donderdag, juni 28, 2012


Lees hier verder!

De Grijze plek in Spoorwijk

De Grijze plekken in Den Haag – Proefwonen en meer…. klik voor meer info

GATEN IN DE WIJK.
We zitten voorlopig nog in de financiële crisis en hierdoor zijn veel bouwprojecten stilgelegd. Verschillende gemeenten in Nederland proberen nu particulieren warm te maken om zelf hun Droomwoning te bouwen.

Op verschillende locaties worden kavels grond aangeboden om zelf te bouwen o.a. in Amsterdam en ook in Den Haag o.a. de Beetsstraat.

Helaas blijkt het nog niet echt storm te lopen.

Voorlopig kijken de bewoners tegen de Grijze plek aan. De bouw door particulieren zou bespoedigd kunnen worden. Alternatief zou kunnen zijn het voorbeeld te volgen van de gemeente Amsterdam. Bewoners aldaar mogen ‘proefwonen’ op de locaties waar gebouwd kan worden.

Het tijdelijk organiseren van een wijkcamping zou ook een voorlopige optie kunnen zijn. Een ander tijdelijk alternatief zou kunnen zijn om deze grijze plekkente benutten voor activiteiten zoals stadstuinen waar bewoners groente en fruit kunnen telen.

Ook kan er worden gedacht aan een tijdelijk sportveld of mogelijk een speeltuin.

Ook een optie zou kunnen zijn het organiseren van een wijkmarkt waar bewoners spulletjes kunnen verkopen.

Ook een optie is een K.U.P. Kunst-uitgeef-punt oftewel een cultuurmarkt waar bewoners kunstvoorwerpen kunnen verkopen.

Hier zouden in het kader van ‘Civil Society’ enthousiaste wijkorganisaties en vrijwilligers bij betrokken kunnen worden ter ondersteuning.

zaterdag, juni 23, 2012


Lees hier verder!

Hoorzitting Huurcommissie 26.06.2012 Spoorwijk


Hoorzitting Huurcommissie dinsdag 26.06.2012 (meer info)
Na lang wachten volgt eindelijk de hoorzitting over de tijdelijke huursverlaging. Dit nav. de eerdere uitspraak van de huurscommissie.


Oproep Huurders:

Beste huurders,

Vorig jaar besloot de huurcommissie om de huren in de Rudolf van Brammenstraat/Vosmaerstraat in Spoorwijk met 293 euro per maand te verlagen, vanwege de gebreken aan de woning. Dit naar jarenlange strijd van de actiegroep “ff puffe? Liever niet!” Vestia kreeg toen de opdracht deze gebreken op te lossen.

Op dinsdag 26 juni houdt de huurcommissie een zitting om te bekijken of alle gebreken inmiddels zijn verholpen. Vestia claimt namelijk dat alle problemen met de woningen zijn opgelost. De huurcommissie zal dan een uitspraak doen of de huur weer omhoog mag en per wanneer dit gaat gebeuren.

Omdat Vestia nog steeds niet alle problemen heeft opgelost rondom de warmtepomp, is het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders aanwezig zijn om dit te vertellen aan de huurcommissie. Het is daarom van groot belang dat u hierbij aanwezig bent

De SP zal ook aanwezig zijn bij de zitting en ondersteunt de actiegroep “ff puffen? Liever niet!”.
Waar: Hampshire Hotel, in de kamer Banqueting, aan de Bezuidenhousteweg 53

Wanneer: 26 juni, om 11.30 uur

Wat: Zitting huurcommissie over de huurverlaging.


Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !


Contact: C.M van Dun

Tel.: 06-41984880

E-contact: marcdeklein@hotmail.com

Weblog: http://effepuffe.wordpress.com/






Lees hier verder!

Woningklachten Haagwonen


Boze brief naar Haagwonen

Niet alleen Vestia maakt er een zootje van .......!!!!!!!

