is uitgebrand.
Het vermoeden bestaat dat hier brandstichting in het spel is. De resten zullen daarom ongetwijfeld bekeken worden door het autobranden-team van de politie Den Haag, wat altijd actief is in de periode rond de jaarwisseling.
Video en foto’s: Donny Kooistra  Lees meer…

Auto uitgebrand op Schimmelweg Den Haag
RTVWEST 29.12.2014 Op de Schimmelweg in Den Haag is een auto volledig in vlammen opgegaan. De brand brak in de nacht van zondag op maandag kort na middernacht uit.
Brandweermannen hebben nog gepoogd het vuur te blussen. Maar de reddingspoging was tevergeefs.  Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.  Bij de brand raakt niemand gewond. Lees verder

Auto uitgebrand op Schimmelweg
Den HaagFM 29.12.2014 Op de Schimmelweg in Spoorwijk is een auto volledig in vlammen opgegaan. De brand brak in de nacht van zondag op maandag kort na middernacht uit.

Brandweermannen hebben nog gepoogd het vuur te blussen. Maar de reddingspoging was tevergeefs. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.…lees meer


Lees hier verder!

Beleidskader Kunst en Cultuur 2017-2020



Beleidskader Haagse Kunst en Cultuur.

Wethouder Joris Wijsmuller wil voor het opstellen van het beleidskader in gesprek met het culturele veld. Aan de hand van een aantal thema’s worden daarom thematische gesprekken gevoerd. Ter afsluiting zal een stadsgesprek plaatsvinden, waar het hele culturele veld voor wordt uitgenodigd.
De serie gesprekken start op maandag 19 januari 2015. De te bespreken thema’s zijn onder meer makersklimaat, talentontwikkeling, cultuureducatie en cultuur als gezicht van de stad. Het afsluitende stadsgesprek is op maandag 9 maart 2015.
Serie gesprekken over Haags cultuurbeleid
Den HaagFM 29.12.2014 In het voorjaar van 2015 zal de gemeenteraad het Beleidskader Kunst en Cultuur 2017-2020 vaststellen. Dit kader geeft op hoofdlijnen richting aan de uitgangspunten en prioriteiten van het cultuurbeleid.

Wethouder Joris Wijsmuller wil voor het opstellen van het beleidskader in gesprek met het culturele veld. Aan de hand van een aantal thema’s worden daarom thematische gesprekken gevoerd. Ter afsluiting zal een stadsgesprek plaatsvinden, waar het hele culturele veld voor wordt uitgenodigd.
De serie gesprekken start op maandag 19 januari. De te bespreken thema’s zijn onder meer makersklimaat, talentontwikkeling, cultuureducatie en cultuur als gezicht van de stad. Het afsluitende stadsgesprek is op maandag 9 maart. …lees meer


Lees hier verder!

Beste wensen in 2015


Op een veldje op de kruising van de Paets van Troostwijkstraat met de Genestetlaan in Laak is ook een flinke brandstapel gebouwd. Kaja is een 22-jarige buurtgenoot die zeer onlangs werd getroffen door een hersenbloeding. Ook namens ons veel sterkte Kaja! (Foto: Robert Johnson)