zondag, juni 30, 2013


Lees hier verder!

BBQ Vadercentrum Adam 03.07.2013



Komende woensdag 3 juli vanaf 17.00 uur organiseren de vrijwilligers van het Vadercentrum Adam (Stichting Haagse Vaders) en Resto VanHarte een barbecue als afsluiting van het seizoen. Hij wordt gehouden op het Jonckbloetplein, op het gedeelte voor ons centrum.


De activiteiten van het Vadercentrum zijn heel snel volgeboekt. Ook deze barbecue, voor maximaal 500 personen, is inmiddels vol. Toch kunt u zich nog aanmelden, wij passen daar dan wel een mouw aan.

Het Vadercentrum Adam organiseert in het "Centrum Jonckbloetplein" veel bijzondere activiteiten. Niet alleen voor mannen, maar voor allerlei doelgroepen. Met minimale overheidssubsidie en maximale vrijwilligerskracht bereiken wij doelen, waar anderen alleen maar van kunnen dromen. We passen een methodiek toe waardoor we trots mogen zijn op het resultaat van onze werkzaamheden.

In de junimaand hebben de 93 vrijwilligers zich weer heel actief ingezet. Zoals gebruikelijk, doen we ook nu weer verslag van een aantal van deze activiteiten in een nieuwsbrief

Namens al deze bijzondere mensen wens ik u veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Bilal Sahin

Vadercentrum Adam

Onderdeel van Stichting MOOI

Centrum Jonckbloetplein

Jonckbloetplein 24

2523 AR Den Haag
070-3954097


Lees hier verder!

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam juni 2013


Verder:  nieuwsbrief juni 2013


Lees hier verder!

Hindoetempel Sewa Dhaam geopend


Zie ook: Opening Sewa Dhaam Alberdingk Thijmplein
verder: Uitnodiging opening 29.06.2013 


Opening Sewa Dhaam

Den HaagFM 03.07.2013 In het programma HiD TV op Den Haag TV wordt woensdag 3 juli onder meer aandacht besteed aan de opening van het spiritue...lees meer
 

 
Gerenoveerd Hindoecentrum Sewa Dhaam geopend in Den Haag

30.06.2013 Koepels, hindoesymbolen en beelden van goden. Deze kenmerken van een authentieke hindoetempel zijn ook terug te vinden in Hindoecentrum Sewa Dhaam in het Haagse stadsdeel Laak (Spoorwijk).
De loco-burgemeester van Den Haag, Rabin Baldewsingh, heeft zaterdagmiddag de opening van het gerenoveerde centrum verricht in aanwezigheid van gelovigen, buurtbewoners en donateurs.
 

Toespraak Bewonersorganisatie Spoorwijk B.O.S. 29.06.2013
 


De bewonersorganisatie feliciteert het bestuur en haar vrijwilligers en uiteraard de wijkbewoners met de nieuwe plek der samenkomst. Sewa Dhaam betekent plek der Verzorging. Een centrum waar de bezoekers niet alleen bij elkaar komen voor de wekelijkse dienst maar ook is het een cultureel en sociaal ontmoetingscentrum.

Juist in deze tijd van bezuinigen, waardoor er veel welzijnswerk en buurthuizen  zijn weggehakt, is deze plek dus een aanwinst voor haar bezoekers. Overigens zijn er voor de  kosten van de verbouwing geen financiele bijdrage gevraagd van de gemeente nog van de overheid. Het geheel is met eigen middelen gefinancieerd.
 
In het kort iets over deze bijzondere plek.
Het voormalig schoolgebouw genaamd de Albardaschool daar gingen veel Spoorwijkse kinderen heel lang geleden naar school. Het was een nogal rechthoekig geheel. Op het grasveld staat nog een standbeeld van Albarda de eerste rooie PvdA-wethouder (toen nog SDAP) in Den Haag.
 