 

Zie ook: Bijeenkomst ‘Haagwonen Ontspoord’ 08.05.2012

Actiecomité HaagWonen Ontspoord schrijft boze brief aan HaagWonen


SP 21-06-2012 • Naar aanleiding van de klachten die de SP met het actiecomité “HaagWonen Ontspoord” heeft verzameld in Spoorwijk en de klachten die de partij genoteerd heeft op de druk bezochte bewonersavond in mei is er door het actiecomité een brief verstuurd aan HaagWonen waarin de bewoners kwamen bewoners uit de Van Meursstraat, Schimmelweg, dr. Schaepmanstraat en de Jonathanstraat in Spoorwijk hun eisen kenbaar maken.

Om de buurt op de hoogte te brengen is de SP en het actiecomité afgelopen woensdag de wijk in gegaan om de bewoners een kopie van de brief te geven en ze te vertellen dat we in afwachting zijn van een reactie. We hebben de bewoners ook gewezen op de mogelijkheid bezwaar te maken tegen de huurverhoging van dit jaar. De meeste bewoners reageerden erg enthousiast. “Wat goed dat jullie dit aanpakken! Ik heb al zo vaak geklaagd bij HaagWonen, zo vaak gebeld, maar ze doen niets. Nu gebeurt er misschien iets!”  › Lees verder…


Lees hier verder!

SP in Spoorwijk



SP 20-06-2012 Op zaterdag 16 juni stond de Haagse SP weer bij de supermarkt in Spoorwijk. Dit keer deelde de partij de nieuwe jaarkrant, de Den Haag SPeciaal, uit. In deze krant is te lezen wat de partij het afgelopen jaar voor Den Haag heeft kunnen betekenen. Ook gingen de vrijwilligers de buurt in om met de bewoners te praten. Veel bewoners herkende de SP'ers van acties in de wijk waarbij de SP heeft ondersteund. --->>> Lees verder

donderdag, juni 21, 2012


Lees hier verder!

Nieuwe bibliotheek Spoorwijk

Nieuwe bibliotheek.


20.06.2012 Eerder werd al door de gemeente bekend gemaakt, dat in onder meer in de Schilderswijk de huidige bieb dichtgaat. Dat lag gevoelig, omdat juist daar veel kinderen moeite hebben met de Nederlandse taal. Schilderswijk krijgt nu een andere bieb, in buurthuis De Mussen. Verder komen er buurtbibliotheken in Moerwijk, Bouwlust, Benoordenhout, Spoorwijk en Statenkwartier – Duinoord.

In Spoorwijk komt deze Buurtbibliotheek in De Oase aan de Van Meursstraat.

Zie hier verder ---->>>>Zes nieuwe bibliotheken in Den Haag

zaterdag, juni 09, 2012


Lees hier verder!

Stilte voor de EK 2012 Storm ???

Hoe zal het zodadelijk verlopen met de EK 2012 op het welbekende Jonckbloetplein ??????

De stand werd die avond Holland - Denemerken 0-1
En weer liepen in het Laakkwartier de gemoederen dus weer hoog op !!!!

Kijk maar hier --->>>  Jonckbloetplein 

Zie ook hier: Stilte voor de EK-storm in Laak ?






















woensdag, juni 06, 2012


Lees hier verder!

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam mei 2012

Lees de nieuwsbrief  Hier


Lees hier verder!

Onrust in de wijk 05.06.2012

Lees verder:  Inval Hildebrandstraat
Zie:  Video
Inval 05.06.2012


05.06.2012 De politie hield dinsdagavond 5 juni om 21.45 uur drie personen in een woning aan de Hildebrandstraat aan. Het gaat om een 30-jarige Hagenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident in de regio in 2010. De politie hield ook de twee in de woning aanwezige vrouwen aan.

vrijdag, juni 01, 2012


Lees hier verder!

Spoorwijzer zomer 2012

Lees verder --> Spoorwijzer zomer 2012