dinsdag, juni 30, 2009


Lees hier verder!

Multiculturele werkgroep 2 juli

Beste leden en belangstellenden,


U wordt van harte uitgenodigd voor de vergadering Multi Culturele Werkgroep op 2 juli 2009.



Plaats: De OASE,

Adres: Van Meursstraat 1a, Den Haag

Tijdstip: 19.30 - 20.30 uur

woensdag, juni 24, 2009


Lees hier verder!

Drinkwatertoevoer omgeving Beetsstraat 25 juni tijdelijk afgesloten

In verband met werkzaamheden aan het leidingnet wordt de toevoer van drinkwater tijdelijk afgesloten op: donderdag 25 juni van 09.00 uur tot en met 16.00 uur.

U wordt aangeraden wat drinkwater voor consumptie in voorraad te nemen.

Na de werkzaamheden wordt het drinkwater gecontroleerd op betrouwbaarheid. U wordt geadviseerd het drinkwater voor consumptie twee minuten te laten doorkoken tot en met vier dagen na de afsluiting. Als u binnen deze vier dagen van het drinkwaterbedrijf geen nader bericht ontvangt, is het koken van het drinkwater niet meer nodig.

Na het herstellen van de watertoevoer kunnen bij het openzetten van uw kraan kleine roestdeeltjes worden meegevoerd. Als dat het geval is, dan kunt u het beste een kwartier wachten voor u de kraan weer openzet.

Het bruingekleurde water is niet schadelijk voor de gezondheid. In wasgoed kan het echter wel vlekken veroorzaken. Wij raden u dan ook aan deze dag niet de was te doen. Heeft u toch gewassen en heeft u bruine vlekken in het wasgoed, dan kunnen deze met behulp van een biologisch wasmiddel worden verwijderd. Let u er wel op dat u de was tot de volgende wasbeurt goed nat houdt, anders gaan de vlekken er niet meer uit.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur bellen met de medewerkers van de afdeling klantenservice 079-3471515


Hoogachtend,

DZH - Duinwaterbedrijf Zuid Holland
Afdeling Klantenservice


Postbus 756
2700 AT Zoetermeer
www.duinwaterbedrijf.nl
Afdeling Klantenservice

donderdag, juni 18, 2009


Lees hier verder!

Pand Schimmelweg 453 gaat naar een nieuwe bewoner

(klik op de titel)



Het pand wordt opgeknapt en men zoekt nog steeds een nieuwe huurder. Van de oorspronkelijke bewoner worden de details omtrent de nieuwe verblijfplaats om veiligheidsredenen geheim gehouden.

dinsdag, juni 09, 2009


Lees hier verder!

Nieuwe bestemming Leerwerkbank voorheen Albardaschool

(klik op de titel)


Onlangs is bekend geworden dat er definitief geen daklozenopvang in het oude schoolgebouw van de Leerwerkbank op het Alberdingk Thijmplein zal komen.



De Hindoestaanse Tempel, die al lange tijd naar een ruimer plekje zocht, had dit prachtige stekje namelijk op het oog.


De Sewa Dhaam tempel is nu nog heel hard bezig om het gebouw op te knappen en zal heel binnenkort gaan verhuizen. We zijn heel blij dat het gelukt is om van deze mooie plek ook weer een mooie bestemming te maken!

Bron: Spoorwijzer 1 2009


Lees hier verder!

Schietpartij Huis te Landelaan Rijswijk en omleiding bus



(ingezonden bericht)

Vanmorgen d.d. 8 juni stonden mijn zoon en ik en nog talloze andere mensen tevergeefs bij de bushalte op het Alberdink Thijmplein richting Clingendael te wachten. Ook de bus richting Rijswijk verscheen niet. Uiteindelijk bleef er voor de meeste na minstens drie kwartier... wachten niets anders over dan ander vervoer te regelen, te gaan lopen, of de tram een eind verderop te nemen. Maar niemand wist wat er aan de hand was.

Toen ik terugkeerde van mijn zoon naar school brengen bleek bus 18, vanaf de Genestetlaan meteen door te rijden naar Rijswijk, dus ook dit deel heb ik gelopen.
Haha, lopen is gezond, zal u zeggen, maar we waren wel veel te laat op school en ik denk ook aan de mensen die slecht ter been zijn. Die wonen er namelijk ook in Spoorwijk.

Nu heb ik begrepen dat er op de Huis ten Landelaan een schietpartij had plaatsgevonden, de dader weg is gevlucht en heel veel is afgezet (klik op de titel bovenaan). Kan de HTM niets aan doen, is een calamiteit.

Wat ik echter niet begrijp is dat bij de omleiding, een groot deel van Spoorwijk, van de halte Jan van Beersstraat tot het Alberdink Thijmplein bij deze omleiding gewoonweg is vergeten in beide richtingen. Echter, ook hier wonen mensen die naar hun werk moeten, naar school, naar een arts, enz. En straks ook weer naar huis moeten.

Om half twee heb ik HTM gebeld, maar kreeg te horen dat de boel nog steeds is afgezet. Richting Rijswijk is vanaf een bepaalde route wel verzekerd, maar Spoorwijk valt in het 'dooie' hoekje. Dat vind ik niet kies van de HTM.

Er zijn andere mogelijkheden: Richting Rijswijk via Genestetlaan, Goeverneurlaan, Alberdink Thijmstraat, even aangeven at de halte iets verplaatst is, dan de Hasebroekstraat in, Jan van Beerstraat, dan de hoek om richting Rijswijk.
Door de haltes iets te verplaatsen vervallen er bijna geen haltes.
Vanaf Rijswijk idem, Hoek om, Jan van Beerstraat, Hasebroekstraat, Alberdink Thijmstraat, Goeverneurlaan enz.

Maar ja, dat zal dan wel weer te veel moeite zijn voor de HTM.
Slechte zaak.

Bewoonster Schimmelweg

zondag, juni 07, 2009


Lees hier verder!

WEER VERKEER(D)

Het Hildebrandplein is weer eens onder de schop genomen.
Nieuwe situatie Hildebrandplein/Neherkade.


andere kant Hildebrandplein.

Het gaat o.a. om de ontsluiting van de locatie van de nieuwe ambulance- en brandweerpost. En toen was het natuurlijk nodig dat die brandweerwagens en ambulances ook snel weg kunnen rijden! Helaas heeft de gemeente bij het plannen van deze zoveelste openbreking van de Neherkade en het Hildebrandplein weer eens vergeten de bewoners te betrekken.

Een paar reacties:
- Nu kunnen fietsers helemaal niet meer vanaf de Waldorpstraat naar het Willem Dreespark.
- Als voetganger kun je op geen enkele manier meer vanaf de tramhalte naar de volkstuintjes komen.
- Fietsers moeten zigzaggend het kruispunt oversteken, onafhankelijk waar.
- Alle fietspaden zitten aan de verkeerde kant van de weg.
- In Engeland hadden ze dit nog beter kunnen doen.
- Toen het allemaal vast stond was het tenminste lekker stil in de wijk.
- De fietspaden sluiten nergens aan.
- De ontknoping van Moerwijk zal wel nooit meer komen!


Beste wethouder: aangezien het Hildebrandplein toch elke paar maanden weer wordt opgebroken, wilt U de volgende keer eerst de bewoners vragen wat er nodig is?

Bron: Spoorwijzer 1 2009


Lees hier verder!

Het einde van de overlast ?

Ook in Spoorwijk gingen de afgelopen jaren de straten nogal eens open. Dan weer rioolleidingen, dan weer een persleiding, dan weer parkeervakken, dan weer nieuwe putten, dan weer nieuwe bestrating etc. etc.

Na de nieuwbouw Spoorwijk fase 3 is het, met uitzondering van wat grijze plekken, waarschijnlijk afgelopen met de opgebroken straten. In ieder geval wil de gemeente hier paal en park aan stellen.

Gelukkig maar.



Straat eens in 3 jaar op de schop

DEN HAAG - Het lijkt in sommige straten eerder regel dan uitzondering dat de weg is opengebroken. Dan weer een riolering vervangen, dan weer nieuwe bestrating. Als het aan het Haagse stadsbestuur ligt, is dat in de toekomst voorbij.

Het college van b en w heeft besloten dat een straat of stoep in de stad maar eens in de drie jaar opengebroken mag worden. Het is dus niet meer toegestaan om in een korte periode een straat meerdere keren open te breken. Hierdoor is het voor alle partijen noodzakelijk om werkzaamheden onderling af te stemmen en waar mogelijk tegelijkertijd uit te voeren.

De gemeente heeft hierover overleg gevoerd met de nutsbedrijven, verantwoordelijk voor kabels en leidingen. Door meer orde in de ondergrond aan te brengen, moet het duidelijker worden waar welke kabels en leidingen liggen. Graafwerkzaamheden moeten sneller verlopen.

De procedure bij kleinere wegopbrekingen wordt versoepeld. Het gaat dan bijvoorbeeld om reparatiewerkzaamheden van een huisaansluiting in de stoep en het plaatsen van bouwmaterialen op straat. Indien na drie dagen niemand bezwaar heeft gemaakt, wordt automatisch toestemming gegeven voor de werkzaamheden.

Bron AD 06.06.09 (klik op titel)

vrijdag, juni 05, 2009


Lees hier verder!

Straatspeeldag Alberdingk Thijmstraat Oltmanstraat



Op woensdag 10 juni wordt samen met Veilig Vekeer Nederland en ook het HOF, de landelijke Straatspeeldag gehouden. Uiteraard doet Spoorwijk ook mee.

Deze keer is de locatie Alberdingk Thijmstraat/Oltmanstraat. De omgeving zal worden afgesloten voor het verkeer. Het moet namelijk wel veilig zijn voor de spelende kinderen.
Er zullen vele activiteiten zijn. Tegen een kleine bijdrage kunnen de kinderen een strippenkaart kopen om zo mee te kunnen doen aan de leuke spelletjes.

Tzt zijn de foto's te zien op de speciale fotoweb (klik op de titel bovenaan).


Lees hier verder!

Spoorwijkse Henkie

(klik op titel)

Deze persoonlijkheid (niet met wethouder Henk Kool te verwarren) is voor vele in Spoorwijk een bekende figuur. Op menig feest in de wijk liet hij van zich horen.

Henkie's kindertheater.
Matthijs Vlaardingerbroek staat bekend als de verhalenverteller met zijn kwasten, goocheltrucs en zijn buikspreekpop Henkie.


Matthijs vertelt:
“Henkie, is een van mijn bekendste poppen en oudste vrienden. Hij is een vaste gast op elk optreden en overal waar ik kom, wordt er altijd als eerste om Henkie gevraagd. Ik heb daarom gekozen om het kindertheater naar hem te vernoemen. Henkie is hiermee nu de onofficiele directeur van het kindertheater. Iets waar hij hartstikke trots op is...”

Samen treden we in het land op in basisscholen, gezinsdiensten, kerken, vakantiebijbelclubs, Dabar weken.

Henkie's kindertheater zijn leuke, kwaliteit hoge, informatieve en educatieve optredens met een boodschap. Hoewel we standaard optredens hebben, maken we voor scholen en kerken graag een optreden op maat.

We komen ook graag eens in uw kerk, school of vakantiebijbelclub op bezoek.


Lees hier verder!

'Nederland Zingt' in Spoorwijk

(klik op de titel)

Op eerste en tweede Pinksterdag is de wijkgemeente In de Praktijk in Spoorwijk in beeld geweest tijdens het televisieprogramma 'Nederland Zingt' met dominee Arie van der Veer.
Een aantal weken geleden kwam hij samen met zijn vrouw en een cameraploeg twee dagen filmen in de wijk Spoorwijk. Natuurlijk had hij ook zijn bekende oranje fiets bij zich waarmee hij op verschillende plekken door de wijk reed.


De uitzendingen waren zondag 31 mei op Eerste Pinksterdag en maandag 1 juni op Tweede Pinksterdag te zien op Nederland 1 om 9.00 uur.

donderdag, juni 04, 2009


Lees hier verder!

Spoorwijzer - Voorzomer 2009

(klik op de titel)

En daar is hij weer met een nieuw nummer (1-2009).

Spoorwijzer Voorzomer 2009 - 1-2009


In dit nummer onder andere:
Kleurrijk Festival 4 juli
Straatspeeldag 10 juni
Wijkschouw 30 juni
Verkiezingen & Portefeuilles
Weer verkeer(d)
Speelplaatsen
ZomerBOS en ooievaars
Voorschool
Buurtopbouw
Terugblik en vooruitblik
Bewonerspakketten
Oudjes en Nieuwtjes
Tempel en Moskee
Spoorwijk digitaal
Voortuintjesactie
STIO
35 jaar in de wijk

woensdag, juni 03, 2009


Lees hier verder!

Spoorwijk Kleurrijk festival 2009

Noteer alvast in uw agenda 4 juli


KLEURRIJK FESTIVAL 4 JULI 2009.

Het Kleurrijk Festival wordt weer in Spoorwijk gehouden. Nadat het vorige zomer uiterst geslaagd was, wordt het ook ditmaal op het Ledeganckplein weer groot feest in het centrum van Spoorwijk. Met veel activiteiten voor jong en oud onder een hopelijk weer een stralend zonnetje voor een geslaagde dag in de wijk.

Er zijn natuurlijk weer volop spelletjes voor de kinderen, en ook de nieuwe Wii games voor de jeugd. Het theater wordt dit keer verzorgd door Pierrot. En daarnaast de hele dag optredens: de Superbekende Rapper Salah Edin, Streetdance, de railsingers, dansgroepen, Workshops, Pannenkoeken, Spelletjes, Informatie, Spoorloop etc.

We kijken weer uit naar iedereen: Stio LAAK, vrijwilligers, sponsors, deelnemers en bewoners.

Op naar een gezellige kleurrijke dag!



SALAH EDIN !!!




U komt toch ook op zaterdag 4 juli?

Om vast in de stemming te komen bekijk de oude foto’s op http://www.flickr.com/photos/spoorwijk

Natuurlijk worden allen die dit festival mogelijk gaan maken alvast hartelijk bedankt!