Hij was van 1915 tot 1927 lid van de gemeenteraad van Den Haag en van 1917-1923 wethouder van Onderwijs in Den Haag en dat is ook min of meer de reden waarom zijn monument op het Alberdinck Thijmplein staat. Want in 1923, ten tijde van zijn wethouderschap, is aan dit plein de openbare lagere school gebouwd die later de naam Ir. J. W. Albarda-school kreeg. Het gebouw waar nu dus het Hindoecentrum Sewa Dhaam staat.
Vandaar dus ook onze complimenten voor het nieuwe uiterlijk van het gebouw. Een aanwinst op juist deze voorheen nogal saaie plek daar het pand tijdelijk geen functie had.
Tot slot willen we Pandit  (Shri Brahmrishi) Surindre Tewarie in het bijzonder bedanken voor zijn inzet alhier in Spoorwijk. En ook zijn inzet in de wijk, indertijd nog als lid van de bewonersorganisatie B.O.S., zijn we nog niet vergeten. Niet voor niets werd hij indertijd vanwege zijn grote inzet in 1994 in Delhi gehuldigd met de titel “Brahma Rishi”.
We sluiten af met wat vragen die mogelijk tijdens de rondwandeling aan de orde zullen komen:
- Waarom staan er 11 koepels op het dak ????
- Wat betekenen die 7 olifanten in dat kunstwerk bij de hoofdingang ?
We hopen dat ook u nog wat vragen heeft ! Kijk anders goed rond !
Wij wensen iedereen die hier aanwezig is een prettige en een leerzame bijeenkomst.
B.O.S.




















zondag, juni 23, 2013


Lees hier verder!

Opening Sewa Dhaam Alberdingk Thijmplein zaterdag 29.06.2013




Opening Sewa Dhaam Alberdingk Thijmplein
Op zaterdag 29 juni heropent het Hindoecentrum Sewa Dhaam haar deuren aan het Alberdingk Thijmplein.

Uitnodiging opening 29.06.2013

Het Hindoecentrum bestaat al sinds 1995. Dankzij bijdragen van haar leden is een nieuw godshuis gebouwd volgens de Indiase traditionele architectuur. Het ontwerp en de verbouwing kostte 2.1 miljoen euro. Sewa betekent ‘verzorgen’ en Dhaam betekent ‘plek’. Behalve een Hindoetempel is het gebouw ook een cultureel en sociaal centrum. Het centrum is iedere zondag geopend voor de wekelijkse dienst in het Hindi. Na afloop wordt er op verzoek een korte samenvatting in het Nederlands gehouden.
 


De officiële opening wordt zaterdag 29.06.2013 verricht door wethouder Rabin Raldewsingh.

Zie verder:










maandag, juni 10, 2013


Lees hier verder!

De Haagse Notuh uit Spoorwijk

Zondag 9 juni 2013 werd er rond de Grote Kerk te Den Haag Ut Haags Notûh Festival 2013  gehouden. Dit stond in het teken van Constantijn en Christiaan Huygens.
 
Er werkten diverse groepen van muzikanten mee waaronder uit spoorwijk de Heckeländer Musikanten met het koor de Laakbloeiers die liederen ten gehore bracht in oud/nederlands.
Zie ook: hier



 

dinsdag, juni 04, 2013


Lees hier verder!

Vadercentrum Adam Nieuwsbrief Mei 2013

zie:  Nieuwsbrief

Geachte heer, mevrouw,

In het Vadercentrum Adam hebben wij, naast onze reguliere activiteiten, voor de komende weken weer opvallende activiteiten gepland.   

- De viering van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie, in een multiculturele setting,

- Een dialoogbijeenkomst over seksuele diversiteit en mannenopvang (Stichting Wende) met tientallen bezoekers.

Wij hebben natuurlijk veel meer activiteiten. Een deel daarvan uit de afgelopen maand brengen we onder uw aandacht in de Nieuwsbrief Mei 2013, die u in de bijlage aantreft. 

We wensen u, namens al de vaders, veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

 
Het bestuur van de Stichting Haagse Vaders