zondag, februari 25, 2007


Lees hier verder!

Het begin van het einde is nabij.

De laatste fase ......

...van de wijkvernieuwing komt eraan!!!

Eindelijk .....................

De bewoners in het gebied tussen de Vosmaerstraat, Hildebrandstraat, Busken Huetstraat en de Beetsstraat ontvingen onlangs een brief van woningcorporatie Vestia.

Fase 3 en tevens de laatste fase staat voor de deur. Na de sloopactiviteiten wordt nu dan het bouwterrein voor http://www.woneninpromenade.nl/ bouwrijp gemaakt. Dit betreft o.a. :

- het openbreken van de bestrating uit de rijweg,
- het vervangen en aanleggen van rioolbuizen, huis- en kolkaansluitingen,
- grondwerkzaamheden,

Deze werkzaamheden zullen naar verwachting rondom juni 2007 gereed zijn. Vervolgens kan dan de bouw beginnen.

Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoonde woningen bereikbaar. Daar waar nodig zullen de woningen bereikbaar blijven via loopschotten en rijplaten. Er worden verkeersborden geplaatst om het verkeer om te kunnen leiden.

Het bouwverkeer zal via de Alberdingk Thijmstraat en de Hasebroekstraat op de bouwplaats komen. Via de Beetsstraat, Vosmaerstraat en vervolgens de Alberdingk Thijmstraat gaat het bouwverkeer de wijk uit..

Al het mogelijke zal worden gedaan om overlast te beperken en de veiligheid te bewaken.

Het wordt sterk afgeraden om de kinderen te laten spelen op het bouwterrein.

Ook het parkeren van auto’s nabij het bouwterrein wordt sterk afgeraden. Dit met oog op schade aan de voertuigen.

Zijn er bewoners met vragen of andere zaken welke verband houden met de bouwactiviteiten dan kunnen zij contact opnemen met directievoerder de Hr. Zuyderwijk tel. nr. 06.531.76.782 http://www.vestia.nl/


Elders in de wijk nabij het Alberdingk Thijmplein schiet het al aardig op.













En die school die onlangs werd gesloopt !!(basisschool Jeroen en peuterplaats Dikkie Dik)







donderdag, februari 22, 2007


Lees hier verder!

De Spoorzoeker ruikt weer fris ’

Kinderen leren beter op een school met een gezond binnenmilieu.


En toch heeft 80% van de scholen last van te veel CO2 in het klaslokaal. De gemeente deed onderzoek op een aantal scholen met veel klachten en liet als proef één van de scholen ombouwen tot gezonde school: openbare basisschool de Spoorzoeker in Spoorwijk.


De problemen begonnen al snel na de oplevering van het nieuwe schoolgebouw in 1991, vertelt Leonie Ploemen, directeur van basisschool de Spoorzoeker. ‘In de zomer was het veel te warm, vooral op de bovenverdieping. Dat kwam door de glazen koepels op het dak van de gang en de slechte ventilatie in de lokalen. Die hadden alleen van die kleine kantelraampjes.

Leerkrachten klaagden over hoofdpijn als ze een tijdje in de mediatheek hadden gewerkt.

Ook de centrale verwarming functioneerde niet goed. En op de gangen hadden we veel last van urinelucht die in het cement van de toiletten was getrokken.’ Nadat de school had geklaagd bij de gemeente werden er ventilatieroosters in de deuren geplaatst. Dat hielp echter niet veel.

Toen begon de gemeente het project ‘binnenmilieu op scholen.’ De Spoorzoeker was één van de scholen die mee mochten doen. Er werden metingen verricht en daaruit bleek dat het CO2 gehalte in de lokalen de advieswaarden ruimschoots overschreed.

Vorig schooljaar werd de school helemaal verbouwd. In de gangen kwamen mechanische ventilatiebuizen die de lucht uit de lokalen wegzuigen en daarmee voortdurend verversen. De centrale verwarming werd vervangen. De ramen kregen dubbel glas met zonwerend folie ertussen. De glazen koepels werden afgedekt met een transparant scherm. De toiletten kregen een coating zodat het weer fris ruikt op de gang.

In elk lokaal hangt een meetkastje waarop de leerkracht kan controleren of er genoeg zuurstof in de lucht zit. Bij een groen lampje is de luchtkwaliteit in orde. Als het lampje oranje is, moet de leerkracht een raam of deur openzetten. Als het goed is wordt het lampje dan weer groen. Bij een rood lampje zit er echt te weinig zuurstof in de lucht. Leonie Ploemen is erg blij met de verbeteringen.

‘Zomers is het hier nu veel beter uit te houden. Die schermen voor de koepels en het zonwerende folie helpen echt. Ook het nieuwe ventilatiesysteem scheelt een hoop. Ik krijg geen klachten meer over hoofdpijn. Ook zijn er minder zieken, maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn.’ Ook over de meetkastjes in de lokalen is ze enthousiast. ‘Die meetkastjes werken heel goed'.

Als je in een lokaal zit heb je soms niet in de gaten dat de luchtkwaliteit langzaam verslechtert. Dat merk je pas als je vanaf de gang binnenkomt. Dan loop je tegen zo’n muur op. Door die kastjes kunnen leerkrachten het veel beter in de gaten houden. Vooral in groep acht slaat de meter snel door naar oranje. Dan kan de leerkracht gelijk ramen en deuren openzetten.’

In juni zijn opnieuw metingen verricht. ‘Dat was heel positief,’ zegt Leonie Ploemen. ‘Het CO2 gehalte was goed. Die hele verbouwing heeft een hoop overlast gegeven maar we zijn heel blij met het resultaat.’


bron: stadskrant 21 februari 2007

vrijdag, februari 02, 2007


Lees hier verder!

Open dag basisschool de Spoorzoeker.

Open dag basisschool de Spoorzoeker.

Op 16 februari houdt basisschool `De Spoorzoeker`aan de Busken Huetstraat 22/24 haar jaarlijkse open dag. De deuren zijn open van 9.30 / 11.30 uur en U kunt vrij rondkijken bij informatiestandjes , foto´s bekijken , lessen bijwonen , en presentaties zien. Ook is er natuurlijk een lekker bakje koffie of thee.



De dag begint met een feestelijke `lawaai`optocht van 8.45/9.15 uur door de wijk direct rondom de school om zoveel mensen attent te maken op deze open dag .



Wist U dat `de Spoorzoeker `:
- De eerste `frisse´school van Nederland is vanwege haar gezonde binnenmilieu ……………..



- Op 20 december een gulden klinker heeft gekregen en binnenkort ook een lieveheersbeesttegel krijgt als veilige school ……………..




- Veel aandacht besteed aan regels en beweging……….


- Een school is die heel zorgvuldig omgaat met vernieuwingen en
De basisvaardigheden niet uit het oog verliest in ons kindgerichte aanbod …………………


Kom zelf eens kijken ! En kunt U niet op de open dag ? Kom dan langs voor een afspraak of bel even met 3944997 . U bent van harte welkom !