zondag, maart 19, 2006


Lees hier verder!

Dansen in De Wissel.



Spoorwijk 17.03.06 - En op de vrijdagavond was er weer eens een ouderwetse dansavond.


Hoewel de gemiddelde leeftijd aan de vrij hoge kant was, zou dat niet echt iets zeggen die avond. Nadat de deuren van de Wissel open gingen stroomde ze binnen. Ze waren feestelijk gekleed en hadden daags er voor nog flink geoefend.

De stemming zat er al snel in en ook de nodige wijntjes, borreltjes en biertjes. Nadat de eerste paren op de dansvloer verschenen waren barstte het dansspektakel los.

De muziek zorgde voor een goede sfeer en bracht een breed assortiment aan muziek waardoor iedereen zijn favoriete dansstijl kon demonstreren.

Uiteraard werd de avond afgesloten met een soort van polonaise.

‘Dit is toch zeker voor herhaling vatbaar’, aldus de mensen van het ouderenwerk van MooiLaak en de bewonersorganisatie BOS.

woensdag, maart 01, 2006


Lees hier verder!

Jongeren gevraagd voor NO NONSENSE.

Jongeren voor ‘NO NONSENSE’.

Ik ben Elise van Steenwijk en werk bij het Meldpunt discriminatiezaken Den Haag, en doe daar mee aan het project No Nonsense. Het motto van No Nonsense is 'Gelijke kansen creëer je zelf.'
Daarom proberen we jongeren aan te zetten om mee te werken aan gelijke behandeling en ons te helpen om projecten op te zetten. We benaderen de jongeren dus niet vanuit de (vermeende) slachtofferrol.
No Nonsense is een project voor jongeren en door jongeren (van 12 tot 18 jaar). Om daar gezicht aan te geven, heb ik jongeren nodig die naar onze projecten kunnen kijken en daar hun mening over geven.
Maar ook jongeren die een eigen mening hebben over de maatschappij en die ons kunnen vertellen waar ze tegenaan lopen. We zoeken dus jongeren die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken, want als het kan zouden ze zelfs zelf een project op kunnen zetten.
Als u mij zou willen helpen met het vinden van deze jongeren zou ik u heel dankbaar zijn. Misschien zijn er jongeren die bij jullie komen en die tegen moeilijkheden aan lopen op het gebied van discriminatie en vooroordelen, maar daar ook iets mee willen doen..Als u het interessant vind kan ik u meer informatie sturen.

U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar: nononsense_site@hotmail.com

Met vriendelijke groeten,
Elise van Steenwijk - vrijwilligster van No Nonsense


Lees hier verder!

Terugblik in Pierrot


Hollandsch Blauw >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
(Zie ook: http://www.elevationbluesband.nl )







Bijgaand wat nog wat foto’s en een impressie van Stemmen vanuit Spoorwijk.

Zie: http://bewonersorganisatie.blogspot.com/2006/02/de-stemming-in-spoorwijk-vanuit.html

Ook was er in de Posthoorn van vorige week nog iets te lezen over ONS debat. Echter ook op andere plaatsen wisten ze van het debat:

http://www.denhaag.pvda.nl/agenda_item/142
http://www.denhaag.org/agenda/index.php?id=